Povežite se s nama

Život i društvo

Posjet Glazbenoj školi u Varaždinu: odgojiteljice i djeca iz Koprivničke njeguju ljubav prema glazbi

Objavljeno:

- dana

Davne 1828. godine utemeljena je Glazbena škola u Varaždinu koja s prekidima djeluje i dan danas, odgojivši generacije i generacije učenika koji su izgradili uspješne karijere solista, komornih i orkestralnih glazbenika te glazbenih pedagoga koji su svoj rad ugradili i ugrađuju diljem grada Varaždina, Varaždinske županije, pa i Republike Hrvatske i šire.

Posjet školi

Ako želite postići vrhunski uspjeh u glazbi, važan je rani početak. Znaju to i odgojiteljice u Dječjem vrtiću Varaždin u Koprivničkoj pa su djecu iz skupine „Žabeki, medeki, ribeki“ te „Bubamare“ u utorak, 7. lipnja, povele u obilazak Glazbene škole u Varaždinu gdje su ih srdačno dočekali.

– Djeca su imala priliku prošetati hodnicima Škole i čuti nešto o njezinoj dugoj povijesti i bogatoj tradiciji. Brojni profesori i polaznici Glazbene škole u Varaždinu upoznali su ih s glazbenim instrumentima koje poučavaju i sviraju te su ih razveselili izvođenjem brojnih poznatih skladbi na različitim instrumentima, poneki i uz pratnju klavira. Interes za upisom u Glazbenu školu u Varaždinu među djecom je bio velik, svi su poželjeli naučiti svirati neki glazbeni instrument, a vjerujemo kako će mnogi od njih to i ostvariti te tako dati i svoj doprinos daljnjem rastu ugleda ove poznate ustanove – istaknuli su iz Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Koprivnička.

Život i društvo

Grad Novi Marof poziva građane da prijave štete od tuče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je dana 20.6.2024. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu dana 16.6.2024. godine.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN, putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Španciranje po Varaždin Bregu uz gulaš, živu glazbu i finu kapljicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec i u organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, a pod pokroviteljstvom Općine Gornji Kneginec u subotu 22. lipnja 2024. godine održano je šesto po redu „Španciranje po Varaždin Bregu“.

Stotinjak sudionika ove manifestacije okupilo se u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji gdje su im podijeljene majice s logotipom Općine, Udruge i manifestacije, etui i čaše. Okupljene su pozdravili saborski zastupnik i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i predsjednik Udruge Robert Đuranec zaželivši svima dobro druženje i veselo raspoloženje.

Ruta ovog španciranja, koja je bila duga oko pet kilometara, kretala se po Feljuru, Malom i Dugom Vrhu te Šemigovoj grabi. Uz početnu postaju kod škole druga postaja za okrijepu i jelo bila je u Šumici na Dugom Vrhu, a posljednja na Malom Vrhu kod prostorija Lovačke udruge „Zec“ gdje je, uz živu glazbu, svim posjetiteljima podijeljen izvrstan gulaš.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje