Povežite se s nama

Međimurje

“Daroviti učenici zaslužuju sustavnu potporu”

Objavljeno:

- dana

1,2,3… PALIM LAMPICU!

Od lipnja ove godine u 17 osnovnih i pet srednjih škola u Međimurju provodi se projekt “1,2,3… PALIM LAMPICU!”, kojim se razvija sustav podrške darovitim učenicima.

– Za darovite učenike ne postoje sustavni programi rada, jer oni čine 2-3 posto ukupnog broja učenika, te je cilj ovog projekta uz pomoć psihologa detektirati takve učenike i prilagoditi nastavu njihovim potrebama i interesima. Pod izrazom darovitih učenika obično se misli na odlikaše, no često su to zapravo učenici koje mnogi smatraju problematičnima i drugačijima, te upravo ovim programom želimo za njih stvoriti potrebnu institucionalnu potporu u odgojno-obrazovnom procesu – napomenuo je Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije.

Kroz četiri stručna usavršavanja proći će 94 nastavnika te 24 psihologa i pedagoga

Ukupna vrijednost projekta je 800 tisuća kuna te se u potpunosti financira iz Europskoga socijalnog fonda. Od lipnja 2017. do kraja svibnja 2019. godine 94 nastavnika te 24 psihologa i pedagoga proći će kroz četiri stručna usavršavanja kojima je cilj ojačati njihovu kompetenciju za rad s darovitom djecom. Projekt uključuje i izradu minimalno 25 individualiziranih programa rada prema kojima će raditi 80 potencijalno darovitih učenika uključenih u projekt, a koji su izabrani od strane njihovih nastavnika, psihologa i pedagoga temeljem visokog stupnja unutarnje motivacije za određena područja i temeljem psihologijskih testiranja.

Ciljana skupina su učenici koji će u školskoj godini 2018./2019. pohađati 7. i 8. razrede, te će se njihov razvoj pratiti ne samo tijekom osnovnoškolskoga, već i tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje