Povežite se s nama

Međimurje

Festival cvijeća i jagoda privlači sve više turista u grad Čakovec

Objavljeno:

- dana

80 izlagača

Središte Čakovca ovih su dana okupirali proizvođači cvijeća, jagoda i rukotvorina.

U sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca, od petka do nedjelje se održao i već tradicionalni Festival cvijeća i jagoda koji je središte Čakovca ispunio šarenilom. Ove je godine festival okupio više od osamdeset izlagača, među kojima su prednjačili obrtnici, proizvođači nakita i kreativci svih profila tako da su posjetitelji mogli kupiti zanimljive, unikatne proizvode od tkanine, kože, keramike i sličnih materijala. Proizvođači cvijeća i jagoda uglavnom dolaze s ludbreškog područja, ali je sve više proizvođača iz okolice Čakovca.

Festival je ove godine privukao 80 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske

– Uz cvijeće, u festival smo uvrstili i jagode jer je sad sezona njihove berbe, a i manje je poznata činjenica da na području Čakovca ima dosta proizvođača jagoda pa smo ih željeli bolje prezentirati – kazala nam je voditeljica Turističkog ureda grada Čakovca Boška Ban Vlahek. Festival se održava četvrtu godinu zaredom i međunarodnog je karaktera tako da među izlagačima ima gostiju iz Mađarske i Slovenije. Osim lokalaca, privlači i sve više turista pa su u Čakovec ovih dana stizale organizirane grupe turista iz obližnje Slovenije, pohvalili su se u TZ-u.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje