Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Premijer u posjetu sjeveru zemlje: Varaždin je sveučilišni grad

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu je danas održana svečana završna konferencija projekta Rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin.

Gost je bio premijer Andrej Plenković te ministri Fuchs, Ćorić i Horvat. Uz direktora Tehnološkog parka Varaždin Karla Kukec svojevrsni domaćin državnom vrhu bio je i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Ukupna vrijednost projekta, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, bila je 16,5 milijuna kuna. Najveći dio budžeta projekta bio je namijenjen građevinskim radovima čija je ukupna vrijednost iznosila 12,5 milijuna kuna. Glavnina tog iznosa, 11,2 milijuna kuna  pokrivena je sredstvima EU, dok je ostatak od 1,3 milijuna kuna sufinancirao Grad Varaždin. Partneri Tehnološkog parka na ovom projektu bili su Razvojne agencije Sjever (DAN) i Regionalna razvojna agencija Sjever (REA).

Ovim zahvatom Tehnološki park Varaždin dobio je, na ukupnoj površini od 4040 m2, modernu poslovnu zgradu u kojoj djeluje 50 tvrtki s preko 250 zaposlenih. Od poslovnih sadržaja na raspolaganju im je 26 ureda razreda A+, 49 ureda razreda A, usluga virtualnog ureda, coworking, sobe za sastanke te prostori za evente, radionice i predavanja. U sklopu projekta opremljen je i kolaborativni radionički prostor za brzo prototipiranje i proizvodnju fizičkih proizvoda (Makerspace) u kojeg je uloženo preko 1,5 milijuna kuna. Cilj je učiniti ga dostupnim svim zainteresiranim pojedincima i tvrtkama koji pod stručnim vodstvom i u sigurnom okruženju mogu raditi s novim tehnologijama koje su u njemu na raspolaganju. Makerspace je opremljen opremom za 3D skeniranje i 3D printanje, laserskim rezačem i CNC strojevima. Uz to, tu su alati za obradu drva i metala i alati i uređaji za programiranje elektroničkih uređaja.

Karlo Kukec rekao je da se i dalje traži mjesta u Tehnološkom parku, jer je on sada 97 % popunjen.

– Postoje i planovi za utrostručivanje kapaciteta proširenjem na stare zgrade uz Tehnološki park, kroz neki oblik javno-privatnog partnerstva – objasnio je Kukec.

– Tehnološki park nije zgrada, to je način poslovanja. Očekujemo između 120 i 150 novih radnih mjesta i to visokoobrazovanih ljudi. Iz Tehnološkog parka proisteklo je 15 drugih tvrtki koje su napravile vlastite urede diljem Varaždina. Ovo je inkubator radnih mjesta. Tehnološki park, uz Sveučilište Sjever i FOI, pretvara Varaždin u grad u kojem imamo najviše poduzetnika iz ICT-a, iz tog sektora dolazi 25 % svih tvrtki. To je jako dobro jer Varaždin postaje informatički grad – istakao je Čehok i dodao je Vlada ustupila staru Varteksovu menzu, uz Tehnološki park, i čeka se suglasnost da se tamo raspiše pravo građenja da daljnje proširenje, za dolazak još 10-ak tvrtki.

Plenković

Premijer je rekao da mu je zadovoljstvo biti u Varaždinu na završnoj konferenciji rekonstrukcije i opremanje Tehnološkog parka te čestitao svima koji su sudjelovali na realizaciji projekta.

– Ovaj projekt znači veliki doprinos stvaranju boljeg poslovng okruženja u Varaždinu i na sjeveru Hrvatske. Poznato je da su mali i srednji poduzetnici kičma hrvatskog gospodarstva jer ih je 93 %. Vlada je olakšala njihovo poslovanje. Vidim da nas pozivate da nastavimo s ovakvim projektima pa pozivam ministre da svatko ih svog kuta pomogne. Varaždin je sveučilišni grad, a ovim sofisticiranim parkom dobiveni su novi prostori za inovativne tvrtke i pojedince. To je posebno važno jer će inovatori biti oni koji dobro prate globalne trendove – rekao je Plenković.

Premijer je spomenuo i da je s FOI-om potpisan ugovor kojim je osiguran novac za obnovu vile Oršić.

Posjet Međimurju započeo je u Podturnu, gdje je obišao Sportski park. Boravak je nastavio na Belici, gdje je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek uručio 12 ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju skladišta.

Posjetit će i Međimursko veleučilište u Čakovcu.

U fokusu

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava tehnologa procesne kontrole (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete do 14.5. Potrebna je visoka stručna sprema kemijskog ili srodnog tehničkog usmjerenja, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Očekuje se napredno korištenje MS Office paketa, poznavanje SAP-a i produktivnost. Poželjna je osposobljenost za sustav upravljanja ISO 9001. Poslodavac omogućuje ugovor na neodređeno vrijeme, ugodnu radnu atmosferu te izazove s punim radnim vremenom u međunarodnom okruženju. Prijavite se.

Glovo zapošljava dostavljača (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 3.6. Nudi se zarada do 12.000 kuna mjesečno, isplata svaka dva tjedna ili prema dogovoru s poslodavcem te fleksibilno radno vrijeme. Moguće je korištenje vlastitog vozila. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. zapošljava na poziciji Java razvojni programer (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete najkasnije do 17.5. Od kandidata se očekuju minimalno godina dana radnog iskustva, dobro razumijevanje Java programskog jezika, razumijevanje objektno orijentiranog programiranja i razvoja web aplikacija, razumijevanje API-ja i arhitekture usmjerenih na usluge. Prednost donosi poznavanje alata za inačicu koda (GIT). Prijavite se.

iC artprojekt d.o.o. traži nova pojačanja na pozicijama diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž) i prvostupnik/ tehničar elektrotehniče struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete do 15.5. Potrebno je znanje engleskog i njemačkog jezika te vozačka dozvola B kategorije. Aplicirajte.

Workforce za potrebe klijenta traži agenta u tehničkoj korisničkoj podršci na njemačkom jeziku (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 15.5. Poslodavac nudi rad u modernom i udobnom uredu, rad u smjenama i sa suvremenim alatima, a moguć je ugovor na neodređeno. Potrebno je izvrsno znanje njemačkog jezika i vrlo dobro snalaženje na računalu. Prijavite se.

Tehnik Metal d.o.o. traži računovođe (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijaviti se možete do 13.5. Posao obuhvaća samostalno obavljanje svih računovodstvenih poslova. Uvjeti su srednja stručna sprema ekonomskog ili sličnog smjera, iskustvo u radu na računovodstvenim poslovima i minimalno trogodišnje iskustvo rada. Provjerite detalje ovdje.

Wollsdorf Components d.o.o. zapošljava radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Jalžabet, a prijave su otvorene do 28.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva rad u proizvodnji u pogonu za obradu kože. Poslodavac nudi stimulativna i redovita primanja, dodatak za rad u noćnoj smjeni i za ostvarene ciljeve u grupi. Više na linku.

Floor Roof Project j.d.o.o. zapošljava hidroizolatera (m/ž). Mjesto rada je Orehovica, a prijave su otvorene do 15.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva hidroizolaterske radove. Uvjet je završena srednja škola. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Pavlic – Asfalt – Beton d.o.o. traži vozača kamiona (m/ž) u Donjem Kraljevcu. Rok prijave je 25.5. Potrebna je osoba s vozačkom dozvolom C+E kategorije. Nema rada vikendom, a nude se redovita i iznadprosječna primanja. Provjerite detalje ovdje.

Dom za starije i nemoćne osobe Matija traži pomoćnog radnika na odjelu njege (m/ž). Mjesto rada je Babinec, a prijaviti se možete najkasnije do 15.5. Posao obuhvaća pomoćne poslove u njezi korisnika doma za starije i nemoćne osobe. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Pataftin plan digitalizacije: Varaždin bez birokracije, šaltera, papira i pečata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pandemija je pokazala da je digitalizacija moguća ali i poželjna. Varaždin zaslužuju biti bolji grad, bez birokracije, papira, šaltera i pečata, poručio je gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta.

– Grad Varaždin ima FOI i puno mladih programera i stručnjaka s tog područja i zato moramo biti predvodnik digitalizacije – rekao je Patafta i poručio da će papire poslati u ropotarnicu prošlosti.

– U 21. stoljeću moramo omogućiti Varaždincima da s gradskom administracijom i javnim poduzećima rade i komuniciraju digitalno. Naslanjajući se na sustav e-građani uspostavit ćemo sustav u kojem su šalteri i obrasci nepotrebni. Sve se može i mora obaviti digitalno i u vrijeme koje građanima odgovara – istaknuo je Patafta i pojasnio kako će građani zahtjeve i dokumente moći predati i navečer iz udobnosti fotelje svojeg dnevnog boravka.

– Grad mora, i imat će, sve svoje servise dostupne građanima na njihovim pametnim telefonima. Građani će u svakom trenutku imati pristup svim potrebnim informacijama i znati u kojem je statutu njihov zahtjev – rekao je Patafta.

Neće biti potrebe obilaziti šaltere, prikupljati papire i ganjati pečate.

– Uvodit ćemo najnovije tehnologije pametnog grada u sve komunalne usluge. Inzistirat ćemo na pametnoj rasvjeti koja će štedjeti proračun, pametnom sustavu parkiranja koji će štedjeti vrijeme, gorivo i živce naših sugrađana. Uvest ćemo pametne kante za smeće, korištenje najnovijih tehnologija u upravljanju prikupljanja otpada, pametne semafore i upravljanje prometom i slično. Grad Varaždin postat će predvodnik u uvođenju najmodernijih tehnologija za najveći mogući komfor građana – rekao je Patafta.

Nastavite čitati