Povežite se s nama

Međimurje

Gradu Čakovcu dodijeljen 1.200.000 kuna za obnovu Dječjega vrtića Maslačak

Objavljeno:

- dana

U utorak je u Zagrebu potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Čakovcu.

Riječ je o projektu prijavljenom na poziv Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike pod nazivom „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“, namijenjenog poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama na području Hrvatske. Grad je na natječaj prijavio projekt dogradnje dvije jasličke skupine u Dječjem vrtiću Maslačak u Čakovcu, koji djeluje u sklopu ustanove Dječji vrtić Cvrčak.

Prema odluci Ministarstva, prijavljeni projekt sufinancirat će se sa 1.200.000 kuna. Ukupna vrijednost investicije bit će preko četiri milijuna kuna. Dogradit će se prostori za dvije jasličke grupe, te popratne prostorije. Javna nabava je u tijeku te odmah po njenom završetku te odabiru izvođača, počinju radovi.

Novim dvjema jasličkim skupinama omogućit će se smještaj za četrdeset mališana s područja Grada Čakovca. U jaslicama na području Čakovca trenutno je smješteno oko 20 posto djece te dobi, a nove skupine povećat će dostupnost jaslica.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje