GibiGib

USPJEH ZA USPJEHOM

VI. osnovna škola Varaždin ove je školske godine sudjelovala na čak 11 državnih natjecanja, najviše otkad postoji.

Natjecali su se iz područja matematike, kemije, biologije, informatike, engleskog jezika, njemačkog jezika, geografije, likovne kulture, građanskog odgoja i obrazovanja, tjelesne i zdravstvene kulture te učeničkog zadrugarstva.

Osvojili su i dva prva mjesta na državnim natjecanjima. Iz matematike je učenica petog razreda Barbara Kelava, uz pomoć mentorice Vedrane Herman osvojila prvo mjesto, a učenica sedmog razreda Marija Klampfl, uz pomoć mentorice Mihaele Vrbnjak Grđan osvojila je prvo mjesto na državnom iz kemije.

– Moram izraziti ogromnu zahvalnost svim učiteljima koji su predano radili s našim učenicima jer do ovakvog uspjeha ne dolazi se slučajno. Naša škola redovito, iz godine u godinu niže razna državna natjecanja i učenike koji na takvim natjecanjima osvajaju prva mjesta ili sam vrh – izjavio je ravnatelj VI. OŠ Mario Stančić te dodao kako je iznimno ponosan na učenike koji su, uz svoje mentore, morali izdvojiti svoje vrijeme i uložiti mnogo rada i truda da bi došli i postigli ovakav uspjeh.

Na državnom natjecanju iz matematike učenica Barbara Kelava osvojila je prvo mjesto, a njezina je mentorica Vedrana Herman koja je za natjecanje pripremala i učenika Mislava Putareka koji je osvojio četrnaesto mjesto. Učenica Nika Vrček s mentoricom Ninom Prašnjak osvojila je četrnaesto mjesto.

Učenica Barbara sudjelovala je i na državnom natjecanju iz informatike gdje je, uz pomoć mentora Danijela Lukića osvojila peto mjesto.

Na državnom iz kemije, Marija Klampfl osvojila je prvo mjesto, Paula Jukić osmo, a Dora Težak deseto mjesto. Vrijednim učenicima mentorica je Mihaela Vrbnjak Grđan. Natjecala je i učenica Alisa Pevec koja je, uz pomoć mentorice Karmen Holende osvojila peto mjesto, dok je sestra prvakinje Marije, Korina Klampfl osvojila petnaesto mjesto.

Učenica Lara Vrček iz državnog natjecanja iz biologije, uz pomoć mentorice Mihaele Vrbnjak Grđan, osvojila je deseto mjesto.

Na državnom iz engleskog jezika sudjelovala je Leonarda Kiš i osvojila sedmo mjesto. Njezina je mentorica Tina Čerepinko.

Alisa Pevec osvojila je treće mjesto, a Lana Derner osvojila je osmo mjesto na državnom iz njemačkog jezika. Njihova mentorica je Dajana Leich.

Na državnom iz geografije sudjelovala je Dora Težak i osvojila osmo mjesto uz pomoć mentorice Alenke Bađun.

Na državnom natjecanju u plivanju sudjelovali su učenici Matej Čok, Niko Balenta, Erik Hunjek, Teo Putarek, Noa Cingula, Hrvoje Đurman, Danijel Gašparić, Ferdinand Hižak i Luka Vusić, a osvojili su osmo mjesto. Njihov je mentor Tomica Kanoti.

Iz likovne kulture na državnom natjecanju sudjelovao je Edi Jupić, zajedno sa mentorom Ivanom Duićem.

Iz građanskog odgoja i obrazovanja na državnom natjecanju sudjelovali su Nika Kušen, Leona Posavec, Svea Chiara Lebinac i Ema Potočnik, a njihova je mentorica Rosana Štrocinger.

Učiteljice Ružica Troglić, Ružica Martinec, Irena Čerepinko i Dario Mijač vode Učeničku zadrugu, a na državnom natjecanju sudjelovali su s učenikom Janom Drenovačim i učenicima Dorom Klemenić, Vanesom Remar i Nikom Kauzler.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Komentari

Komentara