Povežite se s nama

Međimurje

Filip Ude: Nikada nemojte odustati od vlastitih snova

Objavljeno:

- dana

ON THE MOVE

Bogatim završnim sportskim programom u dvorani Atona u Nedelišću, okončan je međunarodni projekt “On the move” Međimurske županije, sufinanciran iz programa Erasmus+.

Riječ je o projektu koji naglasak stavlja na zdravlje kroz kretanje, odnosno bavljenje sportom i kvalitetnu prehranu, a u kojem je sudjelovao veliki broj međimurskih mališana i njihovih roditelja.

Nastavak aktivnosti

U dinamičnom završnom programu sudjelovale su mažoretkinje Nedelišća, osvajačice bronce na Prvenstvu Hrvatske, tridesetak gimnastičarki i gimnastičara Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”, kao i članice Cheerleading kluba “Livi”. Članovi Karate kluba “Muraken” iz Murskog Središća atraktivnom su točkom prikazali svoje vještine, dok su Srednja škola Prelog i Slađana Herman, kuharica koja je tijekom projekta držala kulinarske radionice, osigurali svima u dvorani voćne frapee u pet okusa.

– Drago nam je da rezultati koje su mališani postigli pokazuju njihov napredak u svakom pogledu i da su obitelji zadovoljni sudjelovanje, jer time smo ispunili najvažniji cilj, a taj je da zajedno mijenjamo svoje navike na bolje. Županija na tome neće stati. Već smo se posvetili pitanju održivosti ovakvog programa pa ćemo u tom smjeru planirati nove aktivnosti – rekao je međimurski župan Matija Posavec i dodao da je suradnja s Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”, Čakovečkim plivačkim klubom i USR “Vitae”, dovela do posve novog pogleda i pristupa pitanjima tjelesne aktivnosti kod djece u dobi do 7 godina, osobito djece kod koje postoji sklonost pretilosti.

Motivacijskim govorima sudionicima završne manifestacije su se obratili srebrni olimpijac, gimnastičar Filip Ude i osvajačica stotina medalja u plivanju Kaja Sabol, članica Čakovečkog plivačkog kluba.

Diplome i medalje

– Kada sam bio mali, znao sam da ću se baviti gimnastikom i kada budem velik, a kad bi rekao da ću ići na Olimpijske igre, svi su mi se smijali. Pretpostavljam da znate kako mi izgleda gimnastička karijera i da mi je cilj biti najbolji, osvojiti zlato na Olimpijadi. Zasad nisam uspio, ali neću odustati. Nikada, baš nikada nemojte odustati od svojih snova – poručio je Filip Ude.

400 medalja i pehara skupila je plivačica Kaja Sabol, koja je djeci i roditeljima govorila o važnosti sporta

– Baveći se plivanjem stekla sam desetke novih prijatelja. Kroz nastupe je bilo suza radosnica i onih od žalosti, ali sve je to sastavni dio sporta, a kada se grlite s nekim od plivačica i plivača, nekako lakše prebrodite teške trenutke. Kod kuće imam 400 medalja i pehara. Nadam se da će ih biti još, no, od uspjeha je važnije da budemo zdravi i da smo dobri ljudi – poručila je Kaja Sabol i na svemu zahvalila svom treneru Goranu Kolariću.

Najveseliji trenutak za mališane bila je dodjela diploma i medalja. Osim medalja oko vrata, djeca su kući ponijela diplomu, slikovnicu “Srećkova potraga za velikim moćima” i ulaznice za bazen za cijelu obitelj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mimohod maturanata u Čakovcu u petak, a na red će paziti i roditeljske ophodnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 16. svibnja u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec s početkom u 13 sati održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti povodom ovogodišnje “Coolijade”.

Sudjelovali su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić, ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, pedagoginja Graditeljske škole Čakovec Anja Zadravec Jančikić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i policijski službenik za poslove temeljne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Mladen Zadravec.

Ove godine završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata odvijat će se u razdoblju od 20. do 24. svibnja, od ponedjeljka do petka. Ujedno, u petak, 24. svibnja, s početkom u 15 sati održat će se završni mimohod maturanata. Ovogodišnja trasa kretanja započinje u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i Trgovačke škole te se potom povorka maturanata nastavlja kretati Ulicom Otokara Keršovanija, Trgom Eugena Kvaternika, pješačkom zonom Ulice kralja Tomislava te Trgom Republike, a zatim Zrinsko-frankopanskom i Vukovarskom ulicom te završava kod SRC-a “Mladost” u Športskoj ulici. Odmah nakon mimohoda na terenima SRC-a održat će se završna svečanost maturanata, a u slučaju lošeg vremena proslava seli u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec.

Kao i prethodnih godina, završne svečanosti maturanata imat će i natjecateljski karakter kroz biranje najmaturanta/najmaturantice i najoriginalnijeg razreda, a sve u cilju poticanja maturanata na odgovorna i društveno poželjno ponašanja. Proglašenje ovogodišnjih pobjednika održat će se na završnoj svečanosti maturanata u petak, 24. svibnja.

Načelnik Sokač istaknuo je kako prošle godine tijekom Dana maturanata nisu zabilježeni značajniji sigurnosni incidenti. Osnovni cilj nazočnosti policijskih službenika na proslavama maturanata, svakako je smanjiti sve moguće rizike koji dovode do neželjenog ponašanja, odnosno narušavanja javnog reda i mira te naravno oštećenja tuđe imovine ili prekomjerne konzumacije alkoholnih pića. Na kraju je dodao kako mladi imaju pravo proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a policiji nije u interesu da to sprječava, već da ih pravilno usmjeri, odnosno da “Coolijada” prođe bez neželjenih ekscesa i posljedica.

Policijski službenik za poslove temeljne policije Mladen Zadravec, upoznao je prisutne novinare kako će se i ove godine o sigurnosti maturanata brinuti tzv. “roditeljske ophodnje”. Radi se o ophodnjama sastavljenim od roditelja maturanata i policijskih službenika, a koje će u razdoblju od 20. do 23. svibnja obilaziti okupljanja maturanata. Dodao je, kako su policijski službenici zaduženi za prevenciju, obišli sve srednje škole na području Međimurske županije te pritom održali prigodna predavanja putem kojih su maturantima uputili mnogobrojne savjete s ciljem preveniranja neželjenih ponašanja.

Na kraju konferencije ravnatelj Srnec poetski se osvrnuo na ovogodišnji finale okupljanja maturanata na SRC-u “Mladost”, pa je rekao: “U petak čakovečki sportsko rekreacijski centar bit će SRCE MLADOSTI”.

Također, u cilju zaštite sigurnosti svih sudionika završne svečanosti Dana maturanata u petak, 24. svibnja, od 13 do 20 sati za sav javni promet, osim dostave, biti zatvoren dio Športske ulice u Čakovcu, točnije od raskrižja s Vukovarskom ulicom do parkirališta kod Tehničke škole Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje