Povežite se s nama

Život i društvo

Rotaract Varaždin donirao računalo, laptop i televizor dvjema udrugama

Rotaract Varaždin

Objavljeno:

- dana

Rotaract Varaždin i ove je godine u najradosnije vrijeme u godini, ono blagdansko, organizirao karaoke s humanitarnim predznakom.

Naime, dana 29. prosinca 2018. s početkom u 20 sati u Medinoj škrinji započeo je najbolji karaoke show, koji je osim zabavnog elementa, imao i onaj humanitarni. Karaoke show bio je organiziran na principu nominacija, a očekivanja organizatora o velikom odazivu pjevača, bili oni sjajni ili manje sjajni, definitivno su se ostvarila. Ako je netko želio nekog nominirati, u humanitarne svrhe morao je donirati iznos od 10 kuna, a ako je ta osoba koju ste nominirali odbila prihvatiti nominaciju, „morala“ je u humanitarne svrhe donirati iznos od 20 kuna.

Također, u suradnji sa sponzorima, podijeli su i nagrade za najbolje pjevače, a nagradu za simpatičnost osvojile su cure koje su svojim pjevačkim sposobnostima svima izmamile osmijeh na lice.

Osim njih, svaka osoba koja je bila dovoljno odvažna da uzme mikrofon u ruke bila je nagrađena alkoholnim pidem doniranim od strane domaćina – Medine Škrinje, koja je također svojim promotivnim cijenama pića pomogla u uspješnoj realizaciji naše akcije.

– Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se uključili u našu akciju, prvenstveno onima koji su nas oduševili svojim pjevačkim sposobnostima, potom tvrtkama ALPHA-M računala, Flor d.o.o i Oprema d.d., te konačno veliko hvala varaždinskim ROTARY klubovima koji su uvijek, pa tako i sada, podržali našu akciju- Rotary Club Varaždin, Rotary Club Varaždin 1181 i Rotary Club Varaždin Jug. Konačno, ono najvažnije, sav novac prikupljen od kotizacija, donacija varaždinskih Rotary klubova, i gore nabrojanih sponzora otišao je u ruke onima kojima je to najpotrebnije – kažu iz Rotaract kluba Varaždin.

Prikupljenim su sredstvima uspjeli donirati stolno računalo, laptop i televizor dvjema udrugama; udruzi „Zipka“ koja udomljuje djecu i mlade Varaždinske županije, a djeluje od 2007. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja udomiteljstva te udruzi pod nazivom „Hoću život“, koja se bavi zbrinjavanjem mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstva, s ciljem osamostaljenja.

Donacije udrugama su uručili krajem siječnja te su im tako uljepšali najtmurniji mjesec u godini, a njihovi su osmijesi najveća zahvala organizatorima, sponzorima i svim sudionicima najboljeg karaoke showa u Varaždinu.

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje