Povežite se s nama

Međimurje

Dani tehničke ispravnosti: do 24. studenoga besplatno provjerite ispravnost vozila!

Objavljeno:

- dana

Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava međimurska, u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske (stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi) i ove će godine provesti preventivno-sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Besplatna kontrola

Pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da do subote, 24. studenoga, dođu u stanice za tehnički pregled, gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila.

Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama i sastojci ispušnih plinova. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno. Stručno će im osoblje savjetima ukazati na važnost održavanja vozila. Cilj ove akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću. U tom kontekstu, policija skreće pozornost svim vlasnicima vozila na činjenicu da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan faktor cestovne sigurnosti.

U okviru akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna

U okviru akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis. U slučaju da vozilo nije u propisanom roku tehnički pregledano ili registrirano, policijski službenici postupit će po odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i sankcionirati prekršaje.

Policijska uprava ističe da tijekom provođenja akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila zbog produženja valjanosti registracije vozila, već da je riječ o akciji čije težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilima, čime će se povećati broj tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

Radno vrijeme

Stanice za tehničke preglede vozila Panex i Posavec (u Čakovcu) rade od ponedjeljka do petka od 7 do 20 sati, dok subotom rade od 7 do 14 sati. Isto radno vrijeme vrijedi za Stanicu u Prelogu. Što se tiče Donje Dubrave, djelatnici tamošnje Stanice za tehnički pregled vozila ponedjeljkom, srijedom i petkom rade od 7 do 14 sati, utorkom i četvrtkom od 11.30 do 18.30, a subotom od 7 do 12 sati. U Stanici u Murskom Središću na snazi je isto radno vrijeme kao i u Donjoj Dubravi, osim subotom, kad Stanica ne radi.

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje