Povežite se s nama

U fokusu

Caritasov dom na Banfici će se otvoriti u listopadu ove godine

Objavljeno:

- dana

Briga za siromašne

Za osam mjeseci bi trebala biti dovršena nova zgrada varaždinskog Caritasa na Banfici. To je na današnjoj, 1o. veljače,  sjednici Savjeta za socijalnu skrb Varaždinske županije, rekao ravnatelj Biskupijskog Caritasa Ante Šola.

Centar veličine 1560 kvadrata se počeo graditi prije deset mjeseci, u njemu će biti pučka kuhinja, skladišta, hladne komore, dio za invalide, za odjeću i obuću. Prva faza radova će koštati između 12 i 15 milijuna kuna.

Prošle godine je u Pučkoj kuhinji spremljeno 104 tisuće obroka što je oko 300-tinjak obroka dnevno.

Ravnatelj je spomenuo i kako je prvi varaždinski biskup Marko Culej rekao da bi Caritasov dom trebao biti u centru grada, ali nije bilo slobodnog prostora pa je i ovo dobra lokacija. – Tko treba pomoć doći će i na Banficu – rekao je Ante Šola.

Dožupan Alen Kišić je rekao da će Caritasov centar biti moderni dom koji će Županija i dalje pomagati. U ovoj će godini Županija na pučku kuhinju potrošiti 60 tisuća kuna.

Dosadašnji prostor Caritasove pučke kuhinje u Glazbenoj školi, vratiti će se toj ustanovi. – Nadam se da ćemo u godinu-dvije povezati cijelu školu i da će i dvorište dobiti novu funkciju. Glazbena škola, koja je u prekrasnoj zgradi, dobit će mogućnost daljnjeg razvoja – kazao je Kišić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje