Povežite se s nama

Život i društvo

Naši vatrogasci pomažu kolegama u Dalmaciji u borbi s vatrenom buktinjom

Objavljeno:

- dana

Iz JVP Varaždin i DVD-a Biškupec

Dalmacija je u plamenu i vatrogasci se bore s vatrenom stihijom, a u pomoć su još u subotu pristigli vatrogasci JVP-a Varaždin i DVD-a Biškupec.

Oni su trenutno kod Drniša gdje u gašenju požara sudjeluju dvojica članova Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina te trojica članova DVD-a Biškupec s dva navalna vozila.

– Još od subote su u Dalmaciji i trebali su se jučer vratiti. Ipak, ostali su gasiti požar oko Drniša koji se rasplamsao zbog bure. Trenutno se nalaze gore na planini Promina, a čujemo se redovito iako imaju pune ruke posla – rekao nam je Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina.

Inače, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske je u međuvremenu proglasio i uzbunu za sve vatrogasce s područja Hrvatske, pa su u pripravnosti i članovi interventne postrojbe JVP grada Varaždina.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje