Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Međimurski vatrogasci moderniziraju se sa osam novih kombi vozila!

Objavljeno:

- dana

Međimurski vatrogasci u sklopu “Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica” uz nabavku Hrvatske vatrogasne zajednice iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma dobivaju osam novih kombi vozila za modernizaciju svojih vatrogasnih postrojbi, što će značajno povećati sigurnost stanovnika županije.

Predstavnici DVD-ova s predsjednikom Vatrogasne zajednice Međimurske županije Marijom Medvedom na svečanoj primopredaji u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, u sklopu proslave za Dan vatrogastva i svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, preuzeli su ugovore i ključeve za osam kombi vozila za potrebe osam međimurskih DVD-ova.

Hrvatska vatrogasna zajednica inače iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma u 2021. nabavlja za vatrogasne organizacije ukupno 75 kombiniranih i 58 pickup vozila.

Vatrogasna vozila nabavljena su iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ). Uprihođeno je za dio 2018. godine ukupno 21.533.947,88 kuna i za cijelu 2019. godinu 31.872.884,73 kune, što je uz planirano sufinanciranje Hrvatske vatrogasne zajednice i nekih vatrogasnih zajednica županija u iznosu od 1.135.566,80 kuna ukupni iznos raspoloživih financijskih sredstava za nabavu vatrogasne tehnike i opreme od 54.542.399,41 kune.

Od ukupno planiranih 207 nabavljenih kombi i pickup vozila, u 2019. godini podijeljena su 74 takva vozila. Nabavkom novih vozila povećavaju se spremnost, funkcionalnost i kapacitet vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Temeljem prijedloga Vatrogasne zajednice Međimurske županije, kombi vozila (Opel Vivaro) dobivaju DVD-ovi: Šandorovec, Mala Subotica, Macinec, Donji Mihaljevec, Martinuševec, Križovec, Dekanovec i Donji Kraljevec.

– Veća sigurnost Međimuraca i njihove imovine naša je osnovna zadaća i briga, zbog čega me vesele vijesti da su dobrovoljna vatrogasna društva Šandorovec, Mala Subotica, Macinec, Donji Mihaljevec, Martinuševec, Križovec, Dekanovec i Donji Kraljevec danas preuzela kombi vozila Opel Vivaro.

Ta vozila, zajedno sa dva navalna vozila, autocisternom te vozilom za gašenje šumskih požara će Međimursku županiju učiniti opremljenu suvremenom vatrogasnom opremom i spremnom za sezonu kada je rizik od požara veći – istaknuo je Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju evidentirano 16 novih slučajeva zaraze COVID-om 19

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 29 uzoraka PCR metodom, od čega je evidentirano 5 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 10. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim Ag testovima evidentirano je 11 pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 65 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 486.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 55.681 uzorak, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 91 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, otpuštena su 2 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji bilježimo 15.161 oboljelu osobu, od čega se oporavila 14.401 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 282 uzorka, od čega je evidentirano 66 pozitivnih nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,4 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 9. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 96 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 536.

Tijekom jučerašnjem dana brzim antigenskim testovima testirano je 246 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod jedne osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55.649 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata primljena su 4 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, stare 82 i 80 godina.

Tijekom ovoga tjedna u Međimurskoj županiji ukupno su cijepljene 6474 osobe (5101 prva doza i 1373 druge doze) na svim punktovima i zdravstvenim ustanovama.

Tijekom subote cijepljeno je 2050 osoba na 3 punkta. U Nedelišću je cijepljeno 964 osoba, u Murskom Središću 544 osoba, a u Prelogu 542 osobe.

Ukupno je s današnjim danom utrošeno 32.285 doza. Barem jednom dozom cijepljeno je 26.045 osoba, što je 29 posto stanovništva Međimurja starijeg od 16 godina.

Dodajmo da se u ponedjeljak u školske klupe vraćaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Nastavite čitati