Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Svečana sjednica OV-a Mala Subotica: Pečat Općine Udruzi “Sport za sve”!

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, prvoga dana srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Male Subotice.

Sjednica je održana u sklopu proslave općinskih dana u skladu s epidemiološkim mjerama – broj gostiju bio je, naime, ograničen. Mala Subotica svoj Dan Općine inače obilježava 2. srpnja te je povezan s posvetom Župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije.

Konferansu je vodila Mirjana Švenda, a za govornicom su se našli općinski načelnik Valentino Škvorc te predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić. Općinsko vodstvo osvrnulo se na rad u prijašnjih godinu dana i projekte koji su ostvareni, odnosno koji se još uvijek provode.

Osim načelnika obližnjih općina, sjednici su prisustvovali i međimurski župan Matija Posavec te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, koji su se prisutnima također obratili s nekoliko riječi.

Na sjednici su dodijeljena i najviša javna općinska priznanja za prošlu godinu. Pečat Općine Mala Subotica dodijeljen je Udruzi sportske rekreacije “Sport za sve” uz 25 godina uspješnog rada te značajan doprinos društvenom životu zajednice.

Zahvalnice Općine Mala Subotica dobili su Sara Novak i Lovro Farkaš za iznimne sportske rezultate i doprinos sportskom životu zajednice, cvjećarnica “Ruža” i frizerski salon “Biserka” iz Male Subotice za 30 godina aktivnog poslovanja, kao i Aberr d.o.o. iz Male Subotice te Metal Hatlak iz Palovca za 10 godina aktivnog poslovanja.

Povodom općinskih dana u nedjelju, 4. srpnja, organizira se i svečani mimohod od zgrade Općine do Župne crkve. Mimohod počinje u 10, dok je misno slavlje u crkvi planirano za 11 sati.

Podsjećamo i na 4. općinsku atletsku utrku koja će 10. srpnja kod OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici (Glavna 55) otpočeti u 18.30. Zainteresirani će moći birati između dviju duljina staza: 3,4 i 7,3 km.

Foto i video

FOTO Vinogradari i berači sjajno se provode u goricama: u tijeku su berbe grožđa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove se nedjelje nastavljaju berbe grožđa diljem vinograda Varaždinske županije, a na ruku beračima i vinogradarima ovog prijepodneva ide i vremenska prognoza.

Prvi dio dana proteći će uz pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku. No, od sredine dana očekuje se porast naoblake uz mjestimičnu kišu i pljuskove, češće u noći kada oborine mjestimice mogu biti obilnije.

Najviša dnevna temperatura na području naše županije kretat će se između 20 i 23 °C, što je sasvim ugodna radna temperatura za berače, putare…

Svoje su vještine u berbi grožđa neki već jučer pokazali slanjem fotografija Regionalnom tjedniku, a kako su se proveli pogledajte na fotografijama iz gotovo svih krajeva županije – Ivanca, Tuhovca, Jalžabeta, Korenjaka, Mađareva, Vinice, Varaždinskih Toplica, Lopatinca…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Subotnje prijepodne u gradu: Varaždinci ispijali kavu, popravljali bicikle…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni tjednik

Centar grada Varaždina jutros je bio pun ljudi. Varaždinci su i na Korzu ispijali jutarnju kavu, a dio njih došao je i u “Biciklopopravljaonu” popraviti svoje najdraže prijevozno sredstvo – bicikl, ili pak samo napumpati gume.

Uz to, šetači su uživali u prekrasno uređenom gradu i cvjetnim instalacijama koje krase grad povodom obilježavanja Varaždinskih baroknih večeri.

Na ruku im je išla i ugodna, jesenska temperatura zraka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje