Povežite se s nama

Život i društvo

Dan zimnice na varaždinskom placu uvertira u jubilarni izbor Najkumice

Objavljeno:

- dana

IZNENAĐENJA ZA POSJETITELJE

Varaždinski plac će prijepodne u subotu, 2. rujna ugostiti finaliste posljednje sezone najpopularnijeg kulinarskog TV showa “Tri, dva, jedan kuhaj!“, Moiru i Zdravka Roginu. Poznati varaždinski gastronomski dvojac na placu će održati radionicu izrade zimnice, te demonstrirati posjetiteljima kako se priprema mnogima najomiljeniji zimski specijalitet – mladi grah za zimu.

Najsretniji će posjetitelji u nagradnoj igri moći osvojiti i staklenku zimnice s njihovim potpisom, a svima na dar, Moira i  Zdravko podijelit će knjižicu najboljih recepata za pripremu ajvara, šalše, turšije, cikle, miješane salate i drugih ukusnih zimskih delicija.

Radionica i savjetovaonica Zdravka i Moire bit će održana od 9 do 12 sati, a za veselu će glazbenu podlogu biti zadužen tamburaški sastav “Špancir“.

Danu zimnice sa svojom ponudom pridružit će se i Udruga žena “Trnovečko srce“, a sve će moderirati varaždinski gradski notar Krunoslav Čolo.

Inače, Dan zimnice na varaždinskome placu uvertira je u niz zanimljivih događaja koji će uslijediti tijekom jeseni.

Naime, već 16. rujna sprema se velika fešta povodom Dana varaždinskog placa, a potom u listopadu Humanitarna kestenijada, te Festival tikvi.

Vrganijada i Bez zelja nema veselja slijede u studenom, a krajem godine će se održati i jubilarni –  10. izbor Najkumice varaždinskog placa.

Izvor:
Foto: GTV

Život i društvo

Rekonstrukcija Basaričekove ulice u Majerju odvija se prema planu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je ljeto i sezona godišnjih odmora, u Ulici Đure Basaričeka u Majerju naveliko se radi. U tijeku su radovi na rekonstrukciji te ulice koji su započeli prije mjesec dana, a prema riječima načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, bude li ih vrijeme poslužilo sve će biti gotovo za dva mjeseca.

– Radi se o zahvatu duljine 369 metara gdje ćemo postojeću cestu koja je bila širine četiri metra proširiti na 5,5 metara, napraviti rubnjak s desne strane od metar i pol širine i, naravno, riješiti oborinska odvodnja. To je samo nastavak projekta kojeg smo dovršili, a riječ je o rekonstrukciji Radničke ulice koja se spaja u obliku slova “U” upravo u Majerju, a kod koje smo također proširili cestu na 5,5 metara uz rubnjak s desne strane te smo riješili oborinsku odvodnju – rekao je načelnik Posavec koji je danas obišao radove u Basaričekovoj ulici.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 162.462,21 eura koje izvodi tvrtka Gradax iz Međimurja.

– Općina Petrijanec prijavila je projekt “Rekonstrukcije ceste i oborinske kanalizacije u Ulici Đure Basaričeka” na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te su joj odobrena sredstva od 30.000 EURa. Cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, podizanje razine sigurnosti u prometu svih sudionika na području općine, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu – rekao je načelnik Općine Petrijanec i dodao kako je većina ulica na području te općine rekonstruirana kroz projekt aglomeracije.

– U naseljima Nova Ves Petrijanečka, Zelendvor, Družbinec i Strmec Podravski obnovili smo sve ceste, bilo da se radilo o županijskim ili nerazvrstanim cestama. No to nije kraj radovima. U fazi projektiranja je Ulica Ivana Gorana Kovačića i Sportska ulica u Petrijancu, a započet ćemo i s projektiranjem Ulice Ante Starčevića i Dravske ulice, također u Petrijancu. Važno je napomenuti da smo za sve te ulice prvo trebali riješiti imovinsko-pravne odnose kako bismo dobili građevinsku dozvolu, a to smo uspjeli riješiti još u vrijeme mog prvog mandata – rekao je načelnik Posavec koji je danas, uz radove u Ulici Đure Basaričeka obišao i druge važne investicije koje su dovršene, odnosno koje se provode u toj općini.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nenajavljeni gost danas doslovno uletio u ured župana Stričaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije danas je dobio pomalo neobičnog gosta. Taj je gost doslovno uletio u njegov ured u Županijskoj palači.

Bio je to, kako je Stričak napisao na svom Facebooku, nenajavljeni posjet.

Uz to je objavio i ovu fotografiju:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje