Povežite se s nama

Život i društvo

Djelatnici varaždinske policije skupili pomoć te kupili kontejner za kolegu iz Petrinje

Foto: PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

Djelatnici Policijske uprave varaždinske aktivno su se uključili u niz akcija prikupljanja pomoći za stanovnike pogođene potresima u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim područjima

Tako je u Policijskoj upravi organizirana akcija prikupljanja hrane, vode, higijenskih i kućanskih potrepština, odjeće, deka, grijalica i drugih potrebnih stvari.

Akciji se odazvao veliki broj djelatnika iz svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave te je u petak, 8. siječnja, kombi pun raznih potrepština te gotovih suhih dnevnih obroka prevezen u Policijsku upravu sisačko-moslavačku. Tamo će se prikupljeno distribuirati dalje policijskim službenicima i drugim građanima koji su u razornom potresu ostali bez kuća.

Također je dio prikupljene pomoći i to električna grijalica, namirnice i voda, predano policijskoj službenici PU sisačko-moslavačke iz Petrinje, čija je kuća srušena u potresu te njezinim susjedima iz ulice.

Aktivnosti na prikupljanju pomoći za nesretne građane s ovih područja traju i dalje, a dio djelatnika sudjeluje u pomaganju kroz novčane donacije potrebitima.

Za podsjetiti je da su djelatnici Policijske uprave varaždinske zajedno s Međunarodnom udrugom policajaca IPA Sekcija Varaždin pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju stambenog kontejnera za policijskog službenika Interventne jedinice policije PU sisačko-moslavačke Josipa Kuprešaka iz Petrinje, čija je kuća oštećena u spomenutom potresu.

Kontejner je postavljen u dvorištu policijskog službenika u ulici Krste Hegedušića u Petrinji, no zbog neriješene stambene situacije više obitelji kojima su oštećene kuće, kontejner koriste i drugi stanovnici ove ulice. Posebice se koristiti za smještaj starijih i teže pokretnih osoba.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati