Povežite se s nama

Atletika

Europski maraton TK Marathon 95

Objavljeno:

- dana

MARATON

Povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013. Trkački klub “Marathon 95” iz Varaždina organizira Europski maraton.

U simboličnoj utrci u nedjelju 30. lipnja sudjelovat će 28 trkača, prema broju članica Europske unije, iz gradova prijatelja Varaždina i Ptuja te Čakovca i Nagykanizse.

Trkači iz Slovenije i Varaždina, pojačani ekipom iz Zagreba koju predvodi hrvatska trkačka legenda i rekorder u maratonu i polumaratonu Drago Paripović, krenut će iz Ptuja u 11.30 i proći kroz općine Cestica (oko 14.00), Petrijanec (oko 14.45) i Sračinec (oko 15.15) gdje će biti kraća zaustavljanja maratonske skupine. Trkači iz Međimurja i Mađarske krenut će ujutro iz Nagykanizse i proći kroz općine Donji Kraljevec (Sveti Juraj u Trnju oko 13.15) i Mala Subotica (oko 14.00), grad Čakovec (oko 14.45) i općinu Nedelišće (oko 15.15), također sa zaustavljanjima u općinama i Čakovcu. Oko 16 sati dvije će se skupine susresti kod dravskog mosta u Varaždinu i zajedno trčati Međimurskom, Merlićevom, Ulicom kralja Petra Krešimira IV i Pavlinskom do cilja na Trgu kralja Tomislava. Tako će, nakon više od stotinu kilometara, spojiti četiri grada i tri države.

U ovoj sportskoj manifestaciji sliku Varaždina – grada kulture i sporta – upotpunit će nastup folkloraša i tamburaša Centra tradicijske kulture Varaždin na cilju na Korzu, a za sportske prijatelje iz Slovenije, Mađarske i Međimurja domaćini iz TK „Marathon 95“ pripremaju posjet izložbi svjetske keramike Hrvatskog keramičarskog udruženja Kerameikon te Muzeju anđela.

Pokrovitelj Europskog maratona je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a dionicu od Ptuja do Varaždina trčat će pročelnica njegova Kabineta Danica Juričić Spasović, članica AK „Veteran“ iz Zagreba. Organizaciju međunarodne utrke povodom ulaska Hrvatske u EU podržala je Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj. U organizaciji utrke članovima Trkačkog kluba „Marathon 95“ pomažu gradovi Varaždin, Čakovec, Ptuj i Nagykanizsa, općine Sračinec, Petrijanec, Cestica, Nedelišće, Mala Subotica i Donji Kraljevec, Varaždinska i Međimurska županija, Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, Atletski klub „Međimurje“ iz Čakovca, Policijska uprava varaždinska, Centar tradicijske kulture Varaždin, Hrvatsko keramičarsko udruženje Kerameikon, Muzej anđela Varaždin i Hotel „Turist“ Varaždin.

Iz Trkačkog kluba „Marathon 95“ pozivaju građane da pozdrave trkače uz stazu od Ptuja i Nagykanizse do Varaždina ili da im se pridruže trčeći dio Europskog maratona s njima!

 

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje