Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Boris Blažinić na MEV-u održao tribinu „Odabir u karijeri”

Objavljeno:

- dana

“Kako raditi ono što volimo i kako da u tome budemo još bolji?” Odgovor na ova i brojna druga pitanja doznali su studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Naime, Međimursko veleučilište u utorak je ugostilo profesora, sudskog vještaka za psihologiju, predavača i eksperta za psihoprofiliranje te procjenu i razvoj osobnosti Borisa Blažinića koji je održao tribinu „Odabir u karijeri”.

Ovo zanimljivo predavanje pobudilo je velik interes studenata koji su napunili dvoranu Centra održivog razvoja i čuli korisne savjete o izboru karijere. Kako je naglasio profesor Blažinić, izborom karijere studenti ne biraju samo posao, već i stil života. S obzirom da je riječ o jednoj od najvažnijih odluka u životu, ovo predavanje i savjeti studentima će uvelike olakšati iskorak na tržište rada.

– Ovo je priprema za karijeru jer u najmanju ruku, život bi bio daleko drugačiji kada bi zaista radili ono što volimo. U neku ruku ne biramo karijeru, biramo stil života, donosimo odluku koja je jedna od najvažnijih u životu – rekao je profesor Blažinić.

Istaknuvši kako mu je drago vidjeti mlade i entuzijastične ljude gladne znanja, profesor Blažinić  pohvalio je MEV kao visoko učilište koje potiče održivi razvoj, računarstvo i menadžment u turizmu i sportu, zanimanja koja su imperativ budućnosti.

Tribini je prisustvovao i dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc.dr.sc. Igor Klopotan koji je naglasio važnost održavanja ovakvih i sličnih predavanja.

– Međimursko veleučilište u Čakovcu kontinuirano radi na pripremi studenata za tržište rada. Redovito pratimo trendove i prema tome prilagođavamo naše studijske programe, no osim predavanja, seminara i vježbi jedan od prioriteta je održavanje ovakvih i sličnih tribina na kojima naši studenti od vrhunskih stručnjaka mogu steći znanja važna za njihov budući život – kazao je dekan Klopotan.

Organizator tribine je pročelnik Odjela za menadžment turizma i sporta Tibor Rodiger.

– S obzirom da naše studente u skoroj budućnosti očekuje velika životna odluka, odabir karijere, odlučili smo im olakšati taj korak. Naše Veleučilište veliku pažnju pridaje učenju i stjecanju vještina potrebnih za svakodnevni život, a upravo će nošenje sa stresnim situacijama, emocionalna inteligencija i druge soft vještine biti važan dio njihovog profesionalnog puta – rekao je Rodiger.

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje