Povežite se s nama

Međimurje

DVD-ovi općine Orehovica: Vulariji navalno vozilo, Orehovici kombi, svima oprema

Objavljeno:

- dana

U subotu, 16. ožujka, u prostorijama Sportsko-vatrogasnog objekta u Orehovici izvršena je primopredaja vatrogasnih vozila i opreme predsjednicima dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Orehovice, Podbresta i Vularije.

Za DVD Vularija nabavljeno je navalno vatrogasno vozilo M.A.N. koje je u mogućnosti prevesti sedam operativnih članova. Opremljeno je visokotlačnim sklopom i s dva brza vitla od 50 metara, rasvjetnim stupom, VMŠ-om s svim pripadajućim cijevima i armaturama, vatrogasnim ljestvama, vitlom za izbavu od 12 tona, agregatom za električnu energiju, ručnim i mobilnim radio sustavima “Motorola”, pumpom za ispumpavanje voda s pripadajućim cijevima i armaturama te osobnom zaštitnom odjećom i obućom za sedam operativnih članova. Za nabavu vozila Općina Orehovica donirala je 334.985,64 kuna.

DVD-u Vularija predana su dva nova kompleta aparata za zaštitu dišnih organa MSA s rezervnim kompozitnim bocama, čija vrijednost iznosi 20.675 kuna.
Za DVD Orehovica nabavljeno je kombi vozilo Ford Transit sa svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, čija je vrijednost 227.724,15 kuna. Predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društva Podbrest i Orehovica dodijeljeni su na korištenje: nove zaštitne čizme, odjela za gašenje, kacige, cijevi, mlaznice te svjetiljke.

Pohvaljen rad

Svu opremu je osobno predsjednicima DVD-ova Orehovica, Podbrest i Vularija predao općinski načelnik Franjo Bukal. Primopredaji su prisustvovali i župnik Damir Slamek, koji je blagoslovio nabavljena vatrogasna vozila, predsjednik Općinskog vijeća Marko Hunjadi, predsjednik VMO-a Orehovica Branko Horvat, počasni predsjednik VZMŽ te član predsjedništva VZMŽ Zlatko Orsag, predsjednik NK-a Croatia Marijan Krčmar te ravnatelj OŠ Orehovica Branko Sušec.

Načelnik Franjo Bukal pohvalio je rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, zahvalio im se na profesionalnom obavljanju svih poslova koji se odnose na civilnu zaštitu i zaštitu od požara te je napomenuo da će i dalje nastojati pronaći financijske okvire za ulaganje u opremu i edukaciju da bi se članovima DVD-a omogućilo da sve mjere protupožarne zaštite obavljaju na najvišem nivou profesionalnosti za zaštitu imovine i ljudi od svih oblika elementarnih nepogoda.

Foto i video

FOTO Međimurju četiri šampiona, po jedan dolazi iz Varaždinske županije i Slovenije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Matej Ščavničar

U ponedjeljak i utorak, 3. i 4. svibnja, u Štrigovi je održano 5. Međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2021.

Organizator ocjenjivanja bila je Općina Štrigova u suorganizaciji Društva vinogradara i vinara “Hortus Croatiae“, Međimurske županije te Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Peti put pod predsjedavanjem dr. sc. Ivane Alpeze ocjenjivači su ocjenjivali uzorke koji su se natjecali u dvjema grupama, pri čemu su dodijeljene titule šestero šampiona.

 1. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA REDOVITE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel classic, 2020., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova.
 2. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA PREDIKATNE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel prestige, kasna berba, 2019., VINA DK DVANAJŠČAK – KOZOL,
  Dragoslavec 81, 40311 Lopatinec.
 3. ŠAMPION U KATEGORIJI PREDIKATNIH VINA:
  Graševina, ledena berba, 2007., VINA KRAMPAČ,
  Kopriva 1, 9246 Razkrižje, R. Slovenija.
  *ukupno najbolje ocijenjeno vino
 4. ŠAMPION U KATEGORIJI CRNIH VINA REDOVITE BERBE:
  Mješavina crnih sorata, 2015., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO BRANIMIR JAKOPIĆ, Železna Gora 92, 40312 Štrigova.
 5. ŠAMPION U KATEGORIJI BIJELIH VINA REDOVITE BERBE:
  Rajnski rizling, 2020., deMar vina,
  Luka Ludbreška 7, 42233 Sveti Đurđ.
 6. ŠAMPION U KATEGORIJI PJENUŠAVIH VINA:
  Pjenušac “Polaris” (sorta PUŠIPEL), 2017., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova

Dodjela diploma će se održati u petak, 14. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi s početkom u 15 sati. Čestitamo šampionima!

Nastavite čitati

Međimurje

U Čakovcu 7. svibnja masovno cijepljenje građana kod Županijske bolnice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ŽB Čakovec

Na temelju dogovora Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Čakovca, u petak, 7. svibnja, u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec bit će organizirano cijepljenje protiv SARS-Cov-2 virusa. Cijepiti se mogu svi punoljetni građani, bez obzira na to jesu li se prijavili preko aplikacije Doma zdravlja Čakovec.

Masovno cijepljenje održat će se u vremenu od 9 do 13 sati, a mogu mu se odazvati sve osobe koje se žele cijepiti cjepivom AstraZenece.

– U Gradskoj upravi dnevno se zaprima znatni broj upita zašto na području Grada nema organiziranog mjesta za cijepljenje… Nemaju svi automobile, a ne postoji ni organizirani javni prijevoz do organiziranih punktova za cijepljenje. Iz toga se razloga mnogi koji se žele cijepiti, ne cijepe.

Kako je cilj u što kraćem vremenu procijepiti što više građana, organizacija mjesta za cijepljenje u Čakovcu vrlo je važna pa je zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije uspostavljen jedan takav punkt u krugu Županijske bolnice Čakovec. Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti te da će u budućnosti na raspolaganju biti i cjepiva drugih proizvođača – kažu iz Grada Čakovca.

Kako stoji na Facebook stranici Županijske bolnice Čakovec, i ostali žitelji Međimurske županije (koji nisu s područja Grada Čakovca) mogu se cijepiti bez prethodne najave danas (6. svibnja) i sutra (7. svibnja) između 13 i 18 sati.

Nastavite čitati