Povežite se s nama

Međimurje

Čuda se stvarno događaju

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

 Jedva sam hodao, a danas bih lako mogao trčati. Slavko i Boris dokaz su da se čuda stvarno događaju – tvrdi 58-godišnji Ivan Zelić, po struci pekar i slastičar koji je dugo godina živio i radio u Njemačkoj.

Zbog učestalog noćnog rada i stalnog stajanja, stradala mu je kralježnica, a bol se iz leđa proširila na lijevu nogu na kojoj Ivan uopće nije mogao micati prstima.

– Uz jake bolove u kralježnici i nozi, imao sam i psorijazu. Dok sam živio i radio u Njemačkoj, pomoć sam potražio u brojnim poznatim bolnicama, među kojima je bila i Schwarzwaldklinik.  Terapije koje su mi pripisane malo su mi pomagale, no dugoročno, problemi su ostajali. U Regionalnom tjedniku sam pročitao za Slavka Samboleca i Borisa Budena i odlučio sam pokušati, a razlog više što sam se obratio upravo njima je i to što su pomogli mom ocu, koji je imao reumatski artritis – ispričao je Ivan Zelić.

Neki misle da samo stavimo ruke i da se čovjek preporodi. Bioenergija je terapija, a ne magija

S prvim terapijama krenulo je nabolje, no nakon treće terapije Ivan je osjetio očite promjene nabolje.

– Počeo sam osjećati prste na lijevoj nozi i polako sam već mogao micati nogu što je bio doista veliki napredak.

Naime, kad sam prvi put došao k Slavku i Borisu, jedva sam prošao preko praga – prisjetio se 58-godišnjak koji tvrdi da su mu Slavko Sambolec i Boris Buden promijenili život.

Iako su dosad pomogli mnogima, poznati varaždinski bioenergetičari ističu kako nisu čudotvorci.

– Neki misle da samo stavimo ruke i da se čovjek preporodi. Bioenergija je terapija, a ne magija – poručuju Slavko i Boris te ističu da nitko od njih još nije otišao nezadovoljan.

Zahvaljujući sposobnostima koje su im date i dugogodišnjoj edukaciji, varaždinski bioenergetičari pomažu kod bolesti kralježnice, glavobolje, išijasa, migrene, psihičkih poteškoća, cirkularnih problema,Pomažu kod bolesti kralježnice, glavobolje, išijasa…

Slavko i Boris provjeravaju i stanje čakri te rade njihovo balansiranje i otvaranje, bioenergetskim tretmanima pomažu kod fizičkih i duhovnih tegoba i problema, rade radiestezijsku dijagnostiku osoba i prostora u kojem se živi i radi te blokiraju životni i radni prostor od geopatogenih i tehničkih zračenja.

Kao da je ureknuta

Varaždinski bioenergetičari Slavko i Boris pomogli su i 53-godišnjakinji iz okolice Varaždina koja se dugo vremena loše osjećala ne znajući koji je tome razlog.

– Zadnjih nekoliko godina događale su se stvari koje nisam mogla pojasniti, od psihičkih problema do fizičkih bolova, kao da sam ureknuta. Liječnici su mi govorili da sam potpuno zdrava, a psihijatar me pitao: “Zašto ste došli, vama moja pomoć nije potrebna.” Međutim, ja sam se i dalje loše osjećala, ne znajući si to objasniti. Odlučila sam pomoć potražiti kod Slavka i Borisa. Nakon pet odrađenih tretmana bioenergije i hipnoze, nestao je taj loš osjećaj i danas sam preporođena – tvrdi 53-godišnjakinja.

Ivan Zelić (58):  “Kad sam prvi put došao k Slavku i Borisu, jedva sam prošao preko praga. S prvim terapijama krenulo je nabolje, a danas sam preporođen jer normalno hodam.”

KAKO DO SLAVKA I BORISA?

Potražite nas u Ulici Ive Režeka 1 u Varaždinu i već danas rezervirajte svoj termin. Nazovite nas na brojeve telefona 099/506-04-09 (Boris) ili 091/723-79-40 (Slavko).

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Dječjem vrtiću „Cvrčak“ maske mudrih sova spremne su za početak fašničkog veselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DV "Cvrčak" Čakovec

Djeca starije vrtićke skupine Fijolice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec sa svojim roditeljima i odgojiteljicama započela su s pripremama za nadolazeći fašnik.

Mališani su odabrali masku s likom sove, a zatim su svi zajedno zavrnuli rukave i u veseloj, kreativnoj i radnoj atmosferi spretno krenuli u realizaciju. Međusobno su ravnopravno raspodijelili poslove pa dok su jedni crtali perje na tkaninu, drugi su rezali oblike da bi na kraju zajedno lijepili. Uz druženje i rad vrijeme je brzo prošlo, a maske mudrih sova spremno čekaju Dječji fašnik u Čakovcu.

Nastavite čitati

Međimurje

Kolegij načelnika i gradonačelnika: svim školama osigurati uvjete za jednosmjensku nastavu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 6. sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika na kojoj je župan Matija Posavec pozvao je okupljene da prate otvaranje javnih poziva te da se na njih javljaju. Župan Posavec istaknuo je da cjelokupno društvo očekuje dinamična i turbulentni godina pa stoga svaku mogućnost vanjskog (su)financiranja programa i projekata treba iskoristiti.

– Pripremamo se za niz natječaja i nadamo se najboljemu. U cilju efikasnosti, radimo na objedinjavanju projekata naših općina i gradova, a ove godine ćemo pokušati doći do sredstava za obnovu preostalih škola da bismo svima stvorili preduvjete za jednosmjensku nastavu. Nastavljamo i s projektima u zdravstvu, a razvijanjem mreže Ekomuzeja „Međimurje malo“ težimo disperziji turističkih i kulturnih sadržaja diljem našega kraja i to uređenjem objekata poput Feštetićevog dvorca u Pribislavcu i Centra sv. Jeronima u Štrigovi, kao i niza drugih prezentacijskih centara – poručio je Posavec u svojem govori naglasivši da sve jedinice lokalne samouprave i dalje mogu računati na pomoć i podršku MENEA-e i REDEA-e.

Voditeljica Skloništa za životinje „Prijatelji“ Aleksandra Hampamer sudionicima Kolegija ponudila je opcije i alate iskoristive u prevenciji napuštanja životinja te kontrole njihova broja, dok je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač otvorila temu angažiranosti općina na stjecanju statusa „Općina – prijatelja djece“.

– Međimurska županija već godinama sudjeluje u projektu te smo i dalje spremni pomoći našim jedinicama lokalne samouprave koje su odlučile poći putem priznanja statusa – naglasila je pročelnica Tošić Grlač.

O detaljima koji mogu pomoći u dosezanju statusa „Općina – prijatelj djece“ govorila je liječnica Marija Hegeduš Jungvirth. Pedijatrica Hegeduš Jungvirth smatra da je šteta ne pokazati Hrvatskoj koliko je Međimurje ostvarilo potencijala kada je riječ o brizi za djecu i ostvarenju njihovih prava.

– Naša tri grada te općine Belica, Mala Subotica, Dekanovec i Strahoninec imaju status prijatelja djece, a odluku za ostvarivanje donijeli su u općinama Štrigova, Sveti Martin na Muri, Donja Dubrava, Gornji Mihaljevec, Orehovica i Selnica. I Općinsko vijeće Donjeg Vidovca pozitivno se izjasnilo o prijavi svoje kandidature – istaknula je Hegeduš Jungvirth.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini pozvala je kolege da se u razumnom roku od mjesec dana očituju o potencijalnom prenošenju vlasništva nad zgradom koju koristi Zajednica tehničke kulture na Grad Čakovec. Taj je korak preduvjet da bi Grad Čakovec mogao kandidirati projekt obnove zgrade putem europskih fondova. Vlasništvo nad zgradom u Ulici Aleksandra Schulteissa 2 B dijele Grad Čakovec i 17 općina.

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić, ujedno i predsjednik Udruge uzgajivača međimurskog konja „Međimurec“, govoreći pritom o financijskim aspektima i preduvjetima za očuvanje ove autohtone pasmine konja, dok ga je Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija pozvala da program Udruge kandidira svim međimurskim općinama i gradovima te na taj način namakne veći dio potrebne svote za očuvanje pasmine.

U završnom dijelu Kolegija je Miodrag Novosel, pomoćnik pročelnika HGSS-a Stanice Čakovec, prezentirao dokle se došlo s uređenjem objekta Stanice na prostoru bivše vojarne.

– Na korak smo do važnog preduvjeta za rad, vlastitog prostora koji smo uspjeli zatvoriti i sada se u njemu obavljaju elektroinstalaterski radovi. Dosad je uloženo oko 270.000 eura i barem je još toliko potrebno da bi se objekt priveo svrsi. Nadamo se da ćemo to uspjeti do kraja 2024. godine.

Novosel je otkrio da su članovi Stanice lani odradili čak 7085 volonterskih sati i pritom iznio prijedlog budućeg financiranja. Predložio je otprilike 2000 eura sufinanciranja na godišnjoj razini po jedinici lokalne samouprave, uz daljnju podršku Međimurske županije.

– Mi se ne borimo samo s nedostatkom sredstava, borimo se i niskom zainteresiranošću mladih za ovakvu vrstu angažmana jer živimo u vremenu kada je sve manje ljudi spremno tuđi život i sigurnost staviti ispred sebe i vlastitih potreba – dodao je Miodrag Novosel.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje