Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO I dečki iz varaždinskog Texasa obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Objavljeno:

- dana

Poklonili se žrtvama

Na varaždinskom Korzu i u drugim dijelovima Varaždinske županijem obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a žrtvama su se poklonili jučer i dečki iz varaždinskog Texasa.

Njih tridesetak skupilo se na igralištu “Štuk” u varaždinskom kvartu i zapalilo stotinjak svijeća ispisavši ime grada heroja.

Do te geste došlo je spontano. 

– Ma nisu nam trebale ni dvije minute da se dogovorimo – rekao je Leon Kukec iz Texasa. Dodao je kako će on i nekoliko njegovih kolega u kvartu, sutra put Vukovara.

– Na proljeće ide cijela ekipa. Aktivno već godinu dana sakupljamo novac za obnovu vodotornja i na proljeće ih planiramo uplatiti na račun Grada. S Vukovarom se ne suosjećamo samo 18. studenog nego cijelu godinu – zaključio je Leon. 

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Krenuli iz Malog Bukovca, preko Drave i Dunava, da bi na Ovčari položili vijence

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u 11 sati pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec sedmorica Malobukovčana krenulo je putem Drave do Dunava i do Vukovara.

Potom će na Ovčari položiti vijence za sve koji su tamo izgubili živote u Domovinskom ratu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje