Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ljubitelji sarme došli na svoj račun, na varaždinskom placu na porciju se čekalo i pola sata

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

“Bez zelja nema veselja”, naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja je održana u subotu na varaždinskome placu.

Posjet placu ni ove godine nisu propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme. Od jutarnjih sati za porciju ove poslastice čekalo se u redu.

– Red se stvorio pola sata prije početka podjele sarme. To je dokaz da Varaždinci vole ovakve prigode kada oblizeke mogu dobiti po popularnoj cijeni, a usput je provedena humanitarna akcija. OPG Cafuk je donirao namirnice koje su naši srednjoškolci skuhali i pripremili oko 500 porcija sarme. Bez punog lonca ove poslastice pravi Hrvati ne idu na skijanje – ustvrdio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Na njega se nadovezao Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice koji je pohvalio učenike Gospodarske škole, koji su spravili sarmu.

– Sve namirnice za pripravu sarme mogu se kupiti na placu, a prikupljen novac od prodanih porcija donirat će se Zakladi solidarnosti Grada varaždina – rekao je Ciglar dodavši da je u tijeku i izbor „Naj kumice“ varaždinskog placa.

Rezultati će biti proglašeni 10. prosinca, a kakva je danas bila atmosfera na placu pogledajte u galeriji fotografija:

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje