Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO SDP-ovci udrugama „Životni zov“ i „Spas“ donirali hranu i tople deke

Objavljeno:

- dana

Ovog četvrtka varaždinski forumaši i forumašice nastavili su s humanitarnim aktivnostima. Posjetili su varaždinsku Udrugu za zaštitu životinja „Spas“ i Udrugu „Životni zov“.

Pritom su razveselili njihove štićenike s donacijom velike količine hrane za pse i mačke te toplih deka za ovo hladno razdoblje.

Humanitarna akcija samo je nastavak cijelog niza humanitarnih aktivnosti koje su forumašice i forumaši Gradske organizacije SDP-a predvođeni predsjednikom Lovrom Lukavečkim provodili u prosincu skupljajući vrijedno donacije uglavnom članica i članova SDP-a.

U posjetu udrugama forumašima i forumašicama pridružili su se predsjednica županijske organizacije SDP-a i saborska zastupnicima Barbara Antolić Vupora, potpredsjednik županijske organizacije SDP-a, predsjednik Foruma mladih Varaždinske županije i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u županijskoj skupštini Luka Zrinski te predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

– Pohvaljujem humanitarnu aktivnost varaždinskih forumašica i forumaša koja je izrazito bitna u ovom blagdanskom razdoblju. Drago mi je da smo nakon donacije socijalnoj samoposluzi i Udruzi „Spas“ odlučili pomoći donaciji Udruzi „Životni zov“ koja je ove godine doživjela strašnu tragediju u kojoj su joj izgorjele prostorije. Grad Varaždin, gdje SDP ima odgovornost za upravljanje gradom, već je pomogao Udruzi kroz gradski proračun, a svaka privatna inicijativa i donacija je dobrodošla te se nadam da će naša inicijativa biti poticaj drugima da se uključe i pomognu – istaknuo je potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a i predsjednik Foruma mladih SDP Varaždinske županije Luka Zrinski. 

Život i društvo

Varaždinska županija donirala Caritasovoj pučkoj kuhinji pedeset litara bučinog ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska je županija i ove godine donirala Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača.

Radi se o ulju koje su dali proizvođači za nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Bučina ulja je ravnatelju biskupijskog Caritasa Anti Šoli predao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Zahvalivši se na donaciji, ravnatelj Šola je naznačio kako je ovo već tradicionalna gesta Varaždinske županije kojom se potvrđuje izuzetno dobra suradnja Županije i biskupijskog Caritasa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Otvorenje glavnog napora požarne sezone planira se za 13. lipnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U prostorijama JVP-a Grada Požege 18. svibnja je održan sastanak Vatrogasnog stožera kojem su prisustvovali županijski zapovjednici na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za protupožarnu sezonu temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, kao i o pripremama za predstojeću vježbu “Sigurnost 22”. Planirano vrijeme održavanja vježbe je 9. i 10. lipnja dok se otvorenje glavnog napora požarne sezone planira 13. lipnja.

Osim angažiranja sezonskih vatrogasaca, na sastanku je bilo govora i o dislociranju operatera u DVOC-a tijekom požarne sezone.

Na sjednici Vatrogasnog stožera su definirane i dislokacije na priobalju kao i izmještanje DVIP-ova Šibenik i Split izvan grada čime će se omogućiti njihova bolja i brža operativnost na terenu, ukoliko dođe do požara. Također, razgovaralo se i o Planskim izvanrednim dislokacijama te o Planskim sezonskim postrojbama na Korčuli i Pelješcu.

Sigurnost 22

Dvodnevna međuresorna vježba održat će se 9. i 10 lipnja, pri čemu je prvog dana planirana kao vježba za stolom dok je drugi dan rezerviran za vježbe na terenu u što je uključeno nekoliko županija: Zagrebačka, Varaždinska, Karlovačka, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska županija.

Ovom će se vježbom obaviti provjera operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi i zračnih snaga te prekogranična suradnja s Republikom Slovenijom. Ona također obuhvaća gašenje požara na otvorenom prostoru, tehničke intervencije spašavanja u prometu uslijed masovne nesreće, tehničke intervencije radova na vodi i pod vodom te provjera i uspostavljanje sustava veze i komunikacije.

Vatrogasno vježbalište

Nakon sastanka prezentiran je kratki film o vatrogasnom angažmanu u sanaciji prošlogodišnjeg olujnog nevremena na području Požeško-slavonske županije te je svečano otvoreno vatrogasno vježbalište za koje su najzaslužniji upravo pripadnici Javne vatrogasne postaje Grada Požege.

O sjednici Vatrogasnog stožera, ali i otvaranju vježbališta zapovjednik Tucaković rekao je da je danas odrađen jedan od završnih sastanaka za pripremu protupožarne sezone 2022. temeljem Programa aktivnosti Vlade RH: “Na njemu smo definirali dislokacije vatrogasnih snaga, ali i razmotrili sve one probleme koji se još uvijek pojavljuju u vatrogasnim zajednicama priobalnog područja. Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom djelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore”.

Dodao je i kako su pripreme do sada napravljene jako dobro, zahvaljujući ne samo vatrogascima, nego i jedinicama lokalnih samouprava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje