Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Prijepodnevno druženje Vlade Sevšeka s Varaždincima uz pjesmu i tamburaše

Objavljeno:

- dana

LIGA ZA VARAŽDIN

Kandidat za gradonačelnika Varaždina grupe birača (Liga za Varaždin) Vlado Sevšek danas prijepodne u središtu Varaždina družio se s građanima.  

Bila je to prilika da Varaždinci i Varaždinke popričaju s njime, ali i s njegovim najbližim suradnicima, poznatim varaždinskim poduzetnicima Davorom Pataftom i Dubravkom Lekić, koji su kandidati za zamjenike gradonačelnika. Prijepodnevno druženje uz pjesmu i tamburaše proteklo je u dobroj atmosferi. 

Kako sutra službeno počinje predizborna kampanja, Sevšek je danas poručio da su spremni. 

– Nemamo namjeru nikoga vrijeđati, ni omalovažavati. Posao i briga za naše tvrtke naša su svakodnevica i mi smo spremni svaki dan, tako da se za kampanju nismo posebno ni pripremali. U naredna dva tjedna bit ćemo onakvi  kakvi jesmo, nećemo glumiti, niti pretjerivati. Bit ćemo takvi kao što smo svaki dan i kakve su nas naši građani već imali priliku upoznati – poručio je Sevšek.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždin: Pod naplatu i veliko parkiralište kod zgrade bivše Glazbene škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ovih dana pod naplatu je stavljeno i jedno od posljednjih besplatnih parkirališta u centru Varaždina. Naime, na parkiralištu u Ulici Kralja Petra Krešimira IV kod zgrade bivše Glazbene škole, u kojoj je neko vrijeme djelovao i DND, osvanule su table s informacijom o naplati parkiranja u 2. zoni.

Iako Varaždinci negoduju radi uzurpiranja besplatnih parkirnih mjesta, ovaj put Grad tu ne može ništa. Naime, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok tvrdi da je riječ o privatnoj parceli u vlasništvu FOI-ja.

– Naželost, taj prostor nije gradski od 2013. godine, kada ga je bivši gradonačelnik Goran Habuš predao FOI-ju. Riječ je o ugovoru koji je meni osobno potpuno neprihvatljiv, jer su dobili na korištenje gradsko zemljište bez klauzule u kojoj stoji do kojeg roka su ga dužni privesti svrsi – naglasio je Čehok.

Dodao je da je „FOI taj koji određuje pravila igre u tom prostoru“. No, ukazao je i da su netočne informacije kojima se špekulira da „Grad i Crtorad stoje iza ovog poteza“.

– To nema nikakve veze s Gradom Varaždinom, jer nismo vlasnici ni tog zemljišta ni parkinga. Smatram da je taj parkirni prostor trebao ostati besplatan – zaključio je gradonačelnik.

Odgovor na to zašto je i kako FOI stavio parking pod naplatu, zatražili smo od Fakulteta organizacije i informatike, te ćemo ga objaviti kad pristigne u redakciju Regionalnog tjednika.     

Nastavite čitati

U fokusu

Petak: u Hrvatskoj koronavirusom zaražene još 643 osobe, a preminule su 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježena su 643 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3321, priopćio je 22. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1518 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 145 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 227.969 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4770 preminulo, ukupno se oporavilo 219.878 osoba, od toga 796 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.878 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.144.819 osoba, od toga 4863 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati