Povežite se s nama

Događanja

Danas pečeni vol, sutra klipići i srakarski gulaš

Objavljeno:

- dana

TRAJU DANI MIHOLJA, PROSLAVA DANA OPĆINE SRAČINEC

Veselo će danas i sutra biti u Sračincu. U sklopu Dana Miholja, tradicionalne proslave Dana općine Sračinec i blagdana Sv. Mihaela, u sklopu koje je već održano predstavljanje prve Monografije općine, a jučer i svečana sjednica Općinskog vijeća, vikend se nastavlja s mnoštvom zabavnih, kulturnih i sportskih događaja.

Danas u 10 sati počinje sportsko druženje udruga branitelja, a od podneva na terenima NK Sračinec možete doći na pečenog vola i uživati u tamburaškoj glazbi. Veselo će biti i u Udruzi umirovljenika Sračinec-Svibovec gdje će se održavati cjelodnevni zabavni program za osobe treće životne dobi s područja Sračinca.

Smotra folklora i veselica pod šatorom

U 17 sati će od OŠ Sračinec do Doma kulture krenuti svečana povorka folklornih društava, koji će u sklopu Međunarodne smotre folklora nastupati od 19 sati pod šatorom. Subota završava uz nastup Ivana Zaka, a veselica će se također održati pod šatorom.

Sutra već u 9 sati počinje tradicionalni Plac na gmajni, na kojem će se predstaviti i svoje proizvode ponuditi čak 35 udruga i pojedinaca. U 9.30 sati će budući kuhari, učenici OŠ Sračinec, uz vodstvo profesionalnih kuhara pripremati i peći klipiće, koji će biti podijeljeni posjetiteljima.

Pola sata kasnije, u 10 sati, 15 profesionalnih kuhara s područja općine Sračinec pod vodstvom Damira Crlenog i Anđelka Levanića počet će pripremati srakarski gulaš, a kako je ispao moći će kušati svi koji dođu besplatno u 13 sati.

Za djecu je na igralištu Velika graba u Sračincu od 10 do 12 sati organizirana igraonica, a u 18 sati pod šatorom počinje Dječji dan, na kojem će prvi put nastupiti pjevači amateri. Za odrasle u 21 sat pod šatorom počinje glazbena večer, a za zabavu su zaduženi članovi sastava Acoustic Band.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje