Povežite se s nama

Život i društvo

Deset dana Svete Nedjelje: u Ludbregu brojne vjerske svečanosti, a i koncert Opće opasnosti

Objavljeno:

- dana

NAJAVLJUJEMO

Hodočašćem vatrogasaca u nedjelju, 20. kolovoza, u Ludbregu je počeo program svečanosti u čast Predragocjene Krvi Isusove.

U ovaj grad će sve do 3. rujna hodočastiti tisuće vjernika iz Varaždinske i susjednih županija, ali i ostalih dijelova Hrvatske te inozemstva.

Što nas sve očekuje?

Mise i festival

Ove subote, 26. kolovoza, održat će se peti po redu Hodočasnički dan mladih, koji počinje katehezom u 16 sati nakon čega slijedi sveta misa u 17.30 sati, dok će u 19 sati početi Festival duhovnih šansona “Duga 2017.”

– Dan kasnije, u nedjelju 27. kolovoza, održat će se hodočašće bolesnika i djelatnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije. U srijedu 30. kolovoza u 19.30 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva održat će se koncert župnog zbora, a u četvrtak, 31. Kolovoza, u 9.30 sati kreće procesija prema zavjetnoj kapeli, gdje će uslijediti sveta misa i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i vjeronaučne godine – najavljuju iz Varaždinske biskupije.

U petak, 1. rujna, na rasporedu je zavjetno hodočašće susjednih župa Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec, kao i hodočašće hrvatske policije te župa Vinica, Rasinja i Zrinski Topolovec. Na Svetu subotu, 2. rujna, u Ludbreg će hodočastiti brojne župe iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

– Na samu Svetu Nedjelju, 3. rujna, središnji događaj započet će u 10.30 sati procesijom hodočasnika od župne crkve do zavjetne kapele, gdje će misu predvoditi mons. dr. Egidije Živković, biskup gradišćanskih Hrvata iz Željezna u Austriji – navode iz Varaždinske biskupije.

Koncerti i izložba

Osim vjerskih sadržaja, u Ludbregu hodočasnike i sve druge posjetitelje očekuju i svjetovni programi. Iz Turističke zajednice Grada Ludbrega najavili su da će se koncerti, kao i prošle godine, održavati u centralnom šatoru kod dvorca Batthyany, i to od 31. kolovoza do 3. rujna.

– U četvrtak, 31. kolovoza, predgrupa Wanted 5 započinje sa svirkom u 20 sati, a nakon toga ćete moći uživati u hitovima Opće opasnosti. Ulaz je slobodan. Budite i vi dio naše zabave, dođite u centralni šator u Ludbregu! – pozvali su iz TZ-a.

U petak, 25. kolovoza, u 19 sati u svečanoj dvorani dvorca “Batthyany” koncert će održati Mješoviti pjevački zbor „Podravina“, a tri dana kasnije, 28. kolovoza, na istom mjestu će u 20 sati početi koncert “Kroz generacije”.

Zanimljivo događanje očekuje nas će 29. kolovoza: u Bakinoj hiži će u 18 sati biti otvorena izložba fotografija ludbreških mladenaca iz prošlog stoljeća.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT/FACEBOOK

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje