Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Pogledajte kako izgleda dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija OB Varaždin, obišao ju i Vili Beroš

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Ministar zdravstva Vili Beroš, u društvu županijskih čelnika, obišao je tek završeni objekt dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin.

Projekt je vrijedan više od 51 milijun kuna, a EU sufinancira gotovo 98 % projekta.

Zgrada je zasad prazna, a ubrzo će tamo biti preseljen dio pacijenata s COVID-om koji sada pomoć dobivaju u kontejnerima.

Ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak zahvalio je Vladi, Varaždinskoj županiji i Ministarstvu zdravstva koji su pomogli da ovaj projekt bude uspješno završen. Dodao je da će novi objekt pomoći zbrinjavanju pacijenata i kvaliteti zdravstvene usluge te je najavio još i gradnju Centralnog operacijskog bloka, za koji je dobivena građevinska dozvola i uskoro će biti raspisan natječaj za izgradnju.

– Projekt poput ovoga koji smo sada obišli ostavljamo novim generacijama u zalog. Prošlogodišnji potres pokazao nam je svu slabost zdravstvene infrastrukture pa i to naglašava važnost i potrebu ovakvih projekata. Želim zahvaliti svim zdravstvenim i nezdravstvenom djelatnicima u OB Varaždin koji već više od 20 mjeseci brinu za naše COVID pozitivne pacijente – rekao je ministar Beroš istaknuvši da je sada u varaždinskoj Bolnici manje zaraženih koronavirusom nego u vrijeme najvećeg opterećenja, kada je bilo 252-oje hospitaliziranih.

Beroš je dodao da dolazi omikron varijanta koronavirusa te da ga veseli što ravnatelj Bolnice i župan Stričak, ako bude potrebno, imaju namjeru koristiti i novi objekt za njihovo zbrinjavanje.

– Sljedeća godina doista mora biti godina reformi zdravstvenog sustava, ne možemo više čekati jer to radimo već desetljećima. Čeka nas veliki posao i moramo ozdraviti hrvatski zdravstveni sustav. Doista uvažavamo ovu regiju. Uz ova dva navedena infrastrukturna projekta iz Nacionalnog plana oporavka odobrena su sredstva za Centralni operacijski blok, čija je vrijednost veća od 400 milijuna kuna. To je nešto što ova regija i zdravstveni sustav zaslužuju – objasnio je Beroš-

U fokusu

Iz Grada otkrili kakva sudbina čeka skulpture redovnika koje je naručio Čehok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je odgovore na vijećnička pitanja od prošle sjednice Gradskog vijeća. Među ostalim, napokon je poznata informacija što će biti sa skulpturama redovnika u Parku Ivana Pavla II., koji su dobili nacionalnu prepoznatljivost nakon što je prošle godine zbog njih izbila mini afera.

Što Grad planira sa skulpturama zanimalo je vijećnika Ivana Obadića.

Bosilj: Spomenik redovnicima stajao je 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

– Grad Varaždin će u narednom razdoblju ukloniti skulpture budući da ih sam autor do sada nije uklonio, iako je od strane Grada, odnosno odvjetničkog ureda koji zastupa Grad Varaždin, zahtjev upućen još u listopadu 2021. godine. Nakon što Grad ukloni skulpture sa lokacije u Parku Ivana Pavla II. iste će biti stručno uskladištene do pravnog razrješenja situacije koja je nastala sklapanjem Ugovora o izradi i postavi skulpture ,,Crkveni redovi Varaždina” odnosno isporukom skulptura koje nisu izrađene od ugovorenog materijala zbog čega je autor skulptura obaviješten o pokretanju postupka raskida Ugovora – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, Grad je odlučio ukloniti skulpture nakon što je sudsko vještačenje utvrdilo da nisu izrađeni od dogovorenog materijala. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj tada je rekao da su skulpture stajale 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

Međutim, do sada iz Proračuna Grada Varaždina nisu isplaćena sredstva vezano uz izradu skulptura odnosno vezano uz Ugovor o izradi i postavi skulptura ,,Crkveni redovi Varaždina“.

U Gradu ističu i da se u međuvremenu javio autor Nikola Šanjek s prijedlogom mirnog rješavanja spora.

Spomenimo i da jedna skulptura podsješća na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji ih je i naručio.

Nastavite čitati

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

KTC d.d. zapošljava na radnom mjestu Prodavač na odjelu tehnike (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potrebno radno iskustvo od jedne godine. Prijave poslati putem linka do 12.07.2022.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Mjesto rada Novi Marof. Nudimo regres, božićnicu, uskrsnicu, plaćen sistematski pregled jednom godišnje, Multisport karticu. Prijave poslati putem linka do 08.07.2022.

Ivančica d.d. zapošljava na radnom mjestu Asistent u marketingu (m/ž). Mjesto rada Ivanec. Traži se osoba sa dobrim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima. Prijave poslati putem linka do 06.07.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Čakovec . Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

Autokuća Gašparić d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Asistent u odjelu postprodaje (m/ž). Mjesto rada Čakovec.Iskustvo rada u servisu, prednost iskustvu povezanom s vozilima i strojevima. Prijave poslati putem linka do 14.07.2022.

PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava na radnom mjestu Kontrolor/kontrolorka kvalitete u industriji mesa. Mjesto rada Čakovec. Nudimo isplatu božićnice, regresa i ostalih prigodnih nagrada. Prijave poslati putem linka do 04.07.2022.

KTC d.d. zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar (m/ž). Mjesto rada Prelog. Prijave poslati putem linka najkasnije do 05.07.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje