Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski rotarijanci OPG-ovima iz Sisačko-moslavačke županije kupili plastenike

Objavljeno:

- dana

Varaždinski rotarijanci u suradnji s drugim klubovima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske, Srbije, Crne Gore i pomoću svojih privatnih donacija sakupili su više od 240.000 kuna kojima su kupili i opremili OPG-ove na području Sisačko-moslavačke županije s novim plastenicima.

– Primarni cilj ove humanitarne akcije je potpora obiteljskim gospodarstvima, a svaki OPG dobiti će po dva plastenika veličine 100 metara kvadratnih. Iako je ovo tek druga faza donacije, ovi plastenici su ulaganje u budućnost i kako bismo pomogli ljudima ponovo pokrenuti posao u Sisačko-moslavačkoj županiji, a pritom nas posebno veseli što ove donacije dolaze u ruke ljudi koji razvijaju poljoprivrednu proizvodnju te posao prenose i na buduće generacije. Veliko je zadovoljstvo pomoći ljudima koji će pomoću ove donacije nastaviti proizvodnju te zaposliti i druge osobe kako bi se pokrenula cirkulativna proizvodnja i potrošnja – istaknuo je voditelj projekta i predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181 Davor Kolarek.

Što se tiče odabira OPG-a, uvidom u dostupne podatke Ministarstva poljoprivrede te osobnim posjetima rotarijanaca na terenu, odabrana su obiteljska gospodarstva te su potpisani Ugovori. 

Trenutačna vrijednost projekta je 170.000 kuna s PDV-om, a projektne aktivnosti započele su u veljači ove godine te će se i nastaviti u narednim mjesecima s obzirom na prikupljena sredstva.

Više informacija o samoj akciji „Rotary plastenici za stradala područja Sisačko-moslavačke županije“ te ukoliko se netko želi priključiti ovoj hvalevrijednoj akciji, sve informacije mogu se pronaći na njihovoj službenoj Facebook stranici.

„Rotary za budućnost“

Još jedna u nizu akcija za mlade, ovog puta odnosi se učenike iz Sisačko-moslavačke županije. Rotary District 1913 dodijelio je 268 Rotary stipendija srednjoškolcima potresom pogođenih područja, u ukupnom iznosu višem od 1.400.000 kuna.

Rezultat je to humanitarne akcije kojoj su pridonijeli Rotary klubovi iz cijele Hrvatske s ciljem stvaranja preduvjeta za dugoročni nastavak života na ovom području. Srednjoškolcima iz deset škola na području Sisačko-moslavačke županije isplaćeno je minimalno po 5.200 kuna.

– Rotary klub Varaždin 1181 također je jedan od donatora akcije Rotary za budućnost te nam je drago što smo prilikom primopredaje plastenika, upoznali i Rotary stipendiste i sigurni smo da je možda ovo naizgled mala akcija, ali ona je ulaganje u budućnost i u ovaj kraj, kojemu je trenutačno pomoć potrebna – zaključio je Kolarek.

Život i društvo

Na drugi ovogodišnji Sajam antikviteta u Varaždin dolazi 30-ak kolekcionara iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi ovogodišnji Sajam antikviteta održati će se u subotu, 15. lipnja, od 8 do 14 sati u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu.

Gradska tržnica u suradnji s Hrvatskom udrugom kolekcionara predmeta kulturne baštine ulaže značajan trud kako bi na svakom Sajmu antikviteta okupila najbolje izlagače starina. Sajam je stekao međunarodnu reputaciju, privlačeći izlagače iz Austrije, Slovenije i Mađarske, što dodatno obogaćuje ponudu.

– Naši izlagači neprestano traže predmete prošlih vremena uzduž i poprijeko iz Hrvatske, ali i iz svakog kutka Europe. U Šenoinoj ulici na nadolazećem sajmu biti će širok izbor jedinstvenih primjeraka namještaja, neočekivanih antiknih predmeta i još mnogo toga. Raditi kao trgovac antikvitetima zahtijeva predanost i značajnu količinu vremena i truda. Kolekcionari pomno njeguju svoje kolekcije, nabavljajući jedinstvene komade sa svih strana svijeta kako bi izložili svoju zalihu u najboljem izdanju. Da ne spominjemo posao utrošen u prijevoz, čišćenje, popravak i restauraciju, organiziranje, pakiranje i naravno, prodaju! – istaknuo je Ladić iz Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine.

Nakon što osigurate svoj komadić blaga, opustite se uz zasluženo piće na “pop up pivnici” – štandu Medine škrinje Craft platz.

Za ljubitelje slatkog, ne propustite posjetiti štand Društva osoba s invaliditetom Varaždin gdje vas čekaju neodoljive palačinke koje će se posjetiteljima nuditi po preporučenoj donaciji od 2 eura. Svi nadjevi su pažljivo odabrani i dolaze izravno od lokalnih proizvođača s Varaždinskog placa, što jamči svježinu i kvalitetu.

U likovnom kreativnom kutku, Gradska tržnica Varaždin i ovoga puta posvećuje posebnu pažnju najmlađim posjetiteljima. U suradnji s Matejom Prstec iz Muzeja anđela, organizira se besplatna radionica izrade vintage škrinjica. Ovo je prilika za djecu da razviju svoje umjetničke vještine, istraže kreativnost i steknu novo iskustvo u izradi unikatnih predmeta. Radionica će biti prilagođena djeci svih uzrasta, a svi materijali potrebni za izradu škrinjica bit će osigurani. Djeca će imati priliku naučiti o povijesti i značaju vintage predmeta, kao i o tehnikama restauracije i očuvanja. Kroz ovu interaktivnu radionicu, mališani će moći izraziti svoju individualnost i maštovitost, te će ponosno moći pokazati svoje rukotvorine. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i provedu kreativno prijepodne u društvu Mateje Prstec, koja će s veseljem podijeliti svoje znanje i iskustvo.

Dok šetate Šenoinom ulicom, prepustite se zvucima koji su obilježili različite ere i stvorili nezaboravne trenutke u povijesti glazbe. Za jedinstveno putovanje kroz vrijeme, posjetitelji će imati priliku uživati u nostalgičnim melodijama vinila koje će vrtjeti DJ Ivan Music Deluxe, poznat po svojoj strasti prema retro glazbi.

Sajam antikviteta Varaždin je uvijek i prigoda za druženje, razmjenu kontakata, poslovnu suradnju, nova poznanstva i prijateljstva, stoga ne propustite priliku i dođite se u subotu, 15. lipnja, u ulicu A. Šenoe gdje vas očekuje bogat program za posjetitelje svih dobnih skupina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve utakmice Europskog nogometnog prvenstva u Varaždinu će se gledati na Europskom trgu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Europsko nogometno prvenstvo je pred vratima, navijačka euforija već se jako osjeća u zraku, a svi oni koji neće do Njemačke sve utakmice će moći pratiti na Europskom trgu u Varaždinu, javila je Turistička zajednica Varaždina.

Na velikom ekranu i uz odličan zvuk svaka će utakmica, a pogotovo one Hrvatske reprezentacije, biti pravi doživljaj za ljubitelje nogometa.

Organizatori PAN Gledaone Europskog nogometnog prvenstva pripremili su ponudu pića i malih zalogaja, a na vama je da odjenete crveno-bijele boje, ponesete navijačke rekvizite i pobrinete se za pravu navijačku atmosferu.

Gledana počinje u petak, 14. lipnja, kad je od 21 sat na rasporedu prva utakmica prvenstva između reprezentacija Njemačke i Škotske.

Hrvatska natjecanje otvara u subotu, 15. lipnja, u 18 sati protiv reprezentacije Španjolske. Kako bi doživljaj zajedničkog gledanja prve utakmice Hrvatske reprezentacije bio potpun, moći ćete na Europskom trgu od 16 do 18 i 30 oslikati svoje lice u boje naše reprezentacije.

Ovisno o vremenskim prilikama, na Europskom trgu planirano je javno gledanje svih utakmica prvenstva sve do finala 14. srpnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje