Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO KRITIKA “Šaht bez poklopca kod FOI-ja prijeti životima i zdravlju Varaždinaca”

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

U redakciju Regionalnog tjednika pristigla je pritužba čitatelja koji se zbog neosiguranog šahta tuži na varaždinske komunalce i gradonačelnika, za kojeg navodi da u „potpunosti zanemaruje opasnosti koje prijete po život i zdravlje građana“…

U nastavku u cijelosti donosimo dopis zabrinutog Varaždinca kojem je očito prekipjelo čekati da se netko u gradskim stručnim službama pokrene i otkloni potencijalnu opasnost po prolaznike:

– Ovim putem Vam se obraćam u nadi informiranja, možda i šire javnosti, o tome kako aktualni gradonačelnik, dok se bavi kipovima koji (barem meni) liče više na Isusa nego na bivšeg gradonačelnika. Pritom u potpunosti zanemaruje opasnosti koje prijete po život i zdravlje građana (osobito onih najmanjih) od otvorenog šahta – ukazuje zabrinuti Varaždinac (podaci posznati redakciji).

I dodaje:

– Iako sam prije više od dva mjeseca na gradski informativni centar uputio pritužbu, u kojoj sam ukazivao na postojeću opasnost, koju predstavlja nezaštićeni šaht prekriven tek lijepljenim drvenim pločama koje se raspadaju, ništa se ne rješava. Štoviše, šaht se nalazi na gradskom zemljištu, a predmetni problem ne samo da nije otklonjen, već do danas nisam niti dobio povratnu informaciju o statusu rješavanja ne baš „bezazlene pritužbe“. U ovom Gradu, u kojem se bave korekcijama nosova na kipovima, očigledno nema definiranih prioriteta – zaključuje čitatelj.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje