Povežite se s nama

Međimurje

Čateks Županijskoj bolnici Čakovec donirao tekstilne proizvode vrijedne oko 28.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Čakovečki Čateks d.d., u godini kad Županijska bolnica Čakovec obilježava svoju 100. obljetnicu, bolnici je donirao tekstilne proizvode u vrijednosti gotovo 28.000 kuna.

Jedna od najdugovječnijih tekstilnih kompanija u ovom dijelu Europe, bolnici je donirala posteljne plahte, vodonepropusne plahte za zaštitu madraca i vodonepropusne stolnjake za blagovaonicu te pamučne kuhinjske krpe.

Sve ono što će, prema riječima ravnatelja ŽB Čakovec, dr. Igora Šegovića, bolnici biti od svakodnevne koristi.

– Hvala Čateksu, kojemu ovo nije prvi put da doniraju našu bolnicu. Svaka donacija bolnici, doprinos je kvaliteti bolničke usluge, a što je za sve nas prioritet. Nema manjih i većih donacija. Sve su za pacijenta jednako vrijedne jer mu olakšava boravak u bolnici, kad je najranjiviji. Naši su donatori sve redom humani ljudi velikog srca, kojima zahvaljujemo – rekao je dr. Šegović.

Donaciju Čateksa bolnici su predali direktor Davor Sabolić i direktorica prodaje Gordana Nedeljko.

– Nakon što smo godinama rješavali probleme tvrtke i uspješno okončali proces, odlučili smo posvetiti se i približiti lokalnoj zajednici, i to tako da s njom podijelimo uspjeh tvrtke. Osim bolnice, rado doniramo i čakovečke vrtiće proizvodima iz vlastitog asortimana – kaže direktor Sabolić.

Čateks d.d. jedno je od najstarijih tekstilnih poduzeća ovog dijela Europe i uskoro će obilježiti 150. godišnjicu postojanja.

Kad direktor Sabolić kaže da je Čateks riješio probleme i danas uspješno posluje, to konkretno znači da će ova godina biti rekordna u poslovanju pokrenutom 1847. godine. Uvijek vrijedi spomenuti da je Čateks poduzeće s radnicima kao većinskim dioničarima.  

Međimurje

FOTO Na svečanoj sjednici OV-a Male Subotice Pečat Općine SRD-u “Šaran”, Udruzi žena Palovec i KUU-u “Zvon”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MŽ

U Domu kulture Mala Subotica u petak, 1. srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, koji se obilježavaju bogatim programom.

Okupljene su na sjednici pozdravili načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji su svojim govorima obuhvatili projekte, događaje i uspjehe općine tijekom proteklih godinu dana.

Kvaliteta života

Prošla, 2021. godina, u Općini Mala Subotica ostat će upamćena po intenzivnijem broju investicija kojima je krajnji cilj ulaganje u kvalitetu života, povećanje proizvodnih kapaciteta te potpora poljoprivrednicima i udrugama civilnog društva.

Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, predstavnici političkoga, društvenog i gospodarskog života Međimurja te mnogi mještani.

Recitacijama i glazbenim nastupom sjednicu su obogatili Puhački orkestar Općine Mala Subotica, učenica Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica Greta Zamuda koja je pod mentorstvom Ljiljane Rinkovec sudjelovala na Županijskoj i Državnoj smotri LiDraNo 2022. u kategoriji literarnoga stvaralaštva sa svojom pjesmom “Pes Campi”, recitacijama učenici Sara Žulić i Leo Marčec, kao i Mažoretkinje Male Subotice.

Nagrade i zahvalnice

Nagrade su uručene Aidi Trstenjak, Lovri Farkaš, Eliju Hrgoviću, Štefanu Granatiru, Marti Žulić, Viktoriji Rebernik, Severini Lajtman, Karli Grašić, Doroteji Cerovec, Klari Grašić, Dariji Cirkvenčić, Heleni Hlišć, Eleni Hajdarović, Eduardu Ciglaru, Martinu Lajtmanu i Dragutinu Srncu.

Pečat Općine Mala Subotica primili su Sportsko-ribolovno društvo “Šaran” Mala Subotica, Udruga žena Palovec i KUU “Zvon” Mala Subotica, svi povodom 25 godina uspješnog djelovanja.

Zahvalnice su dodijeljene: Franji Dodleku iz Držimurca, Auto otpadu “Grandy”, Cerzalu d.o.o., Steelplastu d.o.o., Promessu d.o.o., članovima DVD-a Mala Suboticu Mladenu Horvatu, Kristijanu Križaiću, Karlu Balentu, Marijanu Horvatu i Simonu Kapelariju, članovima DVD-a Sveti Križ Aleksandru Horvatu i Robertu Novaku te članovima DVD-a Držimurec-Strelec Filipu Horvatu i Nevenu Šafariću.

Nastavite čitati

Međimurje

Opet raste broj oboljelih u Međimurju: u zadnja 24 sata zabilježen 81 novopozitivan slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 114 uzoraka, od čega je evidentirano 75 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 65,7% pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 30 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 216. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 126.372 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 6 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje