FOTOIvan Agnezović
POU

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u danas organizirala je u Hrvatskome narodnom kazalištu svečanost 55. proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina. Sportaš Varaždina 2017. godine je Enes Garibović iz Športskoga karate kluba Varaždin, a sportašica Kristina Dudek iz Atletskoga kluba Sloboda, koja je naslijedila streljačicu Tanju Perec.

Treća titula

Garibović je mlađeseniorski europski prvak, treći ekipno u Europi u seniorskoj konkurenciji, seniorski prvak Balkana pojedinačno i ekipno, seniorski prvak Hrvatske, sedmi senior Karate Premier lige, prvi na Super Eight turniru, pobjednik Slovenia Opena, standardni član seniorske reprezentacije Hrvatske, vrhunski sportaš Republike Hrvatske 1. kategorije i kao student 4. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu dobitnik Rektorove nagrade za 2017. godinu. Ovo mu je treća uzastopna titula najboljega varaždinskog sportaša.

– Prošla mi je godina bila najbolja u dosadašnjoj karijeri. Od svih odličja najveću težinu imaju dvije europske medalje, zlato za pojedinačnog prvaka Europe kod mlađih seniora i seniorska bronca ekipno. Varaždin je grad sporta i drago mi je da su oni koji sudjeluju u izboru tri godine zaredom prepoznali moje rezultate, što mi je nagrada za trud i rezultate – izjavio je Garibović, koji nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.
Dudek je prvakinja Hrvatske na 400 metara u dvorani i na otvorenom, prva sa štafetom 4×400 metara i druga sa štafetom 4×100, treća na 200 metara, druga na Balkanu sa štafetom 4×400, deseta u Europi sa štafetom 4×100 te 15. na Univerzijadi na 400 metara. Ovo joj je drugi naslov najbolje sportašice Varaždina, a prvi je osvojila 2013. godine.

Supernova

Iznenađena Dudek

– Nisam se nadala da ću biti najbolja sportašica jer sve su kandidatkinje kvalitetne. Prošla godina nije bila onakva kakvu sam planirala, ali je bila dobra. Najvredniji rezultat ostvarila sam na Univerzijadi – rekla je Dudek, koja očekuje ispunjenje norme za seniorsko Europsko prvenstvo u Berlinu u kolovozu.

Najbolja muška ekipa je Hrvački klub Vindija, a ženska ekipa Ženski rukometni klub Koka. Naime, hrvači su prvaci Hrvatske bez izgubljenog boda, s prvime mjestom na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske i prvime mjestom u Kupu, dok rukometašice imaju treće mjesto u Prvoj ligi i plasman u četvrtfinale Kupa.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Karlo Rajković iz Plivačkoga kluba Barok, a sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskoga športskog saveza gluhih

Najbolji sportaš s invaliditetom je Karlo Rajković iz Plivačkoga kluba Barok, a sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskoga športskog saveza gluhih. Najbolja muška ekipa je Kuglački klub gluhih Varaždin, a ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom Varaždin.
Najveće nade varaždinskog sporta su Alen Remar iz Varaždinskoga streličarskoga kluba i Franja Želimorski iz AK Sloboda.

Najveće nade su Alen Remar iz Varaždinskoga streličarskog kluba i Franja Želimorski iz AK Sloboda

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina mr. sc. Alen Runac sportsku 2017. godinu ocijenio je uspješnom.
– Uvijek se može bolje, ali mislim da smo dali svoj maksimum, kako ja tako i moja ekipa u Izvršnom odboru, kojoj se moram zahvaliti, jer sve su to volonteri, involvirani u sport i za njega izdvajaju svoje slobodno vrijeme. Ovaj posao teško bih odradio bez njihove pomoći – rekao je Runac i dodao da su prošlu godinu obilježila velika ulaganja u sportske objekte. Runac je istaknuo da Zajednica ima 114 udruga-članica te da će se još više usmjeriti na osiguravanje boljih uvjeta za rad trenera, pogotovo s najmlađima, što dovodi do porasta broja kvalitetnih sportaša i rezultata.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Nevenki Kolarić iz Varaždinskoga sportskog saveza gluhih za postignuta sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnoga sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina.
Jubilarne nagrade uručene su Gimnastičkom klubu Vindija za 140 godina uspješnog djelovanja, Biciklističkom društvu Sloga za 120 godina, Nogometnom klubu Zelengaj za 70 godina i Stolnoteniskom klubu IGEA Željezničar za 60 godina.

Komentari

Komentara