Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Dječje odmaralište “Varaždin” na Rabu dobilo novi natkriveni prostor za igru i druženje

Objavljeno:

- dana

Sedamdesetak mališana Osnovne škole Petrijanec bili su prvi ovosezonski gosti Dječjeg odmarališta “Varaždin” na Rabu. Na “Sretnom otoku” boravili su od 31. svibnja, a nakon njih stiglo je 50-ak učenika varaždinske V. i VII. osnovne škole.

Ova su djeca otvorila sezonu ljetovanja u Odmaralištu koje će sve do početka rujna posjetiti gotovo tisuću djece iz više od 20 škola i vrtića s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Vrhunska usluga

Svake godine Grad Varaždin putem upravitelja Gradske tržnice ulaže značajne napore kako bi Odmaralište nastavilo pružati vrhunsku uslugu svojim korisnicima. Ove godine tako je izgrađena nova nadstrešnica, što je stvorilo dodatni prostor za igru i druženje mališana dok vremenski uvjeti nisu idealni. A gdje su njihova djeca smještena, kako izgledaju okućnica, igralište, blagovaonica, sobe, pa čak i kupaonice te kuhinja, roditelji mogu provjeriti na web adresi: https://bit.ly/VirtualnaSetnjaDjecjimOdmaralistemVarazdinNaRabu.

Osim smještaja i hrane, u Odmaralištu se nudi usluga animacije te organizacija izleta brodom, sve uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Učenici četvrtih razreda uz pratnju voditelja tamo mogu realizirati program Škole u prirodi, dok je za djecu predškolske dobi organizirano pregršt zanimljivih sadržaja poput izleta brodom u Uvalu Zavratnica, posjet kući Rabske torte, igraonice i radionice, večernji program s animatorima, šetnje, odlazak na sladoled i sl.

Smještajni kapacitet Odmarališta popunjen je u cijelosti, svake godine uvijek vjernim, zadovoljnim korisnicima. Odmaralište na Rabu u vlasništvu je Grada Varaždina već više od 60 godina, pa mnogi čak i stariji Varaždinci pamte uspomene s kako ga popularno zovu, “Sretnog otoka Raba”. S obzirom na uvijek aktualan interes i potrebe za ovakvom ponudom, Dječje odmaralište Varaždin na Rabu i dalje ostaje na usluzi svojim malim gostima.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje