Hrvatsko planinarsko društvo MIV Varaždin s više od 1500 članova vrlo aktivno je ušlo u ovogodišnju aktivnost.

To Društvo, drugo po masovnosti i aktivnosti od više od 300 koliko ih ima u Hrvatskoj, pred redovnu godišnju Skupštinu, koja će se održati u petak, 1. ožujka u dvorani KTC-a Varaždinu, uz osam aktivnosti u osam sekcija i dvije komisije, zacrtala je program koji će vjerojatno dovesti do novih rekordnih rezultata.

32. PLANINARSKA NOĆ MIV-a

U subotu, 26. siječnja, je održana 32. po redu Planinarska noć MIV-a s više od 200 sudionika. To je jedna od najzabavnijih priredbi u Hotelu „Turist“ zahvaljujući oko 100 aktivista Društva i mnogobrojnim sponzorima na čelu sa Metalnom industrijom Varaždin.

U planinarskom kvizu znanja u kojem sudjeluju svi sudionici s po tri pitanja izvučena su tri sretnika koji su nagrađeni sa izletima, održana je igra „Potraži me“ u kojoj je suprug među pet žena morao zavezanih očiju potražiti svoju suprugu, i nije mu uspjelo.

Pekare „Varaždinka“, „Mlinček“ i „Junior“ ispekle su proizvode u obliku slova 32. planinarske noći a slastičarnica Šešet tortu a novim amblemom Društva, koju je osvojio Nikola Mikulčić, a glavnu nagradu tombole parkovsku klupu MIV-a dobila je Ljiljana Vauda.

Program je uveličao nastup plesne skupine „Desert Queen“ iz udruge „Orijent art“ Varaždin, a vrlo veselom ugođaju pripomogao je sastav „Cool band“ iz Varaždina. Kroz program vrlo uspješno vodila je Vesna Golub.

OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA

U srijedu, 6. veljače, započela je s radom Opća planinarska škola HPS-a, koja će u narednih tri mjeseca školovati pedesetak članova. Škola je odskočna daska za daljnje napredovanje u osposobljavanju članova za vodiče, markaciste, alpiniste, HGSS i druge specijane aktivnosti. Školu vodi predsjednica sekcije vodiča i izletničke sekcije Društva i Stanice vodiča Varaždin Vladka Češnjaj uz pomoć stručnih kadrova Društva i HPS-a.

ORIJENTACIJSKA NATJECANJA

Nakon održanog prvog orijentacijskog natjecanja u zatvorenim prostorima u Zagrebu u subotu, 9. veljače, iduća dva natjecanja održati će se u Varaždinu, 23. ovog mjeseca, i to dnevno natjecanje u VI. osnovnoj školi u organizaciji OK „Varaždin te noćno natjecanje u I. osnovnoj školi u organizaciji Orijentacijske sekcije HPD „MIV“ Varaždin, nakon kojeg će se proglasiti ukupni pobjednici u sva tri natjecanja.

PLANINARSKA KUĆA „MIROSLAV HIRTZ“

Počele su i rezervacije za boravak u planinarskoj kući HPS-a „M.Hirtz“, kojom upravlja HPD MIV Varaždin. Kuća se nalazi u turističkom mjestu Jablanac kao planinarski objekat s najmanjom nadmorskom visinim u svijetu (26 m). Odlično je mjesto za godišnje odmore, ali i važno ishodište za ture po Velebitu kao i za smještaj sudionika jedne od najatraktivnih pješačkih tura u svijetu „Via adriatica“, koja kreće iz Slovenije i završava u Albaniji, a prolazi cijelim masivom Velebita, dok jedan krak prolazi po otocima Jadrana.

IZLETNIČKA AKTIVNOST

Posebno je bogat ovogodišnji program izletničkih aktivnosti koje se odvijaju u četiri sekcije. Visokogorska sekcija, među ostalim, organizira višednevnu turu po najvišim planinama Bugarske, Grčke i Crne Gore s završnim raftingom na rijeci Tari, a za svoje pripreme organizira penjačke aktivnosti na prirodnim i umjetnoj stijeni u 7. osnovnoj školi u D. Kučanu.

Izlet godine Izletničke sekcije vodi članove u BiH, Sekcija „Svaki tjedan – izlet jedan“ organizira rekreacijske izlete svake nedjelje i praznikom, dok sekcija „Čevo“ vodi brigu o čak 700 članova djece osnovnoškolske i vrtičke dobi, da što više borave u prirodi uz organizaciju Planinarske škole za djecu. Da bi se svi sigurno kretali u planinama brine se Sekcija za označavanje i održavanje planinarskih putova koja održava preko 20 km putova u Hrvatskom zagorju i Velebitu.

DAN PLANINARA MIV-a

Svake godine uz Dan osnivanja Društva, 4. lipnja, organizira se Dan planinara MIV-a s organizacijom planinarskog pohoda i natjecateljsko – zabavnog druženja u jednoj od planinarskih i turističkih destinacija Varaždinske županije, na koji se pozivaju sva planinarska društva u Hrvatskoj. Ove godine susret će se održati u nedjelju, 2. lipnja, kod planinarskog doma na Grebengradu uz pohod po obilaznici „Čevo – Grebengrad“.

Komentari

Komentara