Nakon što su u uzbudljivom finalnom susretu na Županijskome natjecanju u stolnom tenisu rezultatom 3:1 pobijedili Gospodarsku školu Čakovec, učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec plasirali su se na Državno prvenstvo koje se od 23. do 25. ožujka održalo u Poreču.

U završnici su sudjelovale 24 ekipe iz cijele Hrvatske podijeljene u osam skupina. U skupini F, učenici ETŠ-a su u prvom susretu pobijedili mladiće iz Srednje škole Zabok rezultatom 3:1, a kasnije i učenike iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca rezultatom 3:0.
U četvrtini finala odličnom igrom u potpunosti je nadigrana odlična ekipa Medicinske škole iz Bjelovara rezultatom 3:0 te je izboreno polufinale protiv III. Gimnazije iz Osijeka.

U tome meču Osječani su bili veliki favoriti. No, ETŠ-ovci izvlače zadnje atome snage i borbenosti te neočekivano, ali potpuno zasluženo ulaze u veliko finale Državnog prvenstva, u kojemu su četiri odlična igrača Tehničke škole iz Pule nadigrala čakovečke učenike pobijedivši rezultatom 3:0.

Bez obzira na sve, učenici Ekonomske i trgovačke škole primili su mnoštvo čestitki na uspjehu i načinu na koji su prezentirali školu i županiju.

Srebrni stolnotenisači su Filip Godina, Nino Baša, Filip Lajtman, Mateo Horvat i njihov voditelj prof. Nebojša Buvač.

Komentari

Komentara

loading...