Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski rotarijanci OPG-ovima iz Sisačko-moslavačke županije kupili plastenike

Objavljeno:

- dana

Varaždinski rotarijanci u suradnji s drugim klubovima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske, Srbije, Crne Gore i pomoću svojih privatnih donacija sakupili su više od 240.000 kuna kojima su kupili i opremili OPG-ove na području Sisačko-moslavačke županije s novim plastenicima.

– Primarni cilj ove humanitarne akcije je potpora obiteljskim gospodarstvima, a svaki OPG dobiti će po dva plastenika veličine 100 metara kvadratnih. Iako je ovo tek druga faza donacije, ovi plastenici su ulaganje u budućnost i kako bismo pomogli ljudima ponovo pokrenuti posao u Sisačko-moslavačkoj županiji, a pritom nas posebno veseli što ove donacije dolaze u ruke ljudi koji razvijaju poljoprivrednu proizvodnju te posao prenose i na buduće generacije. Veliko je zadovoljstvo pomoći ljudima koji će pomoću ove donacije nastaviti proizvodnju te zaposliti i druge osobe kako bi se pokrenula cirkulativna proizvodnja i potrošnja – istaknuo je voditelj projekta i predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181 Davor Kolarek.

Što se tiče odabira OPG-a, uvidom u dostupne podatke Ministarstva poljoprivrede te osobnim posjetima rotarijanaca na terenu, odabrana su obiteljska gospodarstva te su potpisani Ugovori. 

Trenutačna vrijednost projekta je 170.000 kuna s PDV-om, a projektne aktivnosti započele su u veljači ove godine te će se i nastaviti u narednim mjesecima s obzirom na prikupljena sredstva.

Više informacija o samoj akciji „Rotary plastenici za stradala područja Sisačko-moslavačke županije“ te ukoliko se netko želi priključiti ovoj hvalevrijednoj akciji, sve informacije mogu se pronaći na njihovoj službenoj Facebook stranici.

„Rotary za budućnost“

Još jedna u nizu akcija za mlade, ovog puta odnosi se učenike iz Sisačko-moslavačke županije. Rotary District 1913 dodijelio je 268 Rotary stipendija srednjoškolcima potresom pogođenih područja, u ukupnom iznosu višem od 1.400.000 kuna.

Rezultat je to humanitarne akcije kojoj su pridonijeli Rotary klubovi iz cijele Hrvatske s ciljem stvaranja preduvjeta za dugoročni nastavak života na ovom području. Srednjoškolcima iz deset škola na području Sisačko-moslavačke županije isplaćeno je minimalno po 5.200 kuna.

– Rotary klub Varaždin 1181 također je jedan od donatora akcije Rotary za budućnost te nam je drago što smo prilikom primopredaje plastenika, upoznali i Rotary stipendiste i sigurni smo da je možda ovo naizgled mala akcija, ali ona je ulaganje u budućnost i u ovaj kraj, kojemu je trenutačno pomoć potrebna – zaključio je Kolarek.

Život i društvo

Preminula je časna sestra Benjamina (Ivka) Šmuc

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župa sv. Fabijana i Sebastijana Varaždin obavijestila je župljane o smrti časne sestre Benjamine (Ivke) Šmuc. Preminula je u nedjelju, 9. svibnja, u 64. godini života.

– Javljamo vam tužnu vijest da je blago u Gospodinu 9. svibnja 2021. godine u Varaždinu preminula naša draga časna s. Benjamina (Ivka) Šmuc nakon kratke i teške bolesti u 64. godini života. Sve daljnje informacije objavit ćemo naknadno. Naša crkvena zvona oglasit će se tokom dana, a dragu našu sestru pratite u svojim molitvama. Neka ju Gospodin nagradi za trpljenje, a u domu Oca svoga primila nagradu za sva dobra djela – poručuju iz Župe.

Nastavite čitati

Život i društvo

Temperatura danas do 28 °C: još u utorak sunčano, slijedi pogoršanje vremena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pretežno sunčano i vrlo toplo bit će danas, 10. svibnja, u cijeloj središnjoj Hrvatskoj, javlja DHMZ. Mnogima će danas biti posebno drago što će se najviša dnevna temperatura zraka kretati između ugodnih 26 i 28 °C.

U Varaždinu će najviša dnevna temperatura zraka iznositi 26 °C, a u Čakovcu 25 °C.

I biometeorološke prilike će danas biti uglavnom povoljne. – Uz danju toplo i pretežno sunčano vrijeme, mnogi će meteoropati biti dobrog raspoloženja i radne učinkovitosti. Zbog povremeno izraženijeg južnog strujanja, najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati manje tegobe – ističu državni prognostičari.

Još u utorak lijepo, a potom pogoršanje

U utorak će biti djelomice sunčano, a popodne na zapadu slijedi naoblačenje te do kraja dana i pljuskovi s grmljavinom. U srijedu i četvrtak će biti promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom ili pljuskovima, lokalno i grmljavinom.

U utorak stoga još vrlo toplo, a od srijede svježije, temperatura zraka bit će niža za oko 5 °C.

Nastavite čitati