Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Dječje odmaralište “Varaždin” na Rabu dobilo novi natkriveni prostor za igru i druženje

Objavljeno:

- dana

Sedamdesetak mališana Osnovne škole Petrijanec bili su prvi ovosezonski gosti Dječjeg odmarališta “Varaždin” na Rabu. Na “Sretnom otoku” boravili su od 31. svibnja, a nakon njih stiglo je 50-ak učenika varaždinske V. i VII. osnovne škole.

Ova su djeca otvorila sezonu ljetovanja u Odmaralištu koje će sve do početka rujna posjetiti gotovo tisuću djece iz više od 20 škola i vrtića s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Vrhunska usluga

Svake godine Grad Varaždin putem upravitelja Gradske tržnice ulaže značajne napore kako bi Odmaralište nastavilo pružati vrhunsku uslugu svojim korisnicima. Ove godine tako je izgrađena nova nadstrešnica, što je stvorilo dodatni prostor za igru i druženje mališana dok vremenski uvjeti nisu idealni. A gdje su njihova djeca smještena, kako izgledaju okućnica, igralište, blagovaonica, sobe, pa čak i kupaonice te kuhinja, roditelji mogu provjeriti na web adresi: https://bit.ly/VirtualnaSetnjaDjecjimOdmaralistemVarazdinNaRabu.

Osim smještaja i hrane, u Odmaralištu se nudi usluga animacije te organizacija izleta brodom, sve uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Učenici četvrtih razreda uz pratnju voditelja tamo mogu realizirati program Škole u prirodi, dok je za djecu predškolske dobi organizirano pregršt zanimljivih sadržaja poput izleta brodom u Uvalu Zavratnica, posjet kući Rabske torte, igraonice i radionice, večernji program s animatorima, šetnje, odlazak na sladoled i sl.

Smještajni kapacitet Odmarališta popunjen je u cijelosti, svake godine uvijek vjernim, zadovoljnim korisnicima. Odmaralište na Rabu u vlasništvu je Grada Varaždina već više od 60 godina, pa mnogi čak i stariji Varaždinci pamte uspomene s kako ga popularno zovu, “Sretnog otoka Raba”. S obzirom na uvijek aktualan interes i potrebe za ovakvom ponudom, Dječje odmaralište Varaždin na Rabu i dalje ostaje na usluzi svojim malim gostima.

Život i društvo

Otkrijte povijest Varaždina i crtice iz gradskog života uz besplatne tematske ture pod vodstvom vodiča

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U program Ljeta u Varaždinu tradicionalno su se uključili članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin.

Subotama od 10 do 11 sati varaždinski vodiči organiziraju besplatna tematska vođenja koja svim zainteresiranim građanima i turistima omogućuju da bolje upoznaju bogato varaždinsko kulturno-povijesno nasljeđe, ali i zanimljivosti i crtice iz gradskog života. Kroz 12 subota bit će obrađene različite teme poput baroka u Varaždinu, varaždinskih muzeja, gradskih pjesnika, poznatih stanara i to pod vodstvom licenciranih vodiča koji su odlični poznavatelji prošlosti, ali i upućeni u sve aspekte i specifičnosti gradskog života, vješti su u pripovijedanju i kreativni u prezentaciji.

Prva tematska tura na rasporedu je u subotu, 1. lipnja, a okupljanje će svih 12 subota sve do 17. kolovoza biti u isto vrijeme i na istom mjestu – u 10 sati ispred Gradske vijećnice.

Raspored tematskih tura u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina:

1.6. Ivanu Padovcu s ljubavlju

8.6. Barok u Varaždinu

15.6. Tragom Habsburgovaca

22.6. I to je Varaždin voilà!

29.6. Susjedi

6.7. Grad anđela

13.7. Krug oko parka

20.7. Poznati stanari Varaždina

27.7. Varaždin u zagrljaju glazbe

3.8. Varaždinski muzeji od 1925. do danas

10.8. Šetnja s Vatroslavom Jagićem

17.8. Varaždinski pjesnici

Nastavite čitati

Život i društvo

Predškolci Dječjeg vrtića Zibeljko oprostili se od vrtića, hrabro kreću u nove avanture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na kraju još jedne pedagoške godine, nova generacija predškolaca priredbom se oprostila od Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji.

Nakon priredbe, održano je i druženje mališana s odgojiteljicama i roditeljima, a pridružio im se i načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, kao i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić te članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Zibeljko.

Tim je povodom načelnik Poljak zahvalio svim tetama na njihovom predanom radu.

– Velika zahvala i roditeljima koji su povjerili svoju djecu Dječjem vrtiću Zibeljko, znajući da će odrastati u toplom i sigurnom okruženju, a mališanima od svega srca želim puno uspjeha u daljnjem školovanju – rekao je načelnik Poljak te dodao kako je Dječji vrtić Zibeljko otvoren prije više od tri godine zahvaljujući ulaganju većem od milijun eura.

– Nekada oronuo i zapušten objekt u središtu Bednje pretvorili smo u jedan novi, moderan dječji vrtić. Vjerujem kako su djelatnici vrtića zadovoljni, ali i roditelji sa uvjetima u kojima borave njihova djeca, dok osmijesi na dječjim licima potvrđuju da je naš dječji vrtić bio i jest pravo mjesto za njih – rekao je načelnik Poljak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje