Povežite se s nama

Međimurje

Filip Ude: Nikada nemojte odustati od vlastitih snova

Objavljeno:

- dana

ON THE MOVE

Bogatim završnim sportskim programom u dvorani Atona u Nedelišću, okončan je međunarodni projekt “On the move” Međimurske županije, sufinanciran iz programa Erasmus+.

Riječ je o projektu koji naglasak stavlja na zdravlje kroz kretanje, odnosno bavljenje sportom i kvalitetnu prehranu, a u kojem je sudjelovao veliki broj međimurskih mališana i njihovih roditelja.

Nastavak aktivnosti

U dinamičnom završnom programu sudjelovale su mažoretkinje Nedelišća, osvajačice bronce na Prvenstvu Hrvatske, tridesetak gimnastičarki i gimnastičara Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”, kao i članice Cheerleading kluba “Livi”. Članovi Karate kluba “Muraken” iz Murskog Središća atraktivnom su točkom prikazali svoje vještine, dok su Srednja škola Prelog i Slađana Herman, kuharica koja je tijekom projekta držala kulinarske radionice, osigurali svima u dvorani voćne frapee u pet okusa.

– Drago nam je da rezultati koje su mališani postigli pokazuju njihov napredak u svakom pogledu i da su obitelji zadovoljni sudjelovanje, jer time smo ispunili najvažniji cilj, a taj je da zajedno mijenjamo svoje navike na bolje. Županija na tome neće stati. Već smo se posvetili pitanju održivosti ovakvog programa pa ćemo u tom smjeru planirati nove aktivnosti – rekao je međimurski župan Matija Posavec i dodao da je suradnja s Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”, Čakovečkim plivačkim klubom i USR “Vitae”, dovela do posve novog pogleda i pristupa pitanjima tjelesne aktivnosti kod djece u dobi do 7 godina, osobito djece kod koje postoji sklonost pretilosti.

Motivacijskim govorima sudionicima završne manifestacije su se obratili srebrni olimpijac, gimnastičar Filip Ude i osvajačica stotina medalja u plivanju Kaja Sabol, članica Čakovečkog plivačkog kluba.

Diplome i medalje

– Kada sam bio mali, znao sam da ću se baviti gimnastikom i kada budem velik, a kad bi rekao da ću ići na Olimpijske igre, svi su mi se smijali. Pretpostavljam da znate kako mi izgleda gimnastička karijera i da mi je cilj biti najbolji, osvojiti zlato na Olimpijadi. Zasad nisam uspio, ali neću odustati. Nikada, baš nikada nemojte odustati od svojih snova – poručio je Filip Ude.

400 medalja i pehara skupila je plivačica Kaja Sabol, koja je djeci i roditeljima govorila o važnosti sporta

– Baveći se plivanjem stekla sam desetke novih prijatelja. Kroz nastupe je bilo suza radosnica i onih od žalosti, ali sve je to sastavni dio sporta, a kada se grlite s nekim od plivačica i plivača, nekako lakše prebrodite teške trenutke. Kod kuće imam 400 medalja i pehara. Nadam se da će ih biti još, no, od uspjeha je važnije da budemo zdravi i da smo dobri ljudi – poručila je Kaja Sabol i na svemu zahvalila svom treneru Goranu Kolariću.

Najveseliji trenutak za mališane bila je dodjela diploma i medalja. Osim medalja oko vrata, djeca su kući ponijela diplomu, slikovnicu “Srećkova potraga za velikim moćima” i ulaznice za bazen za cijelu obitelj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje