Povežite se s nama

U fokusu

Evo tko će biti zaposlen u Gradu Varaždinu, gdje već radi 109 ljudi

Objavljeno:

- dana

DVA OD ŠEST NATJEČAJA PONIŠTILI

U Gradu Varaždinu, u kojem je u kolovozu plaću primalo 109 zaposlenih, bit će zaposleno još četvero ljudi.

Na natječaje za šest radnih mjesta u različitim upravnim odjelima, koji su objavljeni prije tri mjeseca, stigle su ukupno 153 molbe. U Gradu Varaždinu nisu pronašli odgovarajuće kandidate za dva radna mjesta, za višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću i marketing te za administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća. Za suradnika za marketing prijavilo se 23 zainteresiranih, a za administrativnog referenta je stiglo još više prijava, njih 30. Unatoč tome, ta dva natječaja će biti poništena, odlučili su u Gradu, ali odluku nisu obrazložili. Nismo uspjeli doznati hoće li ti natječaji biti raspisani ponovno.

Za razliku od toga, preostala četiri natječaja su završena.

Jedno ime još uvijek nepoznato

Tko je dobio posao? Najviše prijava, čak 50, pristiglo je za stručnog suradnika za udruge i ustanove i kulturu. Na to radno mjesto primljena je Danijela Herceg, diplomirana novinarka.

Na radno mjesto stručnog referenta – poslovnog tajnika, za koje je stiglo 27 molbi, primljena je pak Ines Lovreković, koja je završila opću gimnaziju. Od devetero kandidata koji su se prijavili za radno mjesto savjetnika za elektroenergetiku izabran je Marijan Vratarić, magistar inženjer elektrotehnike. Još uvijek nije poznato tko će biti zaposlen na radno mjesto višeg savjetnika za poduzetništvo.

– Rješenje o prijemu nije izvršno te će se tek po izvršnosti moći dati podaci o kandidatu/kinji primljenom/noj u službu – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjećamo, oporbeni vijećnici su još u kolovozu ustvrdili da su nova zapošljavanja nepotrebna, a da će gradska vlast potrošiti dodanih 800.000 kuna kako bi „uhljebili podobne“. 

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Šećete li centrom grada, uočit ćete novopostavljene plave metalne znakove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred Kule stražarnice Staroga grada postavljen je plavi metalni znak koji označava ulazak sa Trga Miljenka Stančića u Šetalište Josipa Jurja Strossmayera.

Drugi identični znak nalazi se u njegovoj neposrednoj blizini, kod ulaza u prostor Staroga grada iz Uršulinske ulice.

Prolaznicima su postavljeni natpisi posebno zapeli za oko. Kako izgledaju novi ukrasi gradske jezgre, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

U fokusu

Iz FOI-ja poručuju da se u Ulici Petra Krešimira IV neće naplaćivati parking

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je jučer, 22. siječnja, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok izjavio da jedno od posljednjih besplatnih parkirališta u centru Varaždina ide pod naplatu, priopćenjem se oglasio vlasnik parcele – varaždinski Fakultet organizacije i informatike.

<<Varaždin: Pod naplatu i veliko parkiralište kod zgrade bivše Glazbene škole<<

Naime, na parkiralištu u Ulici Kralja Petra Krešimira IV kod zgrade bivše Glazbene škole, u kojoj je neko vrijeme djelovao i DND, osvanule su table s informacijom o naplati parkiranja u 2. zoni.

Gradonačelnik Čehok tvrdi da su table postavljene na privatnoj parceli u vlasništvu FOI-ja, stoga je izjavio da je „FOI taj koji određuje pravila igre u tom prostoru“ te ukazao da su netočne informacije kojima se špekulira da „Grad i Crtorad stoje iza ovog poteza“.

No, priopćenjem se potom oglasio vlasnik zemljišta koji poručuje da se ispred zgrade FOI 2 neće naplaćivati parking. Priopćenje FOI-ja prenosimo u cijelosti.

– Ispred zgrade FOI 2 neće se naplaćivati parking! – izjavila je Uprava FOI-ja.

Napominjemo da je FOI od trenutka stupanja u vlasništvo nad tim zemljištem, 2013. godine, otvorio parking za građane koji su ga koristili besplatno, a FOI je održavao parkiralište i snosio sve potrebne troškove. Međutim, problem upravljanja predmetnim parkiralištem postoji već dulje vrijeme, od parkiranja na zelenim površinama, preko održavanja i čišćenja voznih površina, do dugotrajnog ostavljanja različitih predmeta i vozila o čemu je redovito od strane Fakulteta bio obavještavan Komunalni odjel Grada Varaždina i Policijska uprava Varaždin.

Izgradnjom prometnice koja je bila dio prostornog rješenja utvrđenog prostorno-planskom dokumentacijom i građevinskim dozvolama na dijelu zemljišta koje je pripada FOI-ju taj je problem potenciran, a može se riješiti samo odgovarajućim upravljanjem i reguliranjem dijela parkirališta koje također pripada Fakultetu organizacije i informatike te je primarno namijenjeno za studente i djelatnike. Prilikom rješavanja svih navedenih problema održani su i sastanci s Gradom Varaždinom koji nam je dao do znanja da nema resurse za upravljanje parkiralištem.

Prvotna inicijativa je bila da FOI da na upravljanje parking ovlaštenom trgovačkom društvu kako bi ga održavao za potrebe zaposlenika i studenata FOI-ja za koje bi bio rezerviran veći broj parkirnih mjesta iz razloga što FOI svojim sredstvima više nije mogao održavati parkiralište. Ugovor je bio potpisan, ali bez naknade za FOI, s obzirom da smo obrazovna institucija i u našoj djelatnosti nije ostvarenje profita iz komercijalne djelatnosti poput naplate parkinga.

S obzirom da smo visokoobrazovna institucija koja djeluje u Gradu Varaždinu, naša odluka besplatnog parkinga na FOI-jevom zemljištu je bila u skladu s doprinosom društvu te smo željeli otvoriti taj prostor kako bi ga mogli besplatno koristiti naše građanke i građani, kao i naše studentice i studenti.

Ugovor s ovlaštenim trgovačkim društvom je u međuvremenu raskinut s obzirom na trenutačnu situaciju s parkingom u Gradu Varaždinu u kojem gotovo da nema besplatnih parkirnih mjesta za Varaždinke i Varaždince, ali i s obzirom na situaciju s COVID-om zbog koje našu nastavu u potpunosti izvodimo online i u virtualnom okruženju te ćemo u cijelom sljedećem semestru nastavu i dalje u potpunosti izvoditi online te studenti neće biti na Fakultetu fizički.

Međutim, ono što napominjemo je da će parking kroz određeno vrijeme u potpunosti biti namijenjen našim studentima i zaposlenicima s obzirom na radove na Vili Oršić, njeno stavljanje u funkciju kao i daljnji razvoj Fakulteta te inicijative Sveučilišnog Kampusa Varaždin – faze II.

Nastavite čitati