Povežite se s nama

Glazba

Cold Snap slavi 10 godina rada!

Objavljeno:

- dana

U DOMU ŽELJEZNIČARA U VARAŽDINU

U subotu 7. rujna Cold Snap će otvoriti vrata nekad kultnog koncertnog prostora u Varaždinu – Doma željezničara – i predstaviti svoj treći album “World War 3” te proslaviti 10 godina rada s varaždinskom publikom. Uz Cold Snap nastupit će Zoran Mišić & Fireball iz Valpova, Muscle Tribe Of Danger And Excellence iz Zagreba i Under Melody iz Goričana.

Cold Snap je trenutno najpoznatiji hrvatski, ujedno i varaždinski metal-bend. Do danas su održali više od 250 koncerata diljem Europe. Imaju 1 EP – Mea Culpa – i 3 LP albuma: Empty Promises, Perfection i novi album World War 3. Cold Snap također ima i 10 videospotova koji se prikazuju na svjetskim TV postajama, a dobili su i Nagradu Zlatna koogla za najboljeg novog izvođača 2008. godine.

– Iza svih tih postignuća zapravo stoji veliko prijateljstvo prepuno poštovanja, pozitivne kolektivne energije koja nam daje snage i tjera nas da dijelimo svoju glazbu, provokativne tekstove, ideje i planove sa svima – ističu dečki iz Cold Snapa.

Koncert će početi u 19:00 sati, a minimalna donacija za ulaz je 20 kn. Na koncertu će biti moguće nabaviti po promotivnim cijenama majice, CD-e, kape i torbe grupe Cold Snap. Spomenimo i to da je od zadnjeg koncerta u Domu željezničara prošlo gotovo 10 godina. Stoga će se na koncertu nalaziti Kreativna kutija u koju će svatko moći ubaciti papir sa željama, prijedlozima i idejama vezanim za taj kultni prostor grada Varaždina, a Kulturna udruga mladih “Centar scena” pobrinut će se da svi prijedlozi i ideje dođu u ruke gradonačelnika Gorana Habuša i Savjeta mladih grada Varaždina.

Izvođači mole stanovnike najbližih zgrada i goste hotela za razumijevanje zbog moguće buke.

Izvor:
Foto:

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje