Povežite se s nama

Događanja

“Cinkuš adventski – radost darivanja”

Objavljeno:

- dana

U Ludbregu 21. prosinca poćinje Božićni sajam

Tradicionalni ludbreški Božićni sajam „Cinkuš adventski-radost darivanja“ ove se godine po prvi puta održava na Gradskoj tržnici.

Kulturno-umjetnički dio programa održati će se u subotu 21. prosinca. Program u kojemu će uz ostale sudjelovati ludbreške udruge kao i  vrtići, podijeljen je u dva dijela -prvi dio od 10 do 13 sati, a drugi dio započinje u 15 sati. – Nastojat ćemo kreirati ugodnu božićnu atmosferu i kroz program koji priređuju sudionici stvoriti ozračje radosti i svečanosti – rekla je predsjednica organizacijskog odbora manifestacije Andreja Horvat na konferenciji za novinare kojom je najavljen detaljan program Božićnog sajma.

Gospodarski dio sajma zapoćinje dva dana kasnije, u ponedjeljak 23. prosinca. Na štandovima će svoju ponudu predstaviti tridesetak izlagača s raznovrsnim asortimanom. Pozivamo sve Ludbrežane i druge zainteresirane  da prošeću do Gradske tržnice i da uživaju u božićnom sajmu na kojem ćemo pokušati oživjeti tradiciju božićnoga, obiteljskoga druženja. – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić. Gosti će se na tržnici moći zagrijati uz čaj ili kuhano vino Poštenjak, koji će pripremiti članovi Ludbreške vinske ceste. Jelke kupljene na tržnici do kuće će biti dostavljene kočijama. Žene iz Centra svijeta raditi će mlince, vatrogasci će kuhati grah, ekipa iz restorana Fantasy priprema „fanjke“ a Odred izviđača Ludbreg podijelit će Betlehemsko svjetlo.

Bikeri će u sklopu humanitarne akcije kojom će sakupljati prihode za Alena Kocijana – Meglu, stradalog u prometnoj nesreći, podijeliti kobasice. Njima će se u 15 sati na Gradskoj tržnici pridružiti i popularan band Opća opasnost.

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje