Povežite se s nama

Međimurje

Evo tko su nagrađeni na Danu međimurskog nogometa

Foto: Međimurska županija

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu je, po drugi puta, održan Dan međimurskog nogometa,  na kojem su proglašeni najbolji igrači, igračica te klubovi, kao i osobe zaslužne za promoviranje ovog sporta u 2023. godini.

Svečanost se održava s ciljem popularizacije nogometa, podržavanja lokalnih klubova i županijskih nogometnih liga, a i ove godine okupila je iznimno velik broj uzvanika iz svijeta sporta, politike i gospodarstva.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sve sudionike svečanosti, posebno čestitavši nagrađenima, te istaknuo da je nogomet sa svojom dugom poviješću u Međimurju i te kako vrijedno sportsko nasljeđe kraja te da su s naših travnjaka potekla i velika imena hrvatskog nogometa: „Nogomet ima svoje zasluženo mjesto u sportu Međimurja, u kojem okuplja gotovo 5.000 registriranih igrača. Svatko od vas je zaljubljenik u nogomet i to prenosite na sportske događaje – koji su prilika za okupljanje zajednice. Neka vaša ljubav prema sportu i jedinstvo koje nogomet donosi bude motivacija svima za daljnji razvoj međimurskog nogometa i ponos svima nama“.

Centralni dio svečanosti posvećen je najuspješnijima i najzaslužnijima u protekloj godini, a predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović pri dodjeli brojnih nagrada istaknuo je da je riječ o ljudima koji predstavljaju uzore i koji su pravi promotori nogometa.

Najbolji vratar III. međimurske nogometne lige u skupini A je Darko Trstenjak, najbolji obrambeni igrač Jurica Jalušić, najbolji vezni igrač Marko Zavrtnik, a najbolji napadač ove lige je Roko Kregar. U skupini B ove lige, najboljim vratarom proglašen je Stiven Kovačić, najbolji obrambeni igrač je Matija Pintarić, a najbolji vezni igrač Mark Bistrović, dok je najboljim napadačem proglašen Petar Kovač.

U II. međimurskoj nogometnoj ligi nagradu za najboljeg vratara primio je Dejan Kolar, za najboljeg obrambenog igrača Dario Lesar, za najboljeg veznog igrača Karlo Kovačić, a najboljim napadačem proglašen je Karlo Levanić.

U I. međimurskoj nogometnoj ligi, nagrada za najboljeg vratara pripala je Filipu Farkašu, najboljim obrambenim igračem proglašen je Dino Novak, najboljim veznim Ivan Deglin, a najbolji napadač u 2023. bio je Dominik Klarić.

U Međimurskoj premijer ligi najbolji vratar bio je Matija Kovačić, najbolji obrambeni igrač Filip Jančec, a najbolji vezni igrač Robin Zanjko, dok je najboljim napadačem proglašen Bojan Vručina.

U nastavku svečanosti dodijeljena su priznanja zaslužnima za doprinos ovom sportu, te je u kategoriji sportskog novinarstva priznanje primio Mladen Grubić, a za dugogodišnji predan rad u nogometu nagrađen je nogometni delegat Stjepan Perko.

Za fair-play potez u 2003. godini priznanje je primio David Kanižaj iz Dinama Domašinec, dvadesetogodišnjak iz Svete Marije, za brzu reakciju pružanja prve pomoći igraču koji je na terenu doživio srčani udar. David i njegove kolege čovjeku su spasili život.

Fair-play momčadi proglašeni su igrači Nogometnog kluba Venera Sveti Juraj na Bregu, a mlade nade nogometa su Ino Gelo te Bartol Levačić, obojica iz NK-a Međimurje.

Nogometni sudac godine proglašen je Patrik Kolarić, a najtrener je Mario Piškor.

Najbolja nogometašica Međimurja je Nina Varga iz ŽNK-a Međimurje Čakovec, a najbolji nogometaši Luka Bobičanec, Lovro Zvonarek i Matej Vuk, Međimurci koji igraju za hrvatske i strane klubove.

Dodijeljena su i priznanja za razvoj nogometa i to legendama Srećku Bogdanu, Draženu Ladiću i Robertu Jarniju, a u ime nagrađenih, organizatorima se obratio i zahvalio Dražen Ladić.

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
 • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
 • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
 • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
 • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
 • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
 • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
 • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
 • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
 • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
 • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Međimurje

Autohtoni doživljaji kod Spomen doma rudarstva Cimper

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu turističko – volonterskog programa Turističke zajednice Međimurske županije „Z cugom v zeleno Međimurje“, turistima – volonterima predstavilo se i Mursko Središće i Spomen dom rudarstva „Cimper“.

Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ i Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ uz podršku Društva žena Mursko Središće i Udruge međimurska žganica „Tepka“ turistima – volonterima su približeni autohtoni sadržaji koje mogu upoznati samo ovdje.

Po razgledu interpretacijskog centra Spomen dom rudarstva „Cimper“, krenulo se u radionicu izrade tradicijske maske cimeri, maske koja svoje korijene ima upravo u rudarskoj mitologiji. Radionicu su držale članice „Društva žena Mursko Središće“, koje i baštine tradiciju izrade maske. Nekoliko metara dalje pekla se prava međimurska žganica, što su prezentirali članovi Udruge međimurska žganica „Tepka“, a u drugom kraju parkića ispred Spomen doma kuhao se pravi međimurski grah, za što je na području Murskog Središća već tradicionalno zadužen Rudi Mesarić.

Ovaj oblik volonterskog turizma jedinstvena je prilika da se uz razgledavanje povijesnih vrijednosti osjeti i sudjeluje u pravim autohtonim aktivnostima ovog kraja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje