Povežite se s nama

Međimurje

Četvrtak: u Međimurju 19 novooboljelih, hospitalizirano je osam pacijenata

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 159 uzoraka, od čega je evidentirano 18 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 11,32% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 7 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 113. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 350 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih osoba, otpuštena je 1 osoba. Nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mališani iz Mačkovca marljivo su se pripremali za „Pogačijadu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Područnom odjelu Dječjeg vrtića Cipelica, „Mrav“ Mačkovec, održano je tradicionalno druženje djece, roditelje, baka, djedova i odgojiteljica pod nazivom „Pogačijada“.

Jedna je to od aktivnosti koja je realizirana u okviru projekta „Med Murom i Dravom“ koji se već nekoliko godina provodi sa djecom.

„Mravići“ se tako pobliže upoznavaju s tradicijom, običajima, glazbom i tradicionalnim jelima Međimurja.

– Djeca su se marljivo pripremala za „Pogačijadu“, izrađivala jesenske ukrase od prirodnih materijala, upoznavala se sa tradicionalnim načinom pripreme pogača, i sa pjesmama svojega kraja. Sve što su marljivo naučili sa njihovim odgojiteljicama Ljubicom Bedić, Marijanom Novak, Dijanom Fučko i Brankom Marciuš – objašnjavaju iz Vrtića.

U prekrasnom jesenskom ugođaju vrtića uživali su u druženju sa svojim obiteljima i odgojiteljicama i slasnim pogačama zahvaljujući vrijednim rukama baka i mama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje