Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever i ove godine privukao zainteresirane srednjoškolce

Objavljeno:

- dana

Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever – Sveučilišni centar Varaždin privukao je danas, 11. travnja, brojne potencijalne buduće studente – srednjoškolce, maturante i ostale zainteresirane, koji su iz prve ruke mogli čuti kakav je život na Sjeveru.

Srednjoškolce je pozdravio prorektor Sveučilišnog centra Varaždin izv. prof. dr.sc. Damir Vusić, koji je istaknuo da su za ovaj dan pripremili mnogo aktivnosti putem kojih će se prezentirati ova mladu ustanovu. – Nadam se da ćete kućama ponijeti nešto korisno i nešto što će vas uvjeriti da je ova ustanova korisna za vas i na temelju toga donijeti odluku o upisu na Sveučilište Sjever. Želim vam dobrodošlicu i ako postanete studenti, da studij uspješno privedete kraju i da budete zadovoljni svojim poslom i životom zahvaljujući završenom studijskom programu ovdje na Sveučilištu Sjever – poručio je izv. prof. dr.sc. Damir Vusić. Kako je istaknuo prorektor za nastavu i studentska pitanja doc.dr.sc. Vlado Tropša, svake se godine u ovo vrijeme organiziraju brojne aktivnosti za studente s ciljem popularizacije znanosti i studijskih programa. – S obzirom na to da smo prošle godine napravili jednu veliku ekspanziju studijskih programa, studenti sada mogu studirati punih pet godina u Sveučilišnom centru Varaždin na većini studija. Prošle je godine Dan otvorenih vrata posjetilo preko 300-ak srednjoškolaca, a pratimo i njihove prijave na naše studije jer se učenici iz srednjih škola već sad mogu prijavljivati programe. Jako smo zadovoljni dosadašnjim prijavama i mislim da će u ljetu biti sve popunjeno. S obzirom da je struktura naših programa pretežito STEM područje, očito su učenici shvatili da su to područja u kojima će mnogo lakše doći do zaposlenja – naveo je doc.dr.sc. Vlado Tropša. U okviru otvorenih vrata otvoreni su svi laboratoriji, nastavnici su na raspolaganju te se odrađuju demonstracijske vježbe za sve sudionike, pa svakako navratite. Aktivirano je i mnogo volontera, tako da svi iz prve ruke mogu doznati zašto je dobro studirati na Sjeveru! Organiziran je i „speed date“ – u jednoj su prostoriji okupljeni svi studenti od kojih brojni posjetitelji mogu čiti sve informacije koje iz zanimaju. U jednoj od prostorija dočekat će vas studentica treće godine studija Sestrinstva, kojoj je drago što je odabrala baš Sveučilište Sjever za svoj studij. – Profesori su jako dobri, u okviru nastave obilazimo razne bolnice i odjele u kojima nam medicinske sestre pokazuju sve što trebamo znati. Možda bih još dodala više vježbi, no i ovako je dobro – rekla je studentica Rene, koja će nakon što završi tri godine studija, pokušati pronaći posao u struci.

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati