Povežite se s nama

U fokusu

Doznajte tko se prvi put javno ispričao županijskim vijećnicima!

Objavljeno:

- dana

DANAS ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

U kakvom je stanju bilo gospodarstvo Varaždinske županije prošle godine, što je napravljeno da se smanji nezaposlenost, a što je radio župan, samo su tri teme o kojima će danas na sjednici Županijske skupštine raspravljati vijećnici.

Uz materijale za 13 točaka dnevnog reda, svima su dostavljeni i odgovori s posljednje sjednice.

Baš kao što je neočekivano počela posljednja sjednica u lipnju, tako se neočekivano među odgovorima prvi put našla i jedna isprika!

Ravnatelj Doma zdravlja Ivan Crnković uputio je javnu ispriku vijećnici ZS-a i pedijatrici dr. Mirjani Kolarek Karakaš, ali i drugim vijećnicima.

Župan ga kaznio pisanjem isprike?

Podsjećamo, u pisanom odgovoru iz lipnja ustvrdio je da je „pravi biser“ tvrdnja dr. Karakaš da doktora nema, a svoje tvrdnje potkrijepio je neuvjerljivim podacima o broju nezaposlenih liječnika.

Nije to bilo sve: iako je dr. Karakaš pedijatrica s dugogodišnjim iskustvom i dopredsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Crnković je ustvrdio da “začuđuje činjenica njezinog velikog nepoznavanja rada i funkcioniranja sustava primarne zdravstvene zaštite na području Varaždinske županije i Republike Hrvatske kao cjeline”.

„Pravi biser“ postao „konstatacija pod navodnicima“

Predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić je odmah na početku sjednice reagirala i taj odgovor nazvala neprimjerenim i osudila takav način komunikacije s vijećnicima.

S tim se složio i župan Predrag Štromar koji je najavio da će Crnković snositi posljedice.

S obzirom da javno nije poznato da je bilo što poduzeo, ispada da je Crnkovića kaznio tako što ga je natjerao da napiše ispriku.

A Crnković se doktorici Karakaš sada ispričao zbog „neprimjerene konstatacije stavljene pod navodnike“.

Ujedno se ispričao „svim županijskim vijećnicima koji su njegovu neprimjerenu konstataciju o povećem broju nezaposlenih mladih liječnika i stomatologa tijekom svibnja na području Varaždinske županije shvatili uvredljivom“.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!