Povežite se s nama

U fokusu

Caritasov dom na Banfici će se otvoriti u listopadu ove godine

Objavljeno:

- dana

Briga za siromašne

Za osam mjeseci bi trebala biti dovršena nova zgrada varaždinskog Caritasa na Banfici. To je na današnjoj, 1o. veljače,  sjednici Savjeta za socijalnu skrb Varaždinske županije, rekao ravnatelj Biskupijskog Caritasa Ante Šola.

Centar veličine 1560 kvadrata se počeo graditi prije deset mjeseci, u njemu će biti pučka kuhinja, skladišta, hladne komore, dio za invalide, za odjeću i obuću. Prva faza radova će koštati između 12 i 15 milijuna kuna.

Prošle godine je u Pučkoj kuhinji spremljeno 104 tisuće obroka što je oko 300-tinjak obroka dnevno.

Ravnatelj je spomenuo i kako je prvi varaždinski biskup Marko Culej rekao da bi Caritasov dom trebao biti u centru grada, ali nije bilo slobodnog prostora pa je i ovo dobra lokacija. – Tko treba pomoć doći će i na Banficu – rekao je Ante Šola.

Dožupan Alen Kišić je rekao da će Caritasov centar biti moderni dom koji će Županija i dalje pomagati. U ovoj će godini Županija na pučku kuhinju potrošiti 60 tisuća kuna.

Dosadašnji prostor Caritasove pučke kuhinje u Glazbenoj školi, vratiti će se toj ustanovi. – Nadam se da ćemo u godinu-dvije povezati cijelu školu i da će i dvorište dobiti novu funkciju. Glazbena škola, koja je u prekrasnoj zgradi, dobit će mogućnost daljnjeg razvoja – kazao je Kišić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati