Povežite se s nama

U fokusu

Dr. Zember imenovana za ravnateljicu varaždinske bolnice: podržali ju struka, HNS i HDZ, ali ne i SDP

Objavljeno:

- dana

UPRAVNO VIJEĆE ODLUČILO

Opću bolnicu Varaždin vodit će dr. Sanja Zember, specijalistica infektogije, dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice, odlučilo je Upravno vijeće na današnjoj sjednici.

– Nakon javnog natječaja, jedina valjana molba bila je upravo od dr. Sanje Zember, koju smo, sukladno aktima, imenovali za ravnateljicu. Sada suglasnost na njezino imenovanje još mora dati tehnički ministar zdravlja Dario Nakić – rekao je predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Zoran Šantek, inače član HNS-a.

Zanimljivo je da je odluka donesena na redovnoj sjednici, no na dnevni red je bila uvrštena tek danas.

– Uvrstili smo odluku o imenovanju ravnateljice naknadno na dnevni red, jer smo prvo razmišljali da se s tim pričeka s obzirom na aktualnu političku situaciju i činjenicu da ravnateljicu treba potvrditi tehnički ministar. Međutim, ipak smo odlučili da o imenovanju treba odmah odlučivati kako bi ravnateljica punom energijom mogla krenuti u realizaciju projekata važnih za Bolnicu – istaknuo je Šantek.

I dok su on i Damir Habijan (HDZ), te stručni članovi Upravnog vijeća – poznati kirurg prim. dr. sc. Ranko Stare i medicinska sestra Ljiljana Levanić, glasovali za imenovanje dr. Zember, suzdržana je bila jedino Jasminka Begić (SDP).

Izvor:
Foto: arhiva rt

U fokusu

Gradsko vijeće podržalo gradnju najvećeg podatkovnog centra u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na sjednici Gradskog vijeća, koja je po hitnom postupku održana u ponedjeljak elektroničkim putem, prihvaćena je odluka o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu CRATIS d.o.o.

Kako smo već pisali na našem portalu centar će graditi tvrtka CRATIS koja se javila na javni natječaj Grada Varaždina za prodaju zemljišta u toj zoni te ispunila sve uvjete za kupnju 12.047 kvadratnih metara zemljišta.

Najveći podatkovni centar u Hrvatskoj niknut će u gospodarskoj zoni Brezje

U prvoj fazi bit će izgrađena upravna zgrada i postrojenja podatkovnog centra a investicija se procjenjuje na oko 10 milijuna eura. Daljnje faze će se provoditi u skladu sa potrebama narednih 3-5 godina od završetka prve faze, a investicija će iznositi dodatnih 10 milijuna eura.

Na sjednici je prihvaćeno i odobrenje moratorija na izvršenje obaveza iz Ugovora o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu MAICO d.o.o. zbog većeg pada prometa radi Koronavirusa.

U sklopu aktualnog sata na početku sjednice pitanje je postavio SDP-ov Neven Bosilj vezano uz Integralnu nagodbu i njezinu realizaciju i što se događa s balama u Brezju. Gradonačelnik je odgovorio da nije nigdje obećao termin odvoza bala, te da ga čudi što ga upravo on to pita jer su se SDP-ovi vijećnici zajedno s jednom poraženom skupinom koja se ne može pomiriti da više ne prima visoke honorare iz Grada, posebno trudili opstruirati sve aktivnosti prijavljivanjem Grada USKOK-u sumnjajući u zakonitost svih odluka Vijeća.

Njegovog stranačkog kolegu Miroslava Markovića je zanimalo zašto se iz Grada ništa ne odgovara na upite za pristup informacijama i što poduzeti da se prostorije 3. Mjesnog odbora ne privatiziraju, na što je gradonačelnik odgovorio da će sve provjeriti.

Brunu Istera, također SDP-ovog vijećnika, zanimalo je kada će im gradonačelnik omogućiti da i oporbeni vijećnici informiraju javnost o svojim aktivnostima i građanima predstave svoju istinu, na što je gradonačelnik odgovorio da je istina samo jedna, a da u izborima, u kojima se nalaze, mogu koristiti sve medije i to sami platiti.

Nastavite čitati

U fokusu

Koronavirus: u Hrvatskoj 39 osoba preminulo, a 174 je novih slučajeva zaraze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3276, objavio je 18. siječnja nacionalni Stožer.

Među njima su 1742 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 139 pacijenata.

Preminulo je 39 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 225.128 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4655 preminulo, ukupno se oporavilo 217.197 osoba od toga 917 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 16.687 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.120.894 osoba, od toga 2369 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati