Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Petar Grašo u Varaždinu na Kapucinskom trgu održao koncert za pamćenje

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Na pozornici na Kapucinskom trgu u Varaždinu u petak, 6. listopada nastupio je jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika Petar Grašo.

Bilo je tu puno emocija, Grašini megahitovi su se redali, a publika ih je pjevala zajedno sa svojim omiljenim pjevačem.

Koncert je održan povodom otvorenja druge trgovine Kauflanda u Varaždinu, a bio je to zbilja koncert za pamćenje.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji.

Foto i video

FOTO Impresivan skup HDZ-a u Areni Varaždin: “Spremni smo za tri uzastopne izborne pobjede!“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : Ivan Agnezovic

U prepunoj sportskoj dvorani Arena Varaždin danas je svečano obilježena 34. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji.

Na obljetnikom slavlju okupilo se više od 1000 članova Hrvatske demokratske zajednice, a svojim dolaskom svečanost je uveličao predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Dodajmo da je među gostima i uzvanicima bila i potpredsjednica Europske komisije zadužena za demografiju i demokraciju te voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

U nastavku pogledajte kakva je bila atmosfera na rođendanu stranke koja je nastala u najizazovnijim i najtežim vremenima hrvatske povijesti, u vremenu stvaranja neovisne i slobodne Hrvatske i pred samu velikosrpsku agresiju:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO: Na aerodromu gužva – doletjeli “poslovnjaci” koji svijetom prevoze pripadnike jet-seta, šeike, prinčeve i princeze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC / JUNGSKY

Operatori varaždinskog aerodroma zadovoljno trljaju ruke. Naime, u petak je platformu i rulnicu okupiralo dvadesetak aviona. Pun je i hangar u kojem privatni avioprijevoznik Jung Sky između ostalog provodi zahtjevne popravke i preglede poslovnih aviona iz svoje te drugih flota.

Među njima su i oni tzv. busines klase koji svijetom između ostalih prevoze pripadnike jet-seta, šeike, vrhunske sportaše, hollywoodske glumce, prinčeve i princeze. Kako doznajemo od Karla Pigaca, upravnika Aerodroma Varaždin, tijekom 2023. godine aerodrom je nastavio poboljšavati uslugu, unaprjeđivati infrastrukturu te podržavati organiziranje raznih događaja.

Tako je lani zabilježeno povećanje broja operacija mlaznih zrakoplova, što je bio i jedan od glavnih poslovnih ciljeva. Naravno, povećanje prometa iziskuje ogroman angažman zaposlenika koji već sada trebaju dodatne stručne kadrove.  

– Možemo se pohvaliti da je održano nekoliko tradicionalnih događaja koji su prošle godine bili još uspješniji. Kao primjer, navest ću Street race u organizaciji udruge Metalni racing koji je privukao nekoliko tisuća posjetitelja te je bio najposjećenija priredba. Također, održan je i međunarodni Aeropicnic s letačkim programom u organizaciji Aerokluba Varaždin, koji se nakon pauze od nekoliko godina ponovno održao na aerodromu Varaždin. Uz mnoge uspješne događaje i povećanje broja operacija na aerodromu je počelo uređenje pristanišne zgrade s obnovom interijera. Cilj ovih radova je stavljanje u funkciju sve postojeće infrastrukture – ističe naš sugovornik od kojeg doznajemo kako će se od sredine 2024. godine ponovno iznajmljivati obnovljeni kancelarijski prostori u pristanišnoj zgradi.

Dodajmo i to da je na Aerodromu Varaždin od siječnja 2024. godine servis Jung Skya ostvario ovlaštenje za base maintenence radove na privatnim mlaznim zrakoplovima marke Cessna 525/525A/525B. Podsjećamo, spomenuta tvrtka je jedan od poslovnih partnera gradske komunalne tvrtke Parkovi koja je višegodišnji operator Aerodroma Varaždin.

– Stoga je odmah započeo radove upravo na jednom zrakoplovu iz vlastite flote. Uz aktivne radove u servisu  2024. godina započeta je velikim brojem zrakoplova i operacija na aerodromu te u veljači brojimo oko 15 zrakoplova koji svakodnevno obavljaju operacije. Ovakav početak daje nam dobar znak kako će ova godina biti još uspješnija s još više različitih događaja, ulaganja u infrastrukturu, povećanje prometa i veći broj operacija, te joj se iznimno radujemo – zaključio je Karlo Pigac.

Kakva je bila atmosfera na aerodromu i u hangaru pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje