Povežite se s nama

Međimurje

D. Dania: Stvorili smo temelje za potpuni procvat Nedelišća

Objavljeno:

- dana

NEDELIŠĆE

Kvaliteta života u nekoj sredini očituje se i kroz broj te visinu ulaganja u gospodarske, infrastrukturne, kulturne, sportske i ostale društvene sadržaje.

Neprestano poboljšanje uvjeta života za sve mještane misao je kojom se vode i čelnici Nedelišća predvođeni načelnikom Darkom Daniom. A pogled na minulo razdoblje otkriva da je uistinu odrađen ogroman posao, koji je tražio veliki angažman, puno upornosti i strpljenja te značajna financijska sredstva.

Gospodarska zona

– Radili smo na nekoliko različitih strana, trudeći se kapitalnim investicijama poboljšati kvalitetu života svih mještana te ravnomjerno ulagati u sva naselja koja se nalaze na području Općine – ističe na početku razgovora načelnik Darko Dania. Samo u sustav odvodnje otpadnih voda naselja Općine Nedelišće, od sveukupne izgradnje nove mreže odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Čakovec investirano je gotovo 85 milijuna kuna. Kako bi se podigla razina obrane od visokih voda, u Pušćinama i Gornjem Hrašćanu gradit će se nasip u duljini od 3,2 kilometara, dok je gradnja zaštitnoga kanala u planu i u naselju Pretetinec.

U Pušćinama i G. Hrašćanu gradit će se nasip, a u Pretetincu kanal za obranu od poplava

– Veliki posao je odrađen i u Gospodarskoj zoni Goričica, u kojoj je osigurana kompletna komunalna infrastruktura, od prometnica, vodovodne mreže, preko odvodnje do trafostanice s elektromagnetskom mrežom. Ukupno je Zonu uloženo više od 5,88 milijuna kuna, te su stvoreni uvjeti za privlačenje poduzetnika, kojima naša Zona nudi fantastične uvjete za pokretanje ili širenje poslovnih aktivnosti. Ulaganje u Gospodarsku zonu ulaganje je u budućnost naših mještana, kojima se otvara mogućnost zapošljavanja u nekoj od tvrtki koje će se skrasiti u njoj – dodaje D. Dania. U realizirane vrijedne projekte sasvim sigurno spada i sanacija kolnika u površini od čak 75.000 četvornih metara nerazvrstanih cesta nakon izgradnje sustava za odvodnju otpadnih voda, čija vrijednost je dosegnula gotovo 10,5 milijuna kuna. Rekonstruirane su ulice u Pretetincu, za što je osigurano dodatnih 1,9 milijuna kuna.

– Uspješno smo riješili i jedan gorući ekološki problem, koji je vezan uz sanaciju divljih deponija smeća kod naselja Parag. Odvezen je i propisno zbrinut otpad, za što je bilo potrebno osigurati 570 tisuća kuna tijekom 2015. godine te dodatnih 390 tisuća u 2016. godini. Kako bi se izbjeglo da naselje Parag ponovno postane “ekološka bomba”, mještanima je omogućeno zbrinjavanje odvoza komunalnog otpada uvođenjem kanti po kućanstvima – napominje načelnik Nedelišća.

Pomoć udrugama

Ono što mještane posebno veseli jest činjenica da je osigurana i kompletna idejna i tehnička dokumentacija za izgradnju nove zgrade Osnovne škole u Nedelišću.
Zadovoljstvo mještana uvijek je bilo na prvome mjestu općinskim čelnicima. Stoga se cijelo vrijeme ravnomjerno ulaže u razne sadržaje u svim naseljima. U samom Nedelišću je tako rekonstruirana mrtvačnica i izgrađena nadstrešnica na groblju, a slijedi i sanacija ulične ograde te gradnja pristupačne rampe s parkirališta prema prilazu mrtvačnici. Postavljeno je i pet svijetlećih konzola za prijelaz pješaka na glavnoj prometnici, sanirana je crkva Presvetog Trojstva, rekonstruirana je Ulica Josipa Marčeca, asfaltirana je Sportska ulica…

Sanirani su kolnici u površini od čak 75.000 četvornih metara nerazvrstanih cesta

– U Pretetincu smo sanirali Društveni dom te rekonstruirali glavnu ulicu s oborinskom odvodnjom i pješačkom stazom. Sanirana je i prometnica u Dunjkovcu. Pušćine su dobile novu LED javnu rasvjetu, a pripremljen je i teren za izgradnju pješačke staze u Čakovečkoj ulici. U Slakovcu smo dogradili i rekonstruirali Vatrogasni dom. U Trnovcu je obnovljen Dom kulture, a u Macincu uz Dom kulture i prostor ambulante – ističe najvažnije investicije načelnik Darko Dania. Iako je mnogo toga dosad odrađeno, veliki posao Nedelišće čeka i u idućem razdoblju. Jedan od kapitalnih projekata je izgradnja obilaznice Nedelišća i Pušćina. Ujedno su predviđene rekonstrukcije i građenja pješačkih staza u Čakovečkoj i Varaždinskoj ulici. Iz Općine poručuju da će se nastaviti s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, kao i brojne kulturne i zabavne sadržaje kroz pomaganje rada udruga i klubova koji djeluju na području Općine.

Nakon izbora slijedi izgradnja obilaznice i rekonstrukcija i građenje pješačkih staza

Izgradnja obilaznice Nedelišća i Pušćina u velikoj bi mjeri podigla kvalitetu života, ali i sigurnost na prometnicama kroz Nedelišće.
– Njezinom izgradnjom izbjegla bi se sadašnja gužva koju stvaraju tranzitni i lokalni promet, koji nepovoljno utječe na kvalitetu samog prometa, ali još više na sigurnost sudionika u prometu, kao i na zagađenje okolnog prostora bukom, vibracijama i ispušnim plinovima. Prosječni dnevni promet na toj cesti iznosi čak 11 tisuća vozila, od čega su više od 90 posto zastupljena osobna vozila. Prebacivanje većeg dijela tog prometa na obilaznicu samo Nedelišće dobilo bi potpuno novu dimenziju – napominje načelnik Darko Dania.

Načelnik Darko Dania: “Sva naselja u Općini zaslužuju jednaki tretman te se upravo zbog toga trudimo svugdje ravnomjerno ulagati u projekte koji su mještanima najvažniji.”

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju u protekla 24 sata 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nema preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 170 osoba, od čega je evidentirano 11 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 26. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 241.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 37.018 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima, koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 2 pozitivna slučaja.

Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod dvije osobe.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 18. do 24. siječnja 2021. godine, 34  je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 13 na području grada Mursko Središća, 13 na području grada Preloga, 1 na području općine Belica, 1 općine Dekanovec, 1 općine Domašinec, 4 općine Donja Dubrava, 8 općine Donji Kraljevec, 1 općine Donji Vidovec, 4 općine Kotoriba, 4 općine Mala Subotica, 20 općine Nedelišće, 25 općine Orehovica, 3 općine Podturen, 6 općine Pribislavec,  2 općine Selnica, 6 općine Strahoninec, 3 općine Sveta Marija, 6 općine Sveti Juraj na Bregu, 3 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec i 5 općine Šenkovec.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 57 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpušten je 1 pacijent. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 2 COVID pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Foto i video

VIDEO U spotu “Kad sam bacio ljubav” hrvatskoga boksača glumi Čakovčanka Sara Sečan!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto Kurti

Sara Sečan iz Čakovca, apsolventica Pravnoga fakulteta i međimurska influencerica, glumi u novome videospotu Valerija Ricchiuta!

Valerio Ricchiuto dugi niz godina bavi se sportom, pišu mnovine. Još u osnovnoj školi igrao je rukomet, u srednjoj tenis, a potom je krenuo trenirati boks koji i danas trenira. Epidemiološke mjere trenutno mu ne dopuštaju bavljenje sportom pa je stoga ovaj mladić iz Pule odlučio više se posvetiti glazbenoj karijeri.

– Boks je moja ljubav, ali to je sport kojim se bavim rekreativno. Glazba je također nešto što jako volim, a ova čudna vremena dala su mi vremena da se više posvetim toj ljubavi. Posljednjih godinu dana snimio sam šest pjesama i tri spota, a nastupao sam i na Čansonfestu, Melodijama Istre i Kvarnera te na festivalu Dimela Cantando – otkriva Valerio, inače magistar upravljanja poslovnim komunikacijama.

Ipak, ovo nije početak njegove glazbene karijere. Valerio je u djetinjstvu svirao klavir i sintisajzer u nižoj glazbenoj školi, četiri je godine pjevao u klapi Brnistra gdje je bio na poziciji drugog te prvog tenora. Pjevački mentor mu je Jacques Houdek kod kojeg je pohađao naprednu školu pjevanja.

Sve njegove dosadašnje pjesme uglazbio je Bruno Krajcar, a većinu njih je i napisao. Naime, njegova pop rock balada „Kad sam bacio ljubav“ s lakoćom će pokazati da ovaj rekreativni boksač ima meko srce.

„Pjesma je to koju je također napravio Bruno, a za aranžman je bio zadužen Olja Dešić. Sretan sam što je spot ispao sjajno. Snimali smo u poznatoj rovinjskoj park šumi Punta Corrente, na moru u okolici Rovinja, te u kući Bruna Krajcara koja se nalazi u Lanišću. Spot je snimao Mateo Ostojić Pučo, a sve pod redateljskom palicom Luke Brgića i Eleonore Dobrović iz B Music and Production.

U spotu glumi mlada Čakovčanka Sara Sečan, apsolventica Pravnog fakulteta, dobro poznata i kao influencerica koju na Instagramu prati više desetaka tisuća ljudi. Nema sumnje da je ovaj istarski sportaš i prodavatelj nekretnina našao savršen začin za dobar spot.

Ljubavna pjesma, jedna od najzgodnijih Hrvatica i sjajan glazbeni tim – odličan su recept za put do slušatelja!

Nastavite čitati