Povežite se s nama

Događanja

Dvadeset tona težak spomenik posvećen Pumama

Objavljeno:

- dana

UREĐUJE SE I PARK U ZRINSKIH I FRANKOPANA

Na velikoj svečanosti 23. travnja u Parku Sedme gardijske brigade Hrvatske vojske u Varaždinu bit će otkrivena kamena puma – dvadesetak tona težak spomenik u čast svih 4500 pripadnika legendarne 7. gardijske brigade Hrvatske vojske – Puma. Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare Robert Puja i Igor Tkalec iz Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

U parku između Aleje kralja Zvonimira i Zrinskih i Frankopana danas je počelo postavljanje kamenog postolja, a drugi će tjedan biti postavljena i kamena puma, rad akademskog kipara Krešimira Roda. Uredit će se i obnoviti park kako bi sve bilo spremno za veliku svečanost koja počinje 23. travnja u 11.30, a očekuje se petstotinjak uzvanika iz cijele Hrvatske.

Gradonačelnik Habuš zadovoljan je odličnom suradnjom s pripadnicima 7. gardijske brigade, kojima su sve gradske službe i tvrtke maksimalno izašle u susret kod realizacije ovog projekta.

Robert Puja i Igor Tkalec pozvali su sve bivše pripadnike Puma, članove njihovih obitelji, kao i sve Varaždinke i Varaždince da se pridruže svečanosti 23. travnja.
 

Izvor: Grad Varaždin
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje