Povežite se s nama

Život i društvo

Rotaract Varaždin donirao računalo, laptop i televizor dvjema udrugama

Rotaract Varaždin

Objavljeno:

- dana

Rotaract Varaždin i ove je godine u najradosnije vrijeme u godini, ono blagdansko, organizirao karaoke s humanitarnim predznakom.

Naime, dana 29. prosinca 2018. s početkom u 20 sati u Medinoj škrinji započeo je najbolji karaoke show, koji je osim zabavnog elementa, imao i onaj humanitarni. Karaoke show bio je organiziran na principu nominacija, a očekivanja organizatora o velikom odazivu pjevača, bili oni sjajni ili manje sjajni, definitivno su se ostvarila. Ako je netko želio nekog nominirati, u humanitarne svrhe morao je donirati iznos od 10 kuna, a ako je ta osoba koju ste nominirali odbila prihvatiti nominaciju, „morala“ je u humanitarne svrhe donirati iznos od 20 kuna.

Također, u suradnji sa sponzorima, podijeli su i nagrade za najbolje pjevače, a nagradu za simpatičnost osvojile su cure koje su svojim pjevačkim sposobnostima svima izmamile osmijeh na lice.

Osim njih, svaka osoba koja je bila dovoljno odvažna da uzme mikrofon u ruke bila je nagrađena alkoholnim pidem doniranim od strane domaćina – Medine Škrinje, koja je također svojim promotivnim cijenama pića pomogla u uspješnoj realizaciji naše akcije.

– Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se uključili u našu akciju, prvenstveno onima koji su nas oduševili svojim pjevačkim sposobnostima, potom tvrtkama ALPHA-M računala, Flor d.o.o i Oprema d.d., te konačno veliko hvala varaždinskim ROTARY klubovima koji su uvijek, pa tako i sada, podržali našu akciju- Rotary Club Varaždin, Rotary Club Varaždin 1181 i Rotary Club Varaždin Jug. Konačno, ono najvažnije, sav novac prikupljen od kotizacija, donacija varaždinskih Rotary klubova, i gore nabrojanih sponzora otišao je u ruke onima kojima je to najpotrebnije – kažu iz Rotaract kluba Varaždin.

Prikupljenim su sredstvima uspjeli donirati stolno računalo, laptop i televizor dvjema udrugama; udruzi „Zipka“ koja udomljuje djecu i mlade Varaždinske županije, a djeluje od 2007. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja udomiteljstva te udruzi pod nazivom „Hoću život“, koja se bavi zbrinjavanjem mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstva, s ciljem osamostaljenja.

Donacije udrugama su uručili krajem siječnja te su im tako uljepšali najtmurniji mjesec u godini, a njihovi su osmijesi najveća zahvala organizatorima, sponzorima i svim sudionicima najboljeg karaoke showa u Varaždinu.

Život i društvo

Grad Lepoglava s više od 100.000 eura financira obrazovne aktivnosti iznad školskog standarda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s gradskog područja.

Raspravljali su o provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda, za čiju je provedbu Grad Lepoglava u 2023. godini u proračunu izdvojio 111.220 eura.

– Financirajući provedbu obrazovnih procesa i aktivnosti iznad školskog standarda, nastavljamo s višegodišnjim ulaganjem u obrazovanje. Velik dio ulaganja odnosi se na obrazovne procese iznad školskog standarda u osnovnim školama. Činimo to iako Grad nije osnivač osnovnih škola, no želimo svim učenicima s područja našeg grada osigurati viši obrazovni standard. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost našeg grada – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Najviše sredstava, 27.870 eura, izdvojeno je za stipendiranje studenata. 26.540 eura izdvojeno je za nabavku radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola s gradskog područja, dok je za sufinanciranje projekta cjelodnevnog boravka u školi osigurano 19.910 eura.

Za provedbu aktivnosti u okviru programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda u svim trima školama izdvojeno je 6640 eura.

I ove će godine najuspješniji učenici i njihovi mentori za svoj uspjeh biti nagrađeni od strane Grada Lepoglave.

Uz osnovnoškolce, za izvornost će biti nagrađeni i srednjoškolci i studenti.

Grad će poticati s 13.270 eura i provedbu programa „Grad prijatelj djece“, u okviru kojeg će se podupirati rad Dječjeg gradskog vijeća, održavanje zabavnih sportskih igara i ostalih aktivnosti.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Novi Marof dodjeljuje 79 studentskih stipendija, objavljen prijedlog liste kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof nastavlja ulagati značajna sredstva u obrazovanje, pa će tako i ove akademske godine stipendirati svoje studente kako bi im olakšao obrazovanje.

Nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendija razmotrilo je pristigle prijave i utvrdilo prijedlog liste kandidata koji je objavljen na službenim web stranicama Grada.

Prema prijedlogu liste kandidata, ove godine Grad će dodijeliti čak 79 studentskih stipendija u iznosu od 600, odnosno 800 kuna mjesečno. No, budući da je riječ o prijedlogu liste kandidata, svaki od njih ima pravo na podnošenje pisanog prigovora gradonačelniku, i to do petka, 10. veljače.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjetio je da je Grad Novi Marof, kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata, predvodnik u Varaždinskoj županiji.

– Ove godine, osim što smo povećali brojku za dodjelu stipendija za deficitarna učenička zanimanja na njih čak 95, dodijelit ćemo i značajan broj studentskih stipendija. Ovim financijskim potporama Grad Novi Marof nastoji svojim učenicima i studentima olakšati školovanje, ali i poticati izvrsnost. To je smjer kojeg smo zacrtali i kojeg se namjeravamo držati i u budućnosti – rekao je Jenkač.

Podsjetimo i da je uvjet za dodjelu studentske stipendije u iznosu od 600 kuna mjesečno za studente  koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Grada Zagreba, u drugim mjestima u Hrvatskoj ili u inozemstvu bila izvrsnost.

Tako su se na natječaj mogli prijaviti svi redovni studenti prve godine koji su zadnja dva razreda srednje škole završili s najmanjom prosječnom ocjenom 4,50 te druge i viših godina studija s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne godine studija od najmanje 3,50.

Uz uspjeh na studiju, uvjet za prijavu na natječaj bili su hrvatsko državljanstvo te prebivalište na području Grada Novog Marofa, i to najmanje dvije godine od podnošenja prijave, a kako bi ostvarili pravo na gradsku stipendiju, studenti ne smiju biti korisnici drugih stipendija, kao ni stariji od 26 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje