Povežite se s nama

Međimurje

Dani vina i jabuke, u nedjelju jazz

Objavljeno:

- dana

Sv. Martin

S ciljem u Toplicama Sveti Martin završio je 14. Panonski maraton triju država.

Gotovo 400 biciklista prošlo je kroz tri države. Panonski maraton bio je dio programa manifestacije Dani turizma u Svetome Martinu na Muri. Manifestacija se nastavlja i ovog vikenda zanimljivim aktivnostima. Udruga voćara, vinograda i povrtlara u petak je domaćin Dana vina i jabuke.

Subotnji program povodom Dana domovinske zahvalnosti započinje u 7.30 sati svetom misom u crkvi sv. Martina, dok je od 14 sati na rasporedu nogometni turnir za kadete. Ribičko društvo Čikov u 16 sati u Žabniku dočekuje natjecatelje na tradicionalnom Selskom kupu, dok će se u 20 sati u Labirintu ljubavi kod Mlinarske kuće održati festival suvremene poezije.

U nedjelju je na rasporedu druženje članova likovne kolonije Likovna republika, u Toplicama Sveti Martin od 9 do 14 sati, a na istome mjestu od 20 sati jazz koncertom publiku će zabaviti Matija Turk, Simon Sobočan i Patrik Zamuda. (rp)

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje