Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Međimurski vatrogasci moderniziraju se sa osam novih kombi vozila!

Objavljeno:

- dana

Međimurski vatrogasci u sklopu “Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica” uz nabavku Hrvatske vatrogasne zajednice iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma dobivaju osam novih kombi vozila za modernizaciju svojih vatrogasnih postrojbi, što će značajno povećati sigurnost stanovnika županije.

Predstavnici DVD-ova s predsjednikom Vatrogasne zajednice Međimurske županije Marijom Medvedom na svečanoj primopredaji u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, u sklopu proslave za Dan vatrogastva i svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, preuzeli su ugovore i ključeve za osam kombi vozila za potrebe osam međimurskih DVD-ova.

Hrvatska vatrogasna zajednica inače iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma u 2021. nabavlja za vatrogasne organizacije ukupno 75 kombiniranih i 58 pickup vozila.

Vatrogasna vozila nabavljena su iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ). Uprihođeno je za dio 2018. godine ukupno 21.533.947,88 kuna i za cijelu 2019. godinu 31.872.884,73 kune, što je uz planirano sufinanciranje Hrvatske vatrogasne zajednice i nekih vatrogasnih zajednica županija u iznosu od 1.135.566,80 kuna ukupni iznos raspoloživih financijskih sredstava za nabavu vatrogasne tehnike i opreme od 54.542.399,41 kune.

Od ukupno planiranih 207 nabavljenih kombi i pickup vozila, u 2019. godini podijeljena su 74 takva vozila. Nabavkom novih vozila povećavaju se spremnost, funkcionalnost i kapacitet vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Temeljem prijedloga Vatrogasne zajednice Međimurske županije, kombi vozila (Opel Vivaro) dobivaju DVD-ovi: Šandorovec, Mala Subotica, Macinec, Donji Mihaljevec, Martinuševec, Križovec, Dekanovec i Donji Kraljevec.

– Veća sigurnost Međimuraca i njihove imovine naša je osnovna zadaća i briga, zbog čega me vesele vijesti da su dobrovoljna vatrogasna društva Šandorovec, Mala Subotica, Macinec, Donji Mihaljevec, Martinuševec, Križovec, Dekanovec i Donji Kraljevec danas preuzela kombi vozila Opel Vivaro.

Ta vozila, zajedno sa dva navalna vozila, autocisternom te vozilom za gašenje šumskih požara će Međimursku županiju učiniti opremljenu suvremenom vatrogasnom opremom i spremnom za sezonu kada je rizik od požara veći – istaknuo je Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Forestland: međimursku “šumicu” zapalili zvuci elektroničke glazbe!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Julien Duval / Forestland

Prvi #nolimits festival na sjeveru Hrvatske odradio je svoj prvi festivalski dan! Nekoliko tisuća posjetitelja na Forestlandu je plesalo na ritmove vrhunskih DJ-a sve do kasnih jutarnjih sati.

Umek, Nusha, Vedran Car, Matroda, Nelson Dior, Chelsea Latev, Lawrence Apaga i mnogi drugi na Forestlandu su nam omogućili na nekoliko sati onaj osjećaj koji gotovo dvije godine tražimo, slobodu, ritam i glazbu. Gotovo 512 dana prošlo je od prošlog izdanja, a upravo jučer smo osjetili energiju koja nam je nedostajala.

– Posljednji veliki festival na kojem sam nastupao bio je upravo Forestland” rekao nam je Nizozemac Lawrence Apaga.

– Sretan sam što sam opet ovdje, a ovog puta doveo sam i još nekoliko prijatelja iz Nizozemske. Publika mi je jako nedostajala i presretan sam što sam se vratio na Forestland!

Slovenska techno mega zvijezda Uroš Umek gotovo sedam stotina ravera rasplesao je svojim techno setom na Forestroom pozornici gdje je podsjetio sve na stare dane #nolimit techna:

– Nakon dugo vremena sam bio u Međimurju, drago mi je da sam došao na Forestland i da je publika prihvatila energiju mog seta, lijepo je vidjeti ponovo publiku i gužvu! – rekao je.

Danas vas čeka slovenska rap i hip hop autorica Senidah, ali i Mark Sixma, Corti Organ, dok na Forestroom dolaze e-Base, Yakka, Pintha, Kranudler i slovenska techno producentica Tea Vučković.

Forestland svoja vrata otvara danas od 14:00 sati, a ulaznice po 120 kn potražite na ulazu, gdje će se moći obaviti i testiranja na COVID po 25 kn za sve one koji to (još) nisu obavili.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!