Povežite se s nama

Međimurje

FOTO DVD Gornji Kraljevec obilježio 90 godina vatrogastva

Objavljeno:

- dana

Tradiciju dobrovoljnog vatrogastva, u koju je ugrađena simbolika humanosti i zajedništva, 90 godina ponosno čuvaju i pronose brojne generacije u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gornji Kraljevec.

Društvo danas broji 40-ak aktivnih članova koji čine srce ove najstarije udruge u mjestu. Kao i u drugim međimurskim sredinama, vatrogasci su pokretači društvenog života, ali i prva ruka pomoći susjedima u nevolji.

Svoj veliki jubilej članovi DVD-a obilježili su uz brojne mještane i uzvanike, među kojima su bili i župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec, predsjednica mjesnog odbora Gornji Kraljevec Milena Granatir, načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić, predsjednici i zapovjednici Vatrogasnih zajednica Općina te brojni drugi gosti.

Zapovjednik DVD-a Gornji Kraljevec Ivan Srpak zahvalio je svima koji su kroz povijest doprinijeli dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

– Želja nam je da se ovom prigodom prisjetimo vizionarskog djela naših mještana koji su prije 90 godina, dakle 1933. godine, osnovali ovo dobrovoljno vatrogasno društvo kao službu za obranu od požara. Pošto nemamo sačuvanih spisa možemo tek pretpostaviti da povijest našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva seže i dublje u prošlost, a pretpostavlja se da začeci tradicije sežu još u doba Zrinskih koji su u ovom području imali ribnjake – istaknuto je u iznošenju povjesnice DVD-a.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je vatrogascima na velikom jubileju te posebno uputio čestitke najstarijim članovima društva – Josipu Tkalecu i Ivanu Lukačiću te dugogodišnjem predsjedniku društva Valentu Srpaku, pritom dodavši da je ponosan na dugogodišnju tradiciju vatrogastva u Međimurju jer su dobrovoljna vatrogasna društva način života u svim mjestima.

– Mi u Međimurju na broj stanovnika imamo najorganiziraniju i rezultatski najuspješniju vatrogasnu zajednicu i vatrogasce kao pojedince u Hrvatskoj, i na to trebamo biti ponosni i isticati u svakoj prilici. Vaša ljubav prema drugima i želja za pomoći drugima vrijedni su svakog poštovanja. Čestitam vam na 90 godina rada i djelovanja, ali i 90 godina dobrote, požrtvovnosti i pomaganja sugrađanima – rekao je župan te dodao da masovnost članstva vatrogasnih društava svjedoči koliko je i među mladima živa ideja humanosti, podrške i zajedništva, što je jedno od najvećih blaga Međimurja.

Tijekom svečane sjednice podijeljena su odlikovanja, zahvalnice i priznanja pojedincima koji su dali svoj aktivni doprinos radu društva te institucijama i sponzorima koji su pomogli u razvoju vatrogastva u Gornjem Kraljevcu.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje