Povežite se s nama

Život i društvo

Društva Crvenoga križa prikupljaju novac za potrebite

Objavljeno:

- dana

TRADICIONALNO

U četvrtak, 13. listopada, u organizaciji Hrvatskoga Crvenoga križa počela je 44. tradicionalna sabirna akcija pod nazivom “Solidarnost na djelu”. 

U nju su se uključila i gradska društva Crvenoga križa iz Varaždinske županije, među kojima su ona iz Varaždina i Ivanca. 
Na području Varaždina će akcija prikupljanja novca za građane koji su socijalno ugroženi trajati do 31. listopada.
U akciji sudjeluju osnovne i srednje škole Varaždina i okolnih općina jer je, osim prikupljanja sredstava, njezin glavni cilj razvijanje solidarnosti među djecom i mladima.
U akciji će se prikupljati financijska sredstva, a za darovani novac bit će uručen novčani bon – označivač stranica u vrijednosti od 5 kuna ili bon zahvalnosti numeriran u apoenu od 1 kune. Polovica sredstava vraća se na žiro-račune škola koje su obvezne s tim sredstvima opremiti ormariće Prve pomoći ili pomoći djeci lošega materijalnog stanja (nabava knjiga ili plaćanje izleta). Ostatak sredstava Crveni križ koristi za kupnju prehrambenih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji. 
U Gradskom društvu Crvenoga križa Ivanec akcija se održava pod motom “Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija’’ i traje do 15. studenoga.

Građani mogu donirati novac i hranu ili se javiti na donatorski telefon 060/9011.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždin: Županijski dužnosnici podržali rad udruge apstinenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Alkoholizam je socijalni i  javnozdravstveni problem koji pogađa obitelji  zajednice. Nažalost, Hrvatska je jedna od zemalja koja ima visoku konzumaciju alkoholnih pića.

S obzirom na to da se nalazimo u mjesecu borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ danas je na Franjevačkom trgu predstavila svoje aktivnosti.

Njihove aktivnosti i rad došli su podržati i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te njegova zamjenica Silvija Zagorec koji su se tom prilikom i upoznali s članstvom, ali i svim  akcijama te programima koje provodi spomenuta udruga.

Predsjednik Udruge Đuro Kobal  je naglasio kako Udruga djeluje već šestu godinu zaredom  i broji više od četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na radionicama i predavanjima, a Udruga organizira i aktivnosti kao što su sportske igre te izrada prigodnih poklona i brošura.

Zamjenica župana je istaknula kako je posebno zabrinjavajuće što sve veći broj mladih konzumira alkohol, što prva konzumiranja alkohola počinju već u osnovnoj školi ili pak što je u mnogim obiteljima još uvijek smiješno kad se malom djetetu kaže neka „namoči prst u alkohol“, misleći pritom kako mu se ništa neće dogoditi.

-Iz tih razloga važno je da imamo jednu ovakvu udrugu, kao što je to Udruga apstinenata Varaždinske županije. Njihovi članovi ne samo da svojim svjedočanstvima mogu osvijestiti širu javnost o problematici ovisnosti o alkoholu, koja razara cijele obitelji, i seže duboko u srž samog društva, već nam svojim nadljudskom voljom i željom koju imaju mogu biti primjer da se vrijedi boriti protiv te bolesti. Stoga pohvaljujem rad ove Udruge te izražavam punu potporu svim članovima u poticanju kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje olakšavaju i učvršćuju  apstinenciju samih članova – zaključila je Silvija Zagorec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Gradu Rudara upaljena prva adventska svijeća – svjetlo mira!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent je vrijeme priprema za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Četiri su nedjelje došašća i svake nedjelje pali se po jedna svijeća s određenom simbolikom. Ovo je vrijeme iščekivanja, obraćenja, oprosta i nade. Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa.

U takvom duhu, u subotu, 27. studenog započeo je Advent u Gradu Rudara te je u gradskom parku Mursko Središće upaljena prva ovogodišnja adventska svijeća, svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Simbolično ju je, nakon molitve koju je predvodio župnik vlč. Marijan Horvat, upalio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Paljenju su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i predsjednik Mjesnog odbora Mursko Središće Ivan Novak.

Obred paljenja prve adventske svijeće upotpunio je crkveni zbor Mursko Središće. Paljenjem prve adventske svijeće započelo je vrijeme adventa odnosno došašća u kojem se mnogobrojni vjernici pripremaju za Božić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje