Povežite se s nama

Život i društvo

Ekipe iz Srednje škole Ludbreg i Prve gimnazije u finalu za Ideju godine

Objavljeno:

- dana

IZBORILI FINALE

Od deset projekata koje su izradili učenički timova iz cijele Hrvatske, čak tri iz Varaždinske županije ove godine sudjeluju na finalu ovogodišnjeg izdanja Ideja godine, koje će se sutra, 4. svibnja održati u Zagrebu.

Uz Trio Fantastico, u kojem su učenici Antonio Vlahović, Emilly Zember i Ivan Jovanović  te Elektroničke ulaznice u kojem je Igor Okić, u finalu sudjeluje i ekipa Prve gimnazije Varaždin Ad Infinitum T&M u kojoj su Marta Barbir i Tin Rogina. Mentor Ludbrežana je Željko Posavec, a tima iz Prve gimnazije Varaždin Kristina Oršić Manojlović.  

Učenici predstavljaju inovativnu ideju i razrađen poslovni plan

– Smatram da su ovakva natjecanja jedna od boljih u Hrvatskoj jer učenici moraju predstaviti inovativnu ideju i za nju razraditi poslovni plan, što nije nimalo lako. Tim Trio fantastico iz Srednje škole Ludbreg i prošle je godine sudjelovao u finalu i osvojio drugo mjesto, dok je Igor Okić, učenik drugog razreda prvi put u finalu s projektom “Elektroničke ulaznice” –  rekao je mentor Posavec.

Inače, finale traje dva dana. Prvi dan odabranih 10 timova imat će mogućnost popraviti greške iz svojih radova, ukazati na napredak kji su postigli te u sedam minuta prezentirati svoja rješenja žiriju i publici. Dan nakon natjecanja, u petak 5. svibnja planiran je obilazak Rimac automobila i IN2.

Inače, Ideja godine projektno je natjecanje koje organiziraju srednja.hr, Visoko učilište Effectus i Algebra. Glavna nagrada je studijsko putovanje u Europu.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

FOTO Branitelji i ribiči otvorili Dane Miholja u Sračincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog su vikenda započeli Dani Miholja, tradicionalna proslava Dana Općine Sračinec i Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Sve je počelo uz subotu na šestom susretu branitelja Domovinskog rata.

– Drago mi je da upravo vi branitelji započinjete ove Dane Miholja, vi ste među najzaslužnijima za današnju slobodu u kojoj živimo. Drago mi je i da imamo ovako lijep prostor parka Velika graba, gdje se možemo okupiti i zajedno ugodno provesti vrijeme u sportskim aktivnostima – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na sportskim susretima okupili su se članovi braniteljskih udruga iz Trnovca Bartolovečkog, Kneginca, Petrijanca, Maruševca, Varaždina i domaćini iz Sračinca, a prije sportskih aktivnosti položili su lampaše uz spomen obilježje pod Doma kulture.

Dani Miholja nastavljeni su u nedjelju 13. Ribičkim kupom općine Sračinec, koji je održan na jezeru Kocinka. Dan je bio oblačan i kišan, rekli bismo idealan za ribolov, no niska razina vode u jezeru nije obećavala dobar ulov.

No, na kraju se pokazalo da pravi ribolovci love i u takvim uvjetima, pa su ulovljeni i šarani preko 2.5 kilograma. Ukupno najbolji bili su Antonio Težak iz Vidovca, Robert Posavi iz Ivanca te Petar Klaus iz općine Sračinec.

Ukupno je ulovljeno više od 50 kg ribe, koja je po pravilima sportskog ribolova nakon vaganja vraćena u jezero. Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u novouređenim prostorijama uz samo jezero Kocinka u Sračincu.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Petrijancu održana prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Održana je prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Radionica je bila održana za članove udruga civilnog društva. Zahvaljujemo svim sudionicima na radionice kao i dobrim predavačima i naravno pozivamo sve sudionike na iduću radionicu.

Predavači Nenad Vidović i Mario Musolin održali su zanimljiva predavanja i radionicu na temu “Budimo spremni – Upoznajmo naše područje”. Uz članove 11 udruga koje su bile prisutne na radionici, na predavanju je bio nazočan i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Prisutni su imali priliku pobliže upoznati ključne rizike svog područja, postupanja u slučaju krize ili ugroze.

Dogovoreni termini sljedećih radionica za općinu Petrijanec u sklopu projekta “Budimo spremni” :

• 30.9.2022. (petak) u 17:00 – tečaj “Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć”
• 14.10.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Pripremimo se prije”
• 4.11.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje