Povežite se s nama

Zabava & Stil

Dvostruka Hyundai svjetska premijera u Düsseldorfu

Objavljeno:

- dana

HYUNDAI

U Düsseldorfu u Njemačkoj na dvostrukoj svjetskoj premijeri predstavljena su dva potpuno nova člana obitelji nove generacije Hyundai i30: Hyundai i30 N i Hyundai i 30 Fastback.

Oba modela proizvodit će se u Hyundai tvornici u češkim Nošovicama. Obitelj i30 predstavlja osnovu i DNA Hyundai brenda na europskom tržištu.  Sada s ukupno 4 modela obitelji nove generacije Hyundai i30 u ponudi (model s pet vrata, karavanska izvedba, fastback i N izvedba) Hyundai se može pohvaliti da ima najširu i atraktivnu ponudu u kompaktnom C-segmentu tržišta. Predstavljanjem dvaju novih modela nove generacije Hyundai i30 predstavlja dodatan korak na planiranom putu ostvarenja cilja da Hyundai postane azijski automobilski brend broj jedan u Europi do 2021. godine.

Hyundai i30 Fastback

Hyundai i30 Fastback je novi član obitelji nove generacije Hyundai i30 koji se odlikuje jedinstvenim i novim pristupom u popularnom C-segmentu tržišta. Hyundai i30 Fastback je pravi  “game-changer” i prvi coupe s pet vrata u tom kompaktnom segmentu. i30 Fastback karakterizira sofisticiran dizajn koji  sadržava tipične dinamične proporcije sportskih coupea zahvaljujući elegentnoj liniji krova, dugačkom poklopcu motora i “mišićavim” proporcijama.

Hyundai i30 Fastback donosi značajne razlike u odnosu na model s pet vrata. U usporedbi s 5-vratnom izvedbom, šasija i30 Fastback je niža za 5 mm, a tvrdoća ovjesa je povećana za 15 %.  Sve to doprinosi dinamičnijem i agilnijem vozačkom osjećaju, u isto vrijeme zadržavajući i visok stupanj komfora. Zahvaljujući nižem krovu i šasiji ukupna visina iznosi 1.425 mm, što je 30 mm niže u odnosu na i30 s 5 vrata te naglašava elegantne i dinamične proporcije fastback modela. Kupcima će biti dostupna dva benzinska i jedan dizelski motor u dvije izvedbe.

Kupci će moći birati između 1.4 T-GDI turbo-benzinca s četiri cilindra i 140 KS i 1.0 T-GDI turbo-benzinca s tri cilindra i 120 KS te 1.6-litrenog turbo-dizela s četiri cilindra u izvedbama od 110 i 136 KS.

Kvaliteta i pouzdanost zajamčene su jedinstvenim, u industriji vodećim 5-ogodišnjim jamstvom bez ograničenja kilometraže. Hyundai i30 Fastback se na hrvatskom tržištu očekuje u prvom dijelu 2018. godine.

Hyundai i30 N

Prvi model pod Hyundai N brendom. i30 N predstavlja potpuno novo razdoblje za Hyundai. Riječ je o modelu visokih sportskih performansi i vrhunskih voznih osobina koje zadovoljavaju i najzahtjevnije ukuse.

i30 N rođen je u Namyangu, globalnom Hyundai razvojno-istraživačkom centru u Koreji i izbrušen testiranjem na Nürburgringu. Riječ je o sportskoj komercijalnoj verziji modela Hyundai i30 inspiriranog WRC-om. Hyundai i30 N razvijen je s ciljem postizanja maksimalnog vozačkog užitka i zabave, sve u jednom paketu. Hyundai i30 N je model iznimne snage: 2-litreni T-GDI turbo motor s četiri cilindra u dvije izvedbe od 250 i 275 KS, 353 Nm okretnog momenta i maksimalne brzine 250 km/h za obje izvedbe.

Ubrzanje do 100 km/h: 6,4 s za izvedbu od 250 KS, 6,1 s za izvedbu od 275 KS. Kvaliteta i pouzdanost zajamčene su jedinstvenim, u industriji vodećim 5-ogodišnjim jamstvom bez ograničenja kilometraže. Hyundai i30 N na hrvatskom se tržištu očekuje u studenome 2017. godine.
 

Izvor:
Foto: HYUNDAI

Zabava & Stil

Kultni motori Harley Davidson moći će se vidjeti u više mjesta u naše dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

U sklopu Harley Davidson weekenda kojeg organizira Pleter Chapter Croatia H.O.G. , jedna od postaja ovih svjetski poznatih motora biti će i Novi Marof, i to u subotu, 15. lipnja, od 13 do 15.30 sati.

Parkirani će biti u centru, na Trgu hrvatske državnosti 1. ( Ispred zgrade grada, Ključica…).

Uz zvuke MC Cromadde posjetitelji će moći razgledati ove kultne jurilice.

Napomenimo da će se ljubitelji Harley Davidson motora od 14. do 16. lipnja družiti na više lokacija na sjeveru Hrvatske; od Belice, preko Svetog Martina na Muri, do Novog Marofa i Varaždinskih Toplica te na kraju Nedelišća.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Čak 17 umjetnika za vikend će u Salinovcu pokazati koliko su vješti u kiparenju motornom pilom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nizu programa koji se ovoga vikenda održavaju u povodu Dana grada Ivanca, pridružuje se i jedna od najljepših atrakcijskih manifestacija – 9. hrvatski festival kiparenja motornom pilom u Salinovcu.

I ove ga godine organizira Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca, koji ovu prelijepu manifestaciju podržava od samoga početka.

Festival će se održati u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, u parku Područne škole Tin Ujević Salinovec, a na njemu će natjecatelji iz zemlje i inozemstva predstaviti svoje umijeće u rezbarenju motornom pilom i stvaranja skulptura u drvu, većih i manjih dimenzija.

Sudjelovanje je potvrdilo dosad rekordnih 17 umjetnika, deset od njih iz Mađarske, Slovačke i slovenije, a ostali su domaći kipari, iz različitih dijelova Hrvatske.

U nedjelju u 15 sati održat će se i disciplina speedcarving, u kojoj natjecatelji imaju 40 minuta za izradu skulpture, nakon čega sva djela idu na licitaciju.

Očekuje vas i dobra zabava uz ugostiteljsku ponudu, a možete kupiti i pokoji proizvod iz ponude domaćih OPG-ova.

Program

Subota, 15. lipnja

  •  09:30 – Svečano otvaranje 8. hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom
  • 10:00 – Početak kiparenja glavne skulpture motornim pilama
  • 17:00 – Završetak kiparenja motornim pilama

Nedjelja, 16. lipnja

  • 09:30 – Nastavak kiparenja motornom pilom
  • 15:00 – Disciplina speedcarving, brzinsko oblikovanje drvenih figura u trajanju od 40 min.
  • 15:40 – Licitacija skulptura izrađenih u disciplini speedcarving
  • 16:15 – Nastavak kiparenja glavne skulpture
  • 17:30 – Završetak kiparenja motornim pilama
  • 18:00 – Proglašenje pobjednika natjecanja, podjela zahvalnica i zatvaranje festivala

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje