Povežite se s nama

Život i društvo

Djelatnici varaždinske policije skupili pomoć te kupili kontejner za kolegu iz Petrinje

Foto: PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

Djelatnici Policijske uprave varaždinske aktivno su se uključili u niz akcija prikupljanja pomoći za stanovnike pogođene potresima u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim područjima

Tako je u Policijskoj upravi organizirana akcija prikupljanja hrane, vode, higijenskih i kućanskih potrepština, odjeće, deka, grijalica i drugih potrebnih stvari.

Akciji se odazvao veliki broj djelatnika iz svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave te je u petak, 8. siječnja, kombi pun raznih potrepština te gotovih suhih dnevnih obroka prevezen u Policijsku upravu sisačko-moslavačku. Tamo će se prikupljeno distribuirati dalje policijskim službenicima i drugim građanima koji su u razornom potresu ostali bez kuća.

Također je dio prikupljene pomoći i to električna grijalica, namirnice i voda, predano policijskoj službenici PU sisačko-moslavačke iz Petrinje, čija je kuća srušena u potresu te njezinim susjedima iz ulice.

Aktivnosti na prikupljanju pomoći za nesretne građane s ovih područja traju i dalje, a dio djelatnika sudjeluje u pomaganju kroz novčane donacije potrebitima.

Za podsjetiti je da su djelatnici Policijske uprave varaždinske zajedno s Međunarodnom udrugom policajaca IPA Sekcija Varaždin pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju stambenog kontejnera za policijskog službenika Interventne jedinice policije PU sisačko-moslavačke Josipa Kuprešaka iz Petrinje, čija je kuća oštećena u spomenutom potresu.

Kontejner je postavljen u dvorištu policijskog službenika u ulici Krste Hegedušića u Petrinji, no zbog neriješene stambene situacije više obitelji kojima su oštećene kuće, kontejner koriste i drugi stanovnici ove ulice. Posebice se koristiti za smještaj starijih i teže pokretnih osoba.

Život i društvo

Škola na Trećem: u prosincu snimljeno 72 sata programa, počelo i snimanje za novo polugodište

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje zajedno s učiteljima koji su uključeni u rad Škole na Trećem, u prosincu 2020. godine snimili su ukupno 4320 minuta, odnosno 72 sata programa Škole na Trećem za nastavne predmete Hrvatski jezik, Matematika, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Sat razrednika.

Napisano je 213 scenarija za izvođenje nastave i, među ostalim, izrađeno je 159 digitalnih nastavnih materijala. Lektorirano je također 595 kartica scenarija i 49 PowerPoint-prezentacija s digitalnim obrazovnim sadržajima.

Objavila je to Agencija za odgoj i obrazovanje, iz koje izvješćuju da je snimanje novih materijala Škole na Trećem (za drugo polugodište) započelo 18. siječnja.

Članovi razrednih timova koji sudjeluju u osmišljavanju sadržaja, izradi scenarija, digitalnih materijala recenzijama su učitelji iz cijele Hrvatske koje koordiniraju savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nedjelja: danju oblačno s kišom, a navečer moguća susnježica i snijeg

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

grudanje, snijeg, praznici

Nedjeljno prijepodne će u središnjoj Hrvatskoj proteći uz moguća mjestimice sunčana razdoblja, a zatim će biti oblačno s kišom, objavio je DHMZ.

Navečer uz pad temperature kiša će prelaziti ponegdje u susnježicu i snijeg. Umjeren jugozapadni vjetar popodne i navečer okrenut će na jak sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 3 do 5, a najviša dnevna od 8 do 10 °C, no prema večeri bit će osjetno hladnije. U Varaždinu će tako najviša dnevna temperatura biti 8 °C, a u Čakovcu 7 °C.

Idući tjedan

U unutrašnjosti će u ponedjeljak biti promjenljivo oblačno i nestabilno, još mjestimice s uglavnom pljuskovima snijega.

U utorak i srijedu djelomice ili pretežno sunčano, ujutro ponegdje i maglovito. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka u osjetnom padu, pa će u utorak i srijedu mjestimice biti i umjerenog do jakog mraza. Danju pak prohladno.

Nastavite čitati