Povežite se s nama

Sport

FOTO Senzacionalna pobjeda STK Starr u finalu Superlige

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr napraio je prvi korak do osvajanja titule naslova prvaka hrvatske Superlige. U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin pred više od 200 navijača pobijedili su u prvom finalnom susretu ekipu STK Libertas Marinkolor Dubrovnik 4:3.

Uzvrat se igra u subotu 13. svibnja u Dubrovniku, a varaždinska ekipa ulazi s velikom prednošću nad dubrovačkom ekipom kojoj je ovo bio i prvi poraz u domaćoj sezoni.

Igrač finalnog susreta bio je Zeng Jia koji je nastavio seriju nepobjedivosti. Pobijedio je s 3:1 Mihu Simovića, zatim je u paru s Tomislavom Zubčićem savlado dubrovački par Tošić/Japec 3:2 i u sedmom odlučujućem meču presudio je gostima pobjedom nad Rokom  Tošićem 3:1.

Osim kvalitetne i učinkovite igre Zeng Jia bila je potrebna još jedna pobjeda domaćih igrača kako bi stigli do pobjede. Ovaj puta ključni igrač bio je Tomislav Zubčić koji je pobijedio Roka Tošića, prvog igrača Dubrovnika s više nego uvjerljivih 3:0. Tako su Varaždinci vodili s 3:1 i čekali priliku a odličnom taktičkom postavom „točku na i“ stavio je u sedmom meču Zeng Jia. Nedovoljno oporavljeni Ronald Ređep nije uspio upisati pobjedu ali već u subotu mogao bi i on „pomrsiti račune“ Dubrovčanima. Eventualna treća utakmica, u slučaju izjednačenog rezultata igrala bi se ponovo u Dubrovniku 16. svibnja.

 

STK Starr – STK Libertas Marinkolor 4:3

Ređep – Japec 1:3 (-11, 9, -10, -6)

Zeng Jia – Simović 3:0 (9, 10, 11)

Zubčić – Tošić 3:0 (9, 7, 5)

Zeng Jia/Zubčić – Tošić/Japec 3:2 (9, -7, 2, -9, 8)

Ređep – Simović 1:3 (-8, -8, 7, -5)

Zubčić – Japec 2:3 (9, -8, 7, -9, -7)

Zeng Jia – Tošić 3:1 (8, 9, -10, 8)

Izvor: Foto: Damir Ivančić

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje